Projektkoordinator, Vinni Sørensen Karrierelinjen - For dig der vil lidt mere.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman
Advertisements

Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Unge på tværs flasher København, 31. marts Når uddannelsespålæg bliver et godt tilbud Uddannelsesstart - Til dig, der er på vej i en erhvervsuddannelse.
KIE-modellen på museum
Science in Action en studieretning med Matematik A, Kemi A, Fysik B.
Udviklende Læringsforløb for Lægesekretærer og øvrigt Administrativt personale med tæt kontakt til patientforløb ULLA Sektion for Rekruttering og beskæftigelsesfremme.
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Invention og innovation i teknologiundervisningen
Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner.
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Talentvejen Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Muligheder for alle 2 år i praktik Korte uddannelser  HG 2. år 
REGLAB EFTERÅRSKONFERECE 27. OKTOBER 2010.
Vejen går til Årets julemesse Klik med musen for at skifte billede.
HHX – HANDELSGYMNASIET IKAST
Velkommen til Åbent Hus På Tietgen Handelsgymnasium
Skolereform august 2014………………
Markedsvurdering.
Velkommen til Åbent Hus På Tietgen Handelsgymnasium.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Materialer til innovation og iværksætteri
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Videoundervisning i klinisk mikrobiologi
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Projekt uge 40 Tradium Hobro. Udgangspunkt: Vi ville øve eleverne og os selv i den kreative platform Bruge et fælles udgangspunkt for innovation: lav.
SOSU Grundforløb.
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
”De bedste arbejdspladser” kan rekruttere, fastholde og kompetenceudvikle tilfredse medarbejdere – men hvordan? Personalepolitisk Messe 2010 – Bella Center.
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
TALENTUDVIKLING I GYMNASIET MATEMATIK-ØKONOMI-SAMFUNDSFAG  Hvad er talent?  Metoder  Organisation og motivation  Konkrete eksempler  Hvad er talent?
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Visionsdagen Hvad kom der ud af dagenHvad kom der ud af dagen Lærernes oplevelse af dagenLærernes oplevelse af dagen Det opfølgende arbejdeDet opfølgende.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.
Talentvejen. Talent aktiviteter på skolen Landbrug og gartnerskole/ 3 undervisere Transport og Logistik/ 3 undervisere Bil, fly og andre transportmidler/2.
EN NYTÆNKNING AF HVERDAGEN PÅ HG - TANKER OM SKEMAET Præsentation af rammeforsøg.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
”Omverdenens krav” Undervisningsministeriet skriver:
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Innovation og anvendelsesorientering HF Kalundborg Gym. og HF Program:
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Indsæt nyt billede: Format: B25,4 x 19,05 cm Klik på billed-ikonet midt på slidet. Find dit nye billede, højreklik på billedet og placér det bagerst. Hvis.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Lyst til at lære – Skabe lyst til at lære – Lyst til at lære fra os Velkomstbrevet TUP2011 Projekt Transfer i AMU.
Torben Stolten Thomsen HANSENBERG Projektleder og international koordinator Sådan forbereder vi eleverne på at rejse ud!
Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Status: (før projektet gik i gang) Gælder for både elever, forældre og personale. – Manglende sammenhængskraft på.
Virkelighedsnær undervisning på Campus Vejle Sammenhæng mellem pædagogisk didaktisk grundlag og det vi gør. Helhedsorienteret undervisning – fordrer helhedstænkning.
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Team Nordahl og Skibet Skole
Evaluering af valgfag I NOrd
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave
Hvorfor valgte jeg SOSU skolen?
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Klædt på til en erhvervsuddannelse
Masterplan for Uddannelse og Job
Instruktion til mødeledere
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Innovation.
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Hvorfor dansk på GF1?.
Velkommen til fagligt samspil
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Præsentationens transcript:

Projektkoordinator, Vinni Sørensen Karrierelinjen - For dig der vil lidt mere

Karrierelinjen 35 ugers grundforløb (inkl. 20 ugers ordinært grundforløb) Tværgående moduler i innovation og iværksætteri – 7 uger i alt Tværgående moduler i internationalisering – 3 uger i alt inkl. studietur Valgfag på C- niveau hver onsdag (der vælges to valgfag) Foredrag, virksomhedsbesøg, ture ud af huset, studietur og Young Enterprise samt andre konkurrencer 2 Et grundforløbstilbud for alle indgange med fokus på innovation, iværksætteri og internationalisering

Hvorfor gør vi det her? De kan SÅ meget – og de vil gerne! De har masser af gode idéer Mange iværksættere kommer fra en skole som Tech College Aalborg Nordjylland har brug for os Flere udfordringer – fange en ny målgruppe Give dem chancen for at vise hvad de kan Godt kammeratskab og netværk på tværs af brancher Ministerielt krav + initiativer fra DI m.fl. Forberede eleverne på videreuddannelse Imageløft på EUD – stærke elever Åbne øjnene for muligheden for PIU 3

At komme i gang… Projektansøgning –Socialfonden En koordinator eller hvad? Det blanke ark Bandslukning En plan for årets opbygning Last minute rekruttering af team Lokaler Undervisningmateriale Rekruttering af elever Uforudsete udfordringer Bedre runde 2: mere fod på, mere erfaring = bedre overskud til det lille ekstra Tilpas i forhold til evalueringer – vi ved hvad der ikke dur = positivt Runde 3 – så er vi i gang, eller?

Innovation og iværksætteri – Young Enterprise i fokus Følger bekendtgørelsen for innovation og iværksætteri Vekselvirkning mellem teori og selvstændigt arbejde + ”værkstedsdage” Første danske tekniske skole (EUD) i Young Enterprise CP 20 elevvirksomheder tilmeldt Young Enterprise CP Mange innovative idéer og kreative tanker – skaber anderledes mindset Mange elever har arrangeret kontakt til en virksomhed og været på besøg for at få gode idéer God relation mellem kontaktlærere og modulundervisere Godt netværk mellem elever fra forskellige brancher YEAD (Young Enterprise Alumni Denmark) Enterprise without Borders (EWB) Skaber gode kontaktflader til erhvervsliv Håb om at nogle elevvirksomheder lever videre

Young Enterprise Sociale kompetencer: Ledelse Samarbejde -styrker/svagheder Konfliktløsning Udadvendthed (præsentationer i erhvervsvirksomheder, bank og messer) Udover de sociale og faglige kompetencer oplever eleverne også et brud i hverdagen og får lov at mærke konkurrencens sus

Et stort nyt projekt – problemløst? Vi har løbende gjort os erfaringer som viser at: Godt internt samarbejde er essentielt Et stort nyt projekt kan virke forstyrrende frem for udviklende Nye tiltag kan blive bremset af systemforhindringer Retorik har meget stor betydning Det er vigtigt at have opbakning ”hjemmefra” Frafald af forskellige årsager - desværre På baggrund af erfaringen har vi meget fokus på kobling mellem Karrierelinjen og collegerne

Internt samarbejde Vi har navnlig fokuseret på at involvere kontaktlærerne: Inddragelse i YE Deltagelse i undervisning Hyppig kontakt og besøg Deltagelse i arrangementer Mailgrupper De danner netværk med personale i andre afdelinger Vi ser en markant holdningsændring hos undervisere, administrativt personale mv. Men vi vil gerne have: Hjælp til imageændring Endnu stærkere fokus på samarbejde i fremtiden

1. og 2. runde - tilbageblik 1. Karriererunde 16 elever fik 12 til GF – prøven 13 elever fik 10 til GF – prøven 13 elever fik 7 til GF – prøven 6 elever fik 4 til GF – prøven 1 elev fik 2 til GF – prøven 1 elev fik EB Derudover fik 40 % 10 eller 12 i det c-fag de gik til eksamen i. 2. Karriererunde 2 elever udtaget til Leder For en dag 1 elev vandt praktikpladsjagt.dk 5 elever videre til EM innovation i Bruxelles 5 elevvirksomheder videre til den nationale YE CP messe 1. plads til elevvirksomhed på den nationale YE CP messe 36 elever fik 10 < til eksamen i innovation og iværksætteri niv. D Over 35% fik 10 eller 12 i det c-fag de gik til eksamen i. Resultater for GF prøve endnu uvist

Til trods for mange forskelligartede udfordringer… Vi er rigtig stolte af vores Karrierelinje elever

?