Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse

2 Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling af klassens elev-/børnefællesskab Hvordan arbejder vi lærere og pædagoger med det i klassen? Hvordan kan I som forældre støtte en positiv udvikling af klassens børnefællesskab? 3. Introduktion til temaet for de kommende trivselsdage 10.-11.okt.2013: ”Elevernes undervisningsmiljø – Hvordan taler vi” 4. Pause

3 Dagsorden - fortsat

4 Forventninger til elever på Rørkjær skole Klassens arbejde – Lærere/ pædagoger fortæller Forældrenes oplevelse af arbejdet derhjemme -Fortæl gerne en historie/ giv et eksempel.. Hvordan er det gået med at bruge ”Forventninger..” i skole-hjemsamarbejdet? Ideer.. Tilbagemeldinger i øvrigt.. Skolebestyrelsen vil gerne have en skriftlig tilbagemelding fra alle klasser… (Svar-ark) (hvem gør det?) Skolebestyrelsen vil gerne have en skriftlig tilbagemelding fra alle klasser… (Svar-ark) (hvem gør det?)

5

6 En enig skolebestyrelse har besluttet, at vi på Rørkjær Skole i det kommende skoleår skal sætte særligt fokus på udviklingen af klassens elev- /børnefællesskab. Det har skolebestyrelsen besluttet, fordi flere store undersøgelser har påvist, at elevers trivsel i skolen hænger uløseligt sammen med kvaliteten af klassens fællesskab.

7 Vi ved, at et godt børnefællesskab i klassen: Fremmer elevernes udbytte af undervisningen Forebygger mobning Nedsætter elevfraværet Nedsætter konfliktniveauet i klassen og fremmer fredelig håndtering af de konflikter som opstår mellem eleverne.

8 Vi ved også: At forældrenes understøttende arbejde for udvikling af et godt børnefællesskab i klassen er afgørende for om det lykkes…. Forældrene er KLASSENS USYNLIGE ELEV

9 Vi går i grupper

10 Gruppedrøftelse Vælg en bordformand der er ansvarlig for at skrive stikord under gruppedrøftelsen. Hvad kendetegner et godt børnefællesskab i en klasse? Skriv stikord ned på post-it sedler.

11 Kort Pause Gruppeformændene mødes og sammenholder gruppernes arbejde, og sætter gruppernes stikord i forskellige kategorier

12 Fælles Præsentation af gruppernes stikord Alle forældre præsenteres for gruppernes stikord. Hele forældregruppen udvælger 2 – 3 fokusområder omkring udvikling af klassens børnefællesskab, som forældre vil arbejde med i dette skoleår

13 Hele forældregruppen drøfter hvilke handlinger man vil tage, for at arbejde med disse fokusområder i dette skoleår. Hvad – Hvem – Hvornår (Kan færdiggøres af klasseforældrerådet efter mødet, og sendes i intra til alle..) Klasselæreren fortæller eventuelt omkring hvorledes skolen arbejder med ”børns sociale fællesskaber i skolehverdagen”

14 Introduktion til temaet for de kommende temadage Termometeret: Sidste måling fra klassen/ årgangen/ skolen/ landet.. Fokusområde i vores klasse… Hvordan taler vi: http://www.talordentligt.callme.dk http://www.youtube.com/watch?v=qzuuTdSHv5k


Download ppt "Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google