Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kultur Idræt Bevægelse

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kultur Idræt Bevægelse"— Præsentationens transcript:

1 Kultur Idræt Bevægelse
- en strategisk begyndelse for en ny by

2 Hvad er KIB Byudvikling er blandt andet styret af en lokalplan og helhedsplaner. KIB planen er et strategisk styringsredskab, som skal udpege strategiske indsatser og steder, hvor der udvikles kultur- og idrætsfaciliteter – ude som inde. Visionen er at sikre den generelle bylivskvalitet gennem et varieret hverdagsliv, der styrker en sund livsstil og skaber medborgerskab og fællesskab.

3 Hvem står bag KIB Frederikssund Kommune har samme med Lokale- og Anlægsfonden fået lavet strategiplanen. Kultur, idræt og bevægelsesplanen er udarbejdet af Dansk Bygningsarv (nu B-A-R-K) og Polyform Arkitekter. Lokale aktører inden for Frederikssund Kommunes fritidsliv, Idrættens Analyseinstitut (IDAN) og repræsentanter for de kommende beboere i Vinge har blandt andre været involveret.

4 Hvorfor er KIB blevet til allerede?
”Muligheder for et aktivt og udviklende fritidsliv er en afgørende værdi for både små og store byer. Inddragelse af faciliteter til idræt, kultur og friluftsliv bliver alt for ofte glemt, når planlægningen af nye bydele går i gang. Tit bliver der kun tænkt på plads til boliger, daginstitutioner og erhverv, men det er ikke nok, hvis der skal skabes attraktive boligområder. Frederikssund Kommune viser i dette tilfælde, hvordan en kommune kan tage ansvar for fremtiden, når en ny by skal dannes, med et skarpt blik på at det, indbyggerne vil få brug for – også i deres fritid. Anna Hessel, arkitekt hos Lokale- & Anlægsfonden.

5

6 Hvordan bliver KIB til virkelighed?
planen blev udviklet 2017 endelig politisk besluttet Det er her vi er! De første spadestik er taget og huse rejst. Men der er stadig meget åbent landskab. Tværgående forvaltningssamarbejder, koordinering af tiltag og anlæg Sammenhæng med initiativer og aktiviteter i resten af Frederikssund Kommune, som jo ikke går i stå pga. Vinge. Tværtimod. Borgere og interessegruppers ønsker og ideer – som mødet i dag.


Download ppt "Kultur Idræt Bevægelse"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google