Iværksættelse af talentudvikling 2016. Oplægets formål Med baggrund i vores erfaringer, at inspirere til at få de bedste elever i erhvervs uddannelserne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Set i forældreperspektiv
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Økonomiske fag på handelsgymnasiet
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Ledelse i Praksis – 4. aften
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Vi gennemførte en række interview ifm
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
› Synlighed skal altid baseres på Sct. Georgs Gildernes vedtagne mål: › At arbejde med personlig udvikling, støtte spejderarbejdet og medvirke til løsning.
Læring om PV bremser Projektstyret Opgavestyret Talentforløb
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse.
Tillykke, du er et talent!
Talent og talentudvikling
Workshop 3 Kriterier til autentiske opgaver.  Valgfag - efterårssemester  Start uge 43  Mål med valgfag er udarbejdelse af produkt med udgangspunkt.
IT i undervisningen.
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Talent udvikling! SkSke herrens vilje! Christian den 3. Men lad os samarbejde om danske erhvervsuddannelser, der udvikler talenter!
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. Efteråret.
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med Aalborg Handelsskole, EUC Vest, EUC Syd, IBC, Tietgenskolen, EUC Sjælland, ZBC, Køge Handelsskole,
TALENTUDVIKLING I GYMNASIET MATEMATIK-ØKONOMI-SAMFUNDSFAG  Hvad er talent?  Metoder  Organisation og motivation  Konkrete eksempler  Hvad er talent?
Strategisk kommunikationsmode, der kan fungere som isbryder og opvarmer overfor virksomhederne Udgangspunkt: En produktionsvirksomhed, der allerede har.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
PERSONLIGE KOMPETENCER
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Kompetenceudvikling for pædagogmedhjælpere FØR. Indledende samtaleguide - kursisten Indledende samtaleguide - lederen UNDER. Kursistportfolio og underviserportfolio.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Projektkoordinator, Vinni Sørensen Karrierelinjen - For dig der vil lidt mere.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
To change the document information in the footer, press [Alt + F8] and use the “FORM“ Chaîne des Rôtisseurs du Danemark.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Målsætning og strategi Sejlklubben Lynæs Sejlklubben Lynæs 1.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Tillykke, du er et talent!
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Innovation.
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Simpel Markedsføring Af mindre virksomheder og projekter
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
EUC Syds værtskabsmanifest
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
CØ / FOKUSERET VÆRDIKÆDE
Talentudvikling SOSU elever.
Hvorfor dansk på GF1?.
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Ændring i praktikmål 6 for SSH
Fra anledning til udvikling
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Iværksættelse af talentudvikling 2016

Oplægets formål Med baggrund i vores erfaringer, at inspirere til at få de bedste elever i erhvervs uddannelserne. Hvordan vil vi bruge vores erfaringer i talentsporet Fortælle om vores talenthold, opstarten af det og opsøgende arbejde og branding.

Hvad er talenthold? ”hard work beats talent, when talent dosen`t work hard” Eleven vælger med mesters opbakning at tilmelde sig talentholdet som foregår over 20 dage som valgfag, eleven skal ikke udtages eller testes inden optagelsen, forløbet har fokus på udvikling af deres kompetencer og motivere dem til at blive bedre samt udfordre dem til at blive mere selvstændige. På TSS har vi gennem mange år satset hårdt på talentarbejde gennem kokke og tjener konkurrencer, vi har deltaget, afholdt og udviklet konkurrencer med stor succes.

Talenthold forsat Med ønsket om at få mere fokus på talentarbejde til en bredere gruppe startede vi vores talenthold i I første fase inddragede vi mestre ind til en snak om deres ønsker og behov, og de ville gerne have fokus på: Eleven kan tage mere ansvar Fastholdelse af eleven på virksomheden Større faglighed Fokus på økonomi og organisations forståelse. Med udgangspunkt i ovenstående lavede vi følgende:

Talent hold Undervisningen på talent holdet består af praktik og teori overskriften på de forskellige dage er: Sensorik - sammenlæst kokke, cater og tjener, systematisk smagning af vin, chokolade smagning og demo ved callebaut, mad og vin match Dansk frugt: henkogning, frugtvin, besøg cold hand winery, test med forskellige æblesorter. Signaturet : eleven sammensætter og forfiner ret i samarbejde med en udpeget mentor, ud fra teorien om Tanke, tilberedning og tallerken- systematisk opbygning af ret. Øl og brød : fokus på gær, øltyper med besøg på grauballe bryghus, brødteori og bagning. Restaurationsdrift og økonomi : virksomhedsbesøg på Lyng dal med fokus på deres opstart, økonomien derom, styring af budgetter, forretningsplan osv. Ledelse: besøg af 2 restauratører der fortæller om deres ledelses tanker og teorier, ledelses stile, kommunikation osv. Studietur: gastronomisk rejse til Paris og Reims med fokus på Rungis og Champagne. Opsamling og evaluering, samt feedback på deres afleverede opgavehæfter. Kompetancer Personlige kompetencer: Viljen til at ville, giver evnen til at kunne. Eleven kan fokusere på en opgave gennem hele processen Eleven bruger tidligere viden/værktøjer til at opnå bedre resultat. Eleven kan se værdien i at dygtiggøre sig Faglige kompetencer: Eleven kan afkode en opskrift og på den måde undgå eller forudse de steder hvor opskriften kan være svær eller udfordrende. Eleven kan arbejde systematisk med udviklingen af en ret Eleven kan koble deres varekendskab sammen med praktisk forståelse og tilberedningsmetoder.

Hvad er talent? Skal det udvælges Er det faglige eller personlige kompetencer der gør dig talent?

Hvad er talent på TSS? Er nysgerrige og videbegærlige Fra produkt til proces orienteret Har et højt ambitionsniveau Lærer hurtigt at overføre viden og teknikker Systematisk i deres tilgang til udvikling og kreativitet

Opsøg og opstart. Vi valgte at gå massivt ud på de sociale medier, maile til alle mestre, var på alle relevante hovedforløbs klasser og fortælle om holdet, inden vi startede målrettet at besøge de virksomheder vi ved kunne have interesse, samt på de henvendelser vi havde fået på vores launch af holdet. Gennem et halvt år lavede vi opsøgende arbejde, hvor vi var ude at fortælle om holdet og lave tilmeldinger. Vi lavede en folder med beskrivelse af indhold og hvordan man praktisk skulle tilmelde sig samt en beskrivelse af de enkelte lektioner. Første hold bestod af 12 tjenere og 15 kokke. De følgende år forsatte vi at have tilbuddet med når vi var på opsøgende arbejde, samt de elever der havde gennemgået har fungeret som ambassadører for holdet. Holdstørrelser: 2014: : 28

Udfordringerne. Vi har erfaret at i vores tilfælde har det taget ca 2 år og få opstartet forløbet til en grad hvor vi kan spare lidt på det opsøgende arbejde og holdet kan hvile i sig selv. Vi er sikre på at tidligere elever har en stor del af succesen som ambasadører. Pga. forskelligheden i eleverne niveau, var vi nødsaget til at skulle igennem nogen grundlæggende emner inden vi kunne begynde at bygge ovenpå, løsningen blev et opgavehæfte med de forskellige emner, der skulle laves til hver gang så der er en basis viden omkring emnet inden vi går i gang. Hæftet danner også grundlag for deres mundtlige afslutning på forløbet.

Erfaringen Vi har set rigtigt meget på elevernes feed back på undervisningen, og hver gang tilrettet undervisningen så eleven kan få det optimale udbytte af opholdet. Vi har nu et produkt der tilgodeser både skole, elev og mester, vores sidste hold har vi fået utroligt god feed back fra både mester og elever. Mange lektioner er foregået sammenlæst mellem kokke og tjenere, det har givet en fantastisk synergi og respekt, øvelserne med mad/vin sammensætninger har tvunget dem til virkelig at smage, forfine og diskutere nuancerne i maden og vinen. Erfaringsmæssigt er det en succes at blande fagene, det presser eleven ud i at yde bedre.

Mesterens udbytte. Mesters holdning til holdet og deres støtte har været essentielt for succesen Åbenlys Det gemte Dygtigt faglige elever Bedre netværk for virksomheden Større interesse for faget Bedre forretnings forsåelse fra elevens side Større ansvars bevidsthed Fastholdelse på virksomheden

Branding Vi har skabt en faglig identitet for eleven ved at være på talentholdet, de er stolte af at være hos os. Hver elev får en skjorte eller kokkejakke med talent brodering, vi ser dem bruge dem flittigt på skolen også uden for talent undervisningen. Vi har brugt dem flittigt på vores fb. Side, og de bliver tilbudt at komme med til nogen af vores speciel arrangementer. Eleverne selv poster mange opslag fra skolen, undervisningen og turen til Frankrig, og det er vigtig markedsføring for skolen.

Hvordan markedsfører vi talentsporet? Hvad er vigtigt at få fortalt mester/elev om talentsporet forud for hovedforløb? Hvordan kan vi markedsføre talentarbejdet ”ud af huset” – til folkeskole og andre?

Succes Det at eleverne har haft en fælles succes oplevelse har skabt et fantastisk netværk for dem, på alle hold har vi administreret en facebook gruppe, til den mere uformelle del af undervisningen, her deler de opslag, billeder, opskrifter, links og deres sociale sammenkomster. Det er vigtigt at vi som undervisere skal fremstå som stærke faglige og sociale rollemodeller. Med vores (de 2 hovedlærer) baggrund som trænere for diverse konkurrencehold står vi stærkt i elevernes bevidsthed. Vores brug af faglige mentorer i udvikling af kokkenes signatur retter, får eleven indspark direkte fra branchen. Mange af vores oplægsholdere er gastronomiske forbilleder for eleverne, der er respekt om vores undervisning.

TSS udbytte Det er vigtigt for TSS at kunne tilbyde ekstra til de elever der skal udfordres fagligt. Talenterne giver tilbage i under deres almindelige hovedforløb til andre elever. Vi vil anderkendes i branchen, for vores høje faglige niveau. Kompetence løft til de medarbejdere der arbejder med talenterne, da der stilles højere krav. Som træningsbase for det Danske Junior kokkelandshold, kan vi vise vores elever det noget af det ypperste inden for konkurrence gastronomi, det er vigtigt for elevens egen målsætning og ambitioner. Gennem vores talenthold, skal vi inspirere og motivere elever til at blive talenter og udfordre dem der er det.

Hvad kan i tage med videre som inspiration fra dette oplæg?

Hvad vil vi som skole tage med videre til talentsporet : Fokus på proces i madlavning Fokus på restaurantoplevelsen som en multisensorisk oplevelse Fokus på tjenernes formidling og viden for at skabe den høj gastronomiske helhedsoplevelse. Repetition af retter/elementer(signatur) Arbejde mere med elevens egne mål og hjælpe dem til at sætte ord på og lave en plan. Eleven skal være bedre til at dokumentere