På vej mod synkrone læringsmiljøer - erfaringer, analyser og overvejelser Rene B Christiansen Lektor Education Lab Forskning og Innovation University College.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Udviklingen af professionsfaglige kompetencer Potentialer og barrierer… rene b christiansen (profil) Lektor ved Forskning og Udvikling University College.
Advertisements

MÅL OG METODER I MEDIEPÆDAGOGISK ARBEJDE Kultur og mediekultur Medialisering: mediepædagogik og didaktik Receptionsteori: tekst og kontekst Æstetik og.
Uddannelsesudvikling – det handler om både organisation og didaktik
PARALLELUNDERVISNING: - brugen af en digital læreplatform
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Rene b christiansen lektor Forskningsprogrammet for Teknologi Uddannelse Velfærd undervisnings planlægning.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
KVALITET OG DATA Kvalitet og data De fire klare reformmål 1.Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse direkte fra 9. eller 10. klasse 2.Flere.
SundhedsITnet - Shared Care Udkast til projektforslag Finn Kensing.
Folkeskolereformen en god skole skal gøres endnu bedre Velkommen til et nyt spændende skoleår på Vibenshus Skole Forældreinformation om FSR – lærernes.
Væksthus for netbaserede undervisning v. Robin Leutert og Camilla Nørgaard.
”Den gode historie” Kvalitetspatruljen Tradium, Auto 24. maj 2011.
Velkommen til workshop om. Introduktion Hvorfor bruge video i virtuel undervisning? 1.For at variere arbejdsformer. 2.For at anvende flere perceptuelle.
Er samarbejde med virksomheder og universiteter afgørende for at sikre interessen og relevansen i gymnasiets undervisning? Anvendelsesorientering i de.
Brobygning – EUD og efterskolerne
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
DUBU Superbrugerrollen
Alle rettigheder forbeholdes
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler
Læring der ses Temadag for didaktiske vejvisere og projektansvarlige ledere / Julie Aarø-Hansen D. 6. april 2017.
Skolernes kvalitetsrapport
Elevernes evaluering af grundforløbet
Et godt samarbejde er en afgørende faktor for at skabe en værdiskabende byggeproces og opnå et vellykket byggeri. Dårligt samarbejde udpeges tit som årsag.
Portfolioprojekt i 1b, NAG
Grupper To eller flere mennesker mellem hvilke der finder et samspil sted Variere stærkt m.h.t. Størrelse Formål Varighed Kommunikationsform.
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
21st century skills cfulink.dk/21cfu
Nye lærerroller på VUC – øget gennemførelse gennem social ansvarlighed
Et samarbejde mellem CMU og DASG
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Program Introduktion Gennemgang af vores idé
FÆLLES målstyring i matematik
Handlingsplan for øget gennemførelse
Kvalitetsvinde Vibe Aarkrog MBU 4. april, 2013 Billeddias
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
Til ambassadører: Hvordan kan Colibo understøtte jeres behov?
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Fremtidens uddannelsesdesign – teknologier på spil
Netværksmøder - Drejebog
Undervisningspligten
Grønlandske unge på efterskole i Danmark
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Udvikling af modeller og metoder til differentiering
Skoleudvikling i Praksis 1
Temadag - omlagt elevtid Indledning og fælles sprog
Fastholdelseskaravanen
Kort oplæg om karrierekompetence i gymnasiet
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Dialogspil om lærerarbejdsliv
Innovation i praktisk-musiske fag
BOOST- Innovativ skole i Helsingør
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne
Alle rettigheder forbeholdes
Alle rettigheder forbeholdes
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Lempelse af fælles mål OPSAMLING PÅ DIALOGMØDER
Undervisningsplanlægning
Værktøj 6: Omgangstone og kollegialitet
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 4: Aktiverende APV
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

På vej mod synkrone læringsmiljøer - erfaringer, analyser og overvejelser Rene B Christiansen Lektor Education Lab Forskning og Innovation University College Sjælland

Slide 2 - Et oplæg på kryds og på tværs  Metoder og arbejdsformer  Ansvar og synkron undervisning  Profiler  Sammenfatning: Organisationsdidaktisk Model

Slide 3 metoder og arbejdsformer

Slide 4 Ledelsen IT-afdelingen Underviserne ansvar og synkron undervisning

Slide 5 Ledelsen Uddannelsestilrettelæggelse Tværinstitutionel ledelse Tilstedeværelse af nødvendig it Prioritere synkron undervisning Prioritere komptenceudvikling Diskutere mening med lærerne

Slide 6 It-afdeling Understøttelse af telepresence Tværinstitutionelt samarbejde Udviklingen af en kultur for vedligeholdelse af synkron undervisning

Slide 7 Lærerne Undervisningens gennemførelse progression Samarbejde og fælles kooridinering Øve grundlæggende færdigheder Udvikle en synkron, rutiniseret, teamorienteret planlægningskultur

Slide 8 Sammenfatning: Organisationsdidaktisk Model

Slide 9

Slide 10 3 profiler Didaktikeren Dannelseslæreren Den fagprofessionelle

Slide 11

Slide 12 ” … hverken en stigmatisering eller heroisering, men peger fremadretttet på at forskellige underviserprofiler har behov for forskellige former for støtte og vejledning” Undervisere er forskellige og har behov for forskellige former for støtte i forbindelse med udviklingen af en synkron underviserkultur. Nogle undervisere har lettere ved at omstille deres normale undervisningsrutiner til et synkront læringsmiljø. At pege på forskellige typer kan vi sætte fokus på at støtte og vejledning i forbindelse med etableringen af en synkron underviserkultur skal være differentieret og ikke i kursusform ’for de mange’.

p rofiler Fælles for dem er, at de alle besidder en høj faglighed – og alle er levende optaget af udviklingen i deres faglige genstandsfelter. Derimod adskiller de sig i forhold til syn på underviserrollen, på elevrollen, på hvad faget skal og hvordan underviser og elever arbejder med denne faglighed Slide 13

Slide 14 Didaktikeren Faglighed udspiller sig i didaktiske kontekster Ønsker inspiration Ikke optaget af it-færdigheder på forhånd (didaktik før værktøjer) Optaget af forholdet mellem ‘stof og elev’ Differentiering og elevperspektiver Team

Slide 15 Dannelseslærereren Det faglige indhold er det centrale Ikke optaget af it-færdigheder på forhånd (teknologi er ikke noget i sig selv; middel) Optaget af at alle er med – synkron didaktik (stor fokus på de andre lokationer) Mindre udfordret synkront – elevernes dannelse Global underviser

Slide 16 Den fagprofessionelle Det faglige indhold er central (personligt/fagligt) Eleverne møder fagligheden gennem læreren Ajour med den nyeste viden Mindre fokus på didaktik Udfordret ift udviklingen af en synkron didaktik og i forhold til it-færdigheder Bedst tilpas i traditionel undervisning