UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Konferencen: De ”ikke uddannelsesparate” – brobygning på tværs
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
Temamøde om Fleksuddannelsen De fem daghøjskoler i Århus, Kompetencehuset, Byhøjskolen, Gimle, AOF og IDA vil som forsøg og i samarbejde med.
”Unges fastholdelse i ungdoms- uddannelserne” og diskussionen af ”uddannelsesparate unge” - med fokus på unge med anden etnisk baggrund UU-Vestegnen, onsdag.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Unge uden uddannelse - hvem er de og hvordan kan de motiveres
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Forældremøde X årgang.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Supervision og faglig feedback
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Uddannelsesparathed - hvad er det
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Evaluering Brobygning / Tilmelding. Før brobygning. Efterskoler. For dårlig vejledning af UU i 9. kl. Manglende ønsker på uddannelsesplaner.
Unge uden uddannelse  Problemet  Social baggrund  Skolen  Ungdomsuddannelserne.
Overordnet mål og formål med CABI- projekt (LUP): Fastholdelse, glidende bevægelser gennem systemer og samarbejde på tværs. At opnå mindst 60 % kommer.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Uddannelsesafklarende samtaler
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Torben Leth Afdelingschef
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Meritvejen til faglært status Betingelser Meritvejen er for voksne - alder mindst 25 år Der kræves mindst 4 års relevant erhvervserfaring inden for transport.
Derfor skal der være sammenhæng og overensstemmelse mellem de fire liv –Familielivet Er normalt basen i den enkeltes liv –Arbejdslivet Er blevet sværere.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Gruppevejledning på tæt hold
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Glostrup §17.4 / UU ansvar:Uddannelsesvejledning og information Foretage endelig uddannelsesparathedsvurdering Formidling af intro, brobyg praktik.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Fra Jobcenter til uddannelse - og tilbage igen… UU Skives DNA – tværsektorielt samarbejde VUC – en tæt samarbejdspartner Uddannelsessamtale Hvad har vi.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
ZBC Medarbejder Jette Nielsen, Virksomhed: Lille Næstved Skoles sfo – Kommunikation i teams (3 dg.) og –
Anne Bjørkmann, studievejleder, IBOS Synsfaglige netværksdage 2016
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Mentorprojekt Sisimiut
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Regionsprojekt på Campus Køge
Bilag 4 Unge og mentorroller.
Ungestrategiens ledergruppe
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Værktøj 8: Supervision og sparring
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge Helle Danum og Helle Jacobsen Tlf. 3010 6985 helled@uuvestsjaelland.dk

Hvorfor er UP2U vigtig? Behov for ny vejledningstilgang Behov for kompetenceudvikling Behov for bredere og tættere samarbejde Fordi det giver mening!

Hvorfor er UP2U-forløb vigtige? Meldinger fra uddannelsesinstitutionerne om: Højt frafald Unge med personlige og sociale udfordringer Mange unge mangler robusthed De opgivende er kendetegnet ved massivt dårlige erfaringer med folkeskolen og andre uddannelser, herunder mobning. De flakkende har svært ved at få deres egne interesser til at harmonere med omverdenens forventningspres. De praktiske har haft det godt med kammeratskabsgruppen og ofte også med lærerne, men dårligt med det faglige. De vedholdende er stille slidere, der trods svag social baggrund, klarer sig igennem på flid. (Ulla Højmark og Torben Pilgaard)

Hvad handler det om?

Fastholde minimum 50 % af målgruppen! Hvad handler det om? UU Vestjællands vejledere: Er uddannede Robusthedskonsulenter, Coaches og Vejledere Har erfaring med intensive kurser for unge, som mangler robusthed (opgivende, flakkende) Kender målgruppen Vi tilbyder: Intensive forløb tilrettelagt ud fra den enkelte samarbejdspartners behov. MÅL: Fastholde minimum 50 % af målgruppen!

Hvad handler det om?

Hvad handler det om? VUC Vestsjælland Syd: 7 ugers forløb: 2 hele dage i uge 1 + 3 timer om ugen i 6 uger

Hvordan gør vi? … Eksempel fra screeningen

Hvordan gør vi? Undervisningen: Foregår i undervisningstiden Hos samarbejdspartneren Afklaring af uddannelsesparathed og eventuelt behov for ekstra støtte Samarbejde med andre ressourcepersoner, fx foredragsholdere (coach og livsstilskonsulent) og misbrugscenter OCN – certificering på niveau 1 (evt. 2) i forbindelse med UP2U.

Robusthed – hvad er det? Robusthed handler om at blive god til at klare livets udfordringer i stort og småt: udfordringer i forhold til andre mennesker, at klare opgaver, som er svære, at kunne holde fast i et mål, der skal nås og håndtere fristelser, som man ikke har godt af. ”Hvordan fungerer jeg bedst?” Mad (ordentlig mad) Søvn (nok og på det rigtige tidspunkt) Opmærksomhed – hvordan? ”Alarmhjerne” og ”Tænkehjerne” Og meget andet …

Vejlednings- og relationsværktøjer Gruppevejledning og individuel vejledning (konstruktivistisk og narrativ vejledning) Vejledning i fællesskaber (fælles oplevelse 2. dagen) Coachende, anerkendende spørgeteknikker Oplæg v. ressourcepersoner med opsamling v. vejledere Øvelser og udfordringer Målsætningsværktøjer Kognitive metoder (Bl.a. neurologiske niveauer i målsætningen) Opsøgende, opfølgende UU-vejledere (fx opkald til dem, som ikke møder)

GUF GYS GAB

Evaluering Løbende evaluering undervejs med kursisterne . Opsamling hver gang, når dagen slutter. Evaluering via screeningsværktøjet i slutningen af forløbet. Evaluering efter hvert forløb med overlevering til samarbejdspartneren. Evt. frafald følges nøje af samarbejdspartner . Evaluering et halvt år efter afsluttet UP2U. Status på, hvor mange af deltagerne der fastholdes. UU interviewer deltagerne nogle måneder efter UP2U. Vigtigt at få deltagernes tilbagemelding om, hvad det er, som har gjort en forskel for dem.

What if- hvordan kan de unge bruge UP2U videre frem? Vi følger op- og holder kontakt med hver af de unge. Fokus på deres mål- også efter UP2U.

Status 1½ år efter afsluttet forløb

Feedback er en gave til modtageren! 1. Start med tre specifikke positive ting 2. Og ét forslag til forbedring (kun ét!) 3. slut altid af med generel positiv feedback