Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Orientering om skolebestyrelsesarbejdet
Advertisements

Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Vi arbejder i bestyrelsen på at sikre og føre tilsyn med, at den rette kurs sættes og holdes. Overordnet retning og overblik, vi arbejder ikke ”i maskinrummet”.
Forældremøde på Stestrup Skole
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Et fagligt løft af folkeskolen
Implementering af folkeskolereform
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Frøslev-Padborg skole
Folkeskole-reformen August 2014.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
En god skole er en inkluderende skole.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Spor for et samlet skolevæsen i Odsherred Kommune Budgetseminar 20. April 2012.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Forældreinformation om skolebestyrelsesvalget Ny skolebestyrelse fra august 2014 Valg hver 4. år Din mulighed for at få indflydelse, nærdemokrati 7 medlemmer.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Oplæg til fællesmøde om Ny skole 2013 Mandag d. 2. juni – 21: 30 på Søndergård Skole v/ skolechef Per Udesen og Børne- og Kulturdirektør Klaus.
Klostermarksskolen Strategi og visioner Visionsseminar 2008: 1)Værdianalyse 2)Visioner 3)6 Fokusområder 4) Prioritering 5) Arbejdsplaner Bestyrelsens.
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Læring og inklusion i skolen
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Velkommen.
Fællesmøde om den nye udskoling Fra Tingbakken og Græsted Skole til én ny fælles udskoling 18. januar 2007 Den 3. oktober 2011.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Fremtidens skolevæsen i Frederikssund Kommune
Målstyret læringsreform
Orientering om fremtidig struktur i skolen
Struktur Økonomi Tidsplan Pædagogik. PROGRAM – forældreworkshop 1. marts kl – i gymnastiksalen Kl Velkommen v/ Lance Luscombe (skoleleder)
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Dialogmøde 17. januar 2011.
Pædagogisk rådsmøde den 7. marts. Debat om organiseringen 1. Intro ved Kristian (5 min) 2. Oplæg ved skolebestyrelsen (10 min) 3. Gruppediskussioner (20.
Velkommen til fælles Informationsmøde
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med Skolerådet
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Velkommen Skolestruktur 2014.
Ungdomsskolen 2021 MISSION
KLF - konference om chancelighed
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Inspirationsworkshop med fokus på
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
INTRODUKTION TIL SKOLELEDERE
Præsentationens transcript:

Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni

Målet med dialogmødet Orientere om status for arbejdet med Skolestrategi 2021 Få inspiration til det videre arbejde frem til august

Program Velkommen Oplæg om status for skolestrategi Introduktion til gruppearbejde Gruppearbejde i kantinen – kaffe Opsamling og afrunding

To grunde til at lave en langsigtet strategi mod 2021: Vi vil sikre, at vi fortsat kan udvikle kvaliteten. Vi vil sikre, at driften kan holdes på et realistisk økonomisk niveau.

Vi vil i Silkeborg Kommune have en folkeskole med mulighed for børnefællesskaber om læring, leg og interesser. med kompetente medarbejdere og ledere, der skaber sammenhæng i folkeskolen og med omverdenen. med fleksible og sunde fysiske omgivelser, der understøtter læring og fællesskaber. i samspil med forældre og lokalområde.

Elevtallet falder – desværre: 2014/15: elever 2020/21: Ca. 400 færre elever 400 elever á kr. = ca. -24 mio. kr./år

Udviklingen i elevtallet: Skoleåret 2014/15 Skoleåret 2020/21 Klasser med højst 15 elever Klasser med elever Klasser med elever Klasser med elever Sum

Udvikling i elevtallet – kort fortalt: ….. Antallet af klasser med 20 elever eller derunder er ca. 27% i dette skoleår ….. I 2020/21 forventes det at stige til ca. 40 %.

Mange har været involveret i ”Hvordan”: -Kick-off-arrangement, ca. 150 deltagere, gode råd og idéer -3 idémøder, godt 300 deltagere, 720 idéer, der tager udgangspunkt i 5 spørgsmål -Workshop med fagprofessionelle, 53 deltagere, idéer med udgangspunkt i 3 dilemmaer -Workshop med børn, 10 deltagere, udgangspunkt i spørgsmål om børn, lærere og ledere -Hjemmeside, 20 kommentarer

Fra hundreder af idéer til 22:

Børne- og Ungeudvalgsmøde den 5. maj 2015 Undersøgelse af 22 grupper af idéer ………Fravalg af 2 ud af 22 idéer: Etablering af kl. skoler Fælles ledelse mellem skole og dagtilbud

Fra 20 undersøgelsesområder til 7 strategiske håndtag:

Strategiske håndtag At der skabes børnefællesskaber, der kan optimere alle børns læring og trivsel på sammenlignelige vilkår ved: Etablering af robuste klasser. Etablering af en udskoling, der skaber flere muligheder for valgfag og linjedannelse og bedre overgang til ungdomsuddannelserne. At der skabes robuste faglige fællesskaber for medarbejderne ved: Bredere anvendelse af lærerressourcerne på tværs af de enkelte undervisningssteder. Kompetenceudvikling af medarbejderne i forpligtende læringsfællesskaber på tværs af de enkelte undervisningssteder.

Strategiske håndtag - fortsat At kvaliteten og effektiviteten af ledelsen øges ved: Organisering af skoleledelse i ledelsesteam, der sikrer, at alle ledelsesområder løftes effektivt, med høj kvalitet og med pædagogisk ledelse og personaleledelse tæt på kerneydelsen. At der holdes fokus på etablering af varierende og fleksible læringsmiljøer ved: Indretning af undervisningssteder på nye og inspirerende måder koblet til pædagogisk praksis. At kvalitet og effektivitet i styring og understøttelse af et fælles skolevæsen øges ved: Forpligtende samarbejde mellem det centrale og de decentrale niveauer, der sikrer skolevæsnets opfyldelse af skolereformens operative mål.

Skolefællesskab

6 eksempler på strukturelle rammer for skolefællesskaber: Anvendelse af alle skolebygninger Optimering af driften ved lukning af nogle bygninger Model A: 8 skoledistrikter XX Model B: 12 skoledistrikter XX Model C: Færre distrikter i differentieret model XX

Rammer for eksemplerne: Skolefællesskaber tager udgangspunkt i de nuværende skoler og distrikter. Et skolefællesskab er med skoler, som ligger geografisk op til hinanden. Det tilstræbes, at skolefællesskaberne er nogenlunde lige store. Alle skolefællesskaber har undervisning klasse.

Tidsplan

Tidsplan beslutningsproces TidspunktHvemIndhold AugustBUU temamøderFremlægning af forslag og forberedelse af temamøde i Byrådet AugustByrådstemamødeDrøftelse af Folkeskolen 2021 med fokus på struktur September/ Oktober BUU-mødeVedtagelse af strategi og indstilling af struktur til Byråd OktoberByrådsmødeForslag til ny struktur sendes i høring

Vi søger gode råd og indspark til det videre arbejde…….

Gruppearbejde To hovedspørgsmål: 1.Hvad skal vi være opmærksomme på, når de strategiske håndtag skal beskrives? 2.Kommunikation til de øvrige forældre frem til oktober?

Ramme for gruppearbejdet Hvem: 3 skoler, embedsmand og så vidt muligt én politiker Hvor: I kantinelokalerne Hvornår: Til kl – bagefter tilbage til Auditoriet

Opgave 1 – 40 minutter Muligheder og opmærksomhedspunkter med særligt fokus på forældrenes, børnenes og bestyrelsernes perspektiv Drøftelse 3 og 3 på tværs af skoler Drøftelse i hele gruppen Opsamling af hovedpunkter på skema To gode råd til den videre proces.

Opgave 2 – 10 minutter Idéer til hvordan vi bedst kommunikerer Skolestrategi 2021 fra nu og til oktober Hvad kan Skoleafdelingen gøre? Hvad kan skolebestyrelserne gøre? God fornøjelse – vi ses igen kl