Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering."— Præsentationens transcript:

1 EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering

2 Team udvikling Team Job & Uddannelse Fællessekretariatet Team UIU Grundskolevejl.Unge Vejled.Beskæftigelses rådg. EGU Vejl./ Arbejdsmarkedskons. Den formelle struktur ved Jobcenter Varde og vores placering Team UIU består derefter af: MentorerDer arbejdes pt. på tilknytning af en Coach (Udd. psykolog)

3 Relevant lovgivning for arbejdet Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v. (EGU) Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Bekendtgørelse om unges arbejde (Virksomhedspraktik u. 18 år) Bekendtgørelse af lov om arbejdsmiljø (Virksomhedspraktik u. 18 år)

4 Vi har direkte adgang til at lave afprøvningsforløb før vi iværksætter EGU (Virksomhedspraktikker jfr. beskæftigelseslovgivningen) Vi sidder i et team sammen med beskæftigelses rådgiverne, UU vejlederne, og mentorer. (Ligeledes i samme hus som BUF) Vi er også tilknyttet de andre arbejdsmarkedskonsulenter. Vi har adgang til en database med virksomheder og praktikmuligheder. Vi har en økonomisk pulje i forhold til udgifter, hvor der som udgangspunkt ikke er noget formelt loft. Vi har et løn & personale kontor og en adm. afd. der varetager alt det økonomiske omkring vores forløb i forhold til betalinger/hjemtagelse af refusion m.v. Fordele set med vores øjne

5 Hvordan fungerer det så sammen med beskæftigelses indsatsen I vores optik ser vi vores muligheder for, at lave længerevarende og måske lidt mere specialiserede praktikker som en stor styrke i beskæftigelses indsatsen. Det er svært at få en ung der har behov for en ”lang startbane” ind som EGU elev i en privat virksomhed på 4 uger. Vores muligheder er reelt, at vi kan lave praktikker på typisk 13 uger med mulighed for forlængelse. I praksis helt op til 12 måneder. Nogle vil sige at det er ikke særligt godt og at det så kan blive til ”udnyttelse af deres arbejdskraft” Det er vores opgave at hindre dette, men det gør, at arbejdsgiver kan få tid til at afprøve den unge ordentligt og den unge kan få tid til at ”føle rigtigt efter” om det nu også er det rigtige valg for pgl. Dette gør at vi begrænser ”frafald efter kort tid” og det giver større chance for udd. pladser i firmaet, hvis den unge har et grundlag at bygge på.

6 Er der så ulemper ? Ja der er der måske nok, men set fra vores synspunkt, så er det svært at få øje på ulemper ved den placering som EGU har i Varde. Vi vil herfor gerne lægge resten ud til debat omkring hvordan i andre ser det og svare på evt. spørgsmål omkring vores tilgang til arbejdet


Download ppt "EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google