Niels Brock – før, nu og i fremtiden Udvikling af Best Practice i forbindelse med praksisrelateret undervisning i grundfaget dansk Susanne Krog Duerlund.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Oplæg for Integrationsrådet 10. april 2013
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
Trivselspolitik på Løsning Skole
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Muligheder for alle 2 år i praktik Korte uddannelser  HG 2. år 
Firma / virksomheds-klasse Elever lærer af nødvendighed
Kort om Niels Brock Erhvervsuddannelser – for de praktisk orienterede
Et godt afsæt – Handelsskolernes grunduddannelse
Praktikpladsdialog Formål 1.At øge effektiviteten af det lokale opsøgende praktikpladsarbejde over for virksomheder med ubesatte praktikpladser gennem.
Værktøjskassen Anvendelsesorienteret undervisning
Benchlearning om arbejdet med innovation, it og internationalisering på skolerne Den 19. januar 2010 kl – på Roskilde Handelsskole.
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Velkommen til HANSENBERG
Konference 1. december ’09 på Fredericia Gymnasium Konference om opfølgningsarbejdet på kvalitetsundersøgelser Den 1. december 2009 kl – på.
Workshop 3 Kriterier til autentiske opgaver.  Valgfag - efterårssemester  Start uge 43  Mål med valgfag er udarbejdelse af produkt med udgangspunkt.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
SkoleIntra og klimaforandringerne - om hvordan forskellige værktøjer fra ElevIntra inddrages i undervisningen Jacob Kjær Hansen Lærer og pæd. IT vejleder.
Øget fokus på differen- tierede CL struktureres anvendelighed i forhold til en generel kønsspecifik indlæringsproblematik Nye arbejdsmetoder/nyt værktøj.
Hvordan arbejder vi med handleplaner?
Oplæg til workshop i forbindelse med ITIF-satsningen Oversigt over kommunale initiativer og erfaringer, visioner og udfordringer i forhold til implementering.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
UNGDOMSUDDANNELSERNE HADERSLEV HANDELSSKOLE
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
At udfordre eleverne -praksis på Elitegymnasiet
PARALLELUNDERVISNING: - brugen af en digital læreplatform
Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Ansøger EUC Nord og EUC Nordvest Har gennemført tiltag i den faglige undervisning for implementering.
De merkantile uddannelser
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
Målstyret læringsreform
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Oplæg d på Nyborg Gymnasium.  At reducere elevernes oplevelse af problemer i faget dansk ved overgangen fra grundskolen til det almene gymnasium.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Univeristy College Syddanmark, 23. marts 2015 – set fra evaluators perspektiv Dorthe Carlsen. Odense,
8.kl Sortedamskolen 2014/15. UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København mellem.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Fravær og Frafald Birgitte la Cour Bergmann Vicerektor, Kursusleder
Forældrerådet - En spændende opgave. Forældrerådets opbygning 4 forældre fra klassen -Man sidder 2 år af gangen, med 1 års overlap. -Målet er at alle.
Elevers Rolle I Inklusion ERIS workshop Afprøvning af metoderne: Aktiv på tværs/Lege- og Læringsmakkere 12. maj 2015 Workshopvært: Karsten Juul-Olsen,
Digital vidensdeling på DE´s årsmøde 2014
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Intrfaceprojektet som partnerskabelse v/Lektor Ane Hejlskov Larsen, Center for museologi, Aarhus universitet Lederkonference 2010.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Internationalisering og forhåndsmerit Ankomst og kaffe Velkomst og orientering om regeringsgrundlaget og de nye meritmuligheder v. undervisningsinspektør.
Faglærer konference d. 16. og 17. maj 2017
Evaluering.
Dokumentation, evaluering og evidens
Regionsprojekt på Campus Køge
- Kom tættere på dit barns skolegang
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Pædagogisk Grundlag og Response
Merkantil EUX Muligheder og udfordringer for det studiekompetencegivende forløb Titeldias EUX merkantil.
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Evaluering af jobfirst
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Viden om fastholdelse og virkningsfulde indsatser
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Præsentationens transcript:

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Udvikling af Best Practice i forbindelse med praksisrelateret undervisning i grundfaget dansk Susanne Krog Duerlund Laura Cecilie Schmidt Hansen Jan Christensen

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Indhold 1.Baggrund 2.Resultater, produkt og indhold 3.Implementering lokalt, regionalt eller videre og effekten heraf 4.Opfølgningsmuligheder og/eller -behov efter projektets gennemførelse

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Baggrund  Erfaringer med grundfaget dansk og valgfaget dansk som 2. sprog  Undervisningsministeriets oplæg  Ansøgning: Materialer og metoder til praksisrelateret undervisning i grundfaget dansk

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Praksisrelateret grundfagsundervisning - set i et læringsperspektiv KognitionPsykodynamik Samspil/samfund Udviklingspsykologi Virksomhedsteori Socialisationsteori Fra Knud Illeris (1999):: Læring. Roskilde Universitetsforlag. X

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Resultater, produkt og indhold  Forløb og materialer  Elevernes evaluering af de gennemførte aktiviteter i projektet  Lærernes vurdering af elevernes faglige progression  Lærernes vurdering af projektets resultater, produkt og indhold  Fastholdelse

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Indhold Læringsforløb med materialer til  Danskundervisning med udgangspunkt i VFU  Caseorienteret undervisning i dansk  Erhvervsrettet andetsprogsdansk & Test af elevernes faglige kompetencer

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Elevernes evaluering Helt uenigUenigEnigHelt enig

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Elevernes evaluering Helt uenigUenigEnigHelt enig

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Et par elevkommentarer  Det er et godt projekt, fordi det styrker eleverne til af komme ud og mærke arbejdslivet på tæt hånd.  Jeg mener at de andre hg-elever ville have glæde ved at arbejde med projektet. Det er en måde man bliver bevist om sin uddannelse, om det er det man virkelig vil. Så er det samtidig også en god måde at øve sit dansk. Det har været et spændende forløb.  Niels Brocks projekter er gode, du lærer noget af dem, og det er meget rart.

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Frafald på Niels Brock for elever på hg1 og i FoU-projektet (efterårssemesteret 2006)

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Implementering lokalt, regionalt eller videre og effekten heraf  Projektet har været gennemført i 4 klasser på Niels Brock (hg)  Videndeling på Niels Brocks intranet  Videndeling på EMU’s projektdatabase  Effekten kan endnu ikke måles

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Opfølgningsmuligheder og/eller - behov efter projektets gennemførelse  Gentagelse og opfølgning på forløbet:  Udvalgte elever/hold  Koncentration af timer  Behov for flere ressourcer:  Udvikling af materialer til praksisorienteret undervisning i andre fag på det merkantile grundforløb  Tid og Dobbeltlærerdækning  Videndeling  Internt  Eksternt

Niels Brock – før, nu og i fremtiden Informationer om projektet på EMU’s projektdatabase Søg eventuelt på projektnummer