Skolespor – SPOR.DK Kom ud i virkelighedens landskaber.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
En ny skole.
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Fremtidens folkeskole i Aalborg
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Et væksthus for børn og voksne
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Lærerprofessionen.
og andre udviklingsperspektiver
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Reformmesse på Sofiendalskolen
Faglig Klub Vi ønskede ikke konflikten, men valgte at kæmpe en forsvarskamp for kvalitet i undervisningen. Nu har regeringen grebet ind - hvad er perspektiverne.
Skolereform august 2014………………
Velkommen til valgmøde
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Gruppeudvikler konceptet v/ Thea Björklund Larsen.
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen
KORINTH I.F. MULTIBANE.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Punktopstilling Marker den ønskede tekst og vælg Forøg indrykning: For at fjerne punktmarkering vælg Formindsk indrykning: Opsamling fra borgermøde 8.
Madkamp - DM i madkundskab
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Samrådenes Temamøde Velkommen Modtagelse af flygtninge i Aalborg Kommune – v. Famile- og Beskæftigelsesforvaltningen Tema: Fysisk Udvikling.
Lokale grønne partnerskaber
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
Skolens samarbejde med omverdenen Tanker og erfaringer fra Rudersdal Kommune Politiske møde om folkeskolen 3. december 2014 – Fredericia Martin Tinning.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
Forslag til Kommuneplan 2009 VELKOMMEN. Forslag til Kommuneplan 2009 Planens principper På skuldrene af Planstrategi 2007 Bæredygtig byudvikling Inde-fra.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Aftensprogram Generalforsamling Udvalg Medlemskab Gennemgang af græsning.dk KAFFE Torben Høj Nielsen, Holstebro kommune.
Nationalparker i Danmark Hvad betyder det for landbruget i Thy? Ved gdr. Niels Jørgen Toft Pedersen Formand for LandboThy.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
ET SAMARBEJDSPROJEKT MELLEM GAMMEL ESTRUP – HERREGÅRDMUSEET, PADERUP GYMNASIUM, MUSEET PÅ SØNDERSKOV OG VEJEN GYMNASIUM Partnerfællesskaber på tværs.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Søren Løkke Konsulent på Ungeområdet Jobcenter Frederikssund Kommune LBR projekt.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Strategisk tænkning og samarbejde?
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Kultur Idræt Bevægelse
Leder af natur og Plan, Guldborgsund Kommune
DGI Institutionsidræt
10 eksempelprojekter (2 pr. kommune)
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Økologisk investeringsstøtte og LAG
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Om vores bibliotek Lokalt oplæg
Virksomhedspulje til bedre match
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Alle børn med i idrætsfaget
Præsentationens transcript:

Skolespor – SPOR.DK Kom ud i virkelighedens landskaber

Hvad er et skolespor? Spor: Trampestier i det åbne land, der giver adgang til ellers ikke-tilgængelig arealer i kombination med eksisterende adgangsveje. Skolespor: Et skoleprojekt, hvor skolen, i dialog med lokale landmænd, etablerer trampestier med det formål, at sporet og naturen skal bruges aktivt i undervisningen

Hvad er et skolespor? Eksempel – Skolesporet i Falsters Hjerte Forbindelsesled mellem by og to naturområder. Undervisningsgrundlag ved etableringen. Indviet på Skolernes Motions- dag. Sporet skal i fremtiden bruges i undervisningen. Et bredt lokalt samarbejde. Værdiskabelse for hele lokal- området.

Fokus og formål Udeundervisning, entreprenørskab og samarbejde med det omgivende samfund Undervisningen kan trækkes uden for på tværs af forskellige fag (natur og teknik, dansk, historie, idræt etc.) Der bliver skabt et synligt resultat til glæde for skolen og resten af lokalsamfundet Øget samarbejde og sammenhold mellem lokale aktører (skole, forældre, landmænd og andre erhverv)

Selve arbejdet Lav alliancer og skab kontakter til lokale foreninger Jeres primære opgave er at få eleverne ud på sporet, bruge sporet i undervisningen og i fællesskab udarbejde informationsmaterialerne

Selve arbejdet Sporet skal planlægges, og der skal indgås aftaler med lodsejere (skole, andre) Ansøgning skal udfyldes og sendes til sekretariatet (skole, andre) Der skal ansøges om restfinansiering hos det lokal Nordea bankråd (skole, andre) Udarbejdelse af tekster til folder og info-tavler (skole) Den fysiske etablering af sporene (andre, skole)

Finansiering Projektet skal være omkostningsfrit for skolen Der gives 75 % direkte støtte til de samlede materialeomkostninger De resterende 25 % kan søges hos de lokale Nordea bankråd

Forløb Regn med et længere forløb med forskellige arbejdsperioder af forskellig intensitet

Ørum Skole på Djursland - Norddjurs Skoletjeneste Ørum Skole er netop i gang med at etablere et skolespor

Ørum Skole på Djursland - Norddjurs Skoletjeneste Karstens erfaringer: Hvorfor projekt Skolespor? Motivationer? Hvordan er projektet grebet an? Lokale samarbejder, ruteplanlægning, lodsejeraftaler Hvilke fag planlægges projektet at blive brugt i? Og hvordan? Generelle erfaringer

I alt beskedenhed – skolespor er verdens bedste skoleprojekt