Vejlederkonference 2015 Velkomst og præsentation af mig; Michael Hald

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Velkommen til workshoppen
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Skolereform august 2014………………
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
Uddannelsesparathed - hvad er det
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
UEA-undervisning som projektemne Af Allan Dam og Kirsten Viborg VSD afdeling Lem.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Virtuel vejledning Handelsgymnasiet i Ballerup. Udfordring: Ved større skriftlige arbejder er det et problem, at kun et mindretal af vores elever søger.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Industrien som karrierevej -Et tre-årigt tværfagligt projekt i Herning Kommune -Industrifremmende loge 12. december 2014.
Velkommen til forældremøde
Regeringens globaliseringsudspil
CMS I ELGPN og på nordisk
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Gruppevejledning på tæt hold
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
Præsentation Vejlederforeningens årsmøde Analyse: Alle unge vil gerne have et godt liv, 2013.
At gøre virksomhedens ambitioner synlige
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Undervisningsbaseret vejledning og samarbejde om vejledningsopgaven på TEC! 1 Carin Rabell.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
De syv skolehistorier- hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi? Hvis integreret vejledning er svaret, hvad er så spørgsmålet? Integreret vejledning:
FAGDIDAKTIK i teknologihistorie og idehistorie Workshop om problemorienteret arbejde i idehistorie.
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
UU-Vestegnen Kongsholmcentret Vognporten Albertslund Tlf Facebook Albertslund * Ballerup * Glostrup * Høje-Taastrup.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Sådan bruger du præsentationen af Vision 2025
I mentor ordningen på elevmentor.dk
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
POWERPOINT-SAMLING Du har et valg
Program Kl. 9:15-10:30 Kl. 10:30-10:45 Kl. 10:45-12:00
Erfaringer med karrierelæring SIP 1b - HF v/ projektleder Caroline Vogelius Wiener og vicerektor Anders Wind, Gentofte HF.
TEMA 3 Problemløsning: Lav en prototype
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
At gøre karriere.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
It i folkeskolens matematikundervisning
Naturfag.
(og lidt om Arbejdskendskab)
Rita Buhl 22. september 2018.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Innovation i Naturfaglige fag
Innovation i Naturfaglige fag
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
&.
Præsentationens transcript:

Vejlederkonference 2015 Velkomst og præsentation af mig; Michael Hald Uddx eksperiment; Et personligt entreprenørskab Fund og opdagelser der ændrede verden ;) Gruppeopgave (SMTTE; karrierekompetencer) 20 min Opsamling i klassen Vejlederkonference 2015

Vejlederkonference 2015 Fælles for Europæisk vejledning (NICE) 6 roller Karrierevejleder   Karriereunderviser Karriereinformations og vurderingsekspert Program og servicemanager Socialsystem intervener og udvikler VEJLEDNING OG RÅDGIVNINGS PROFESSIONALITET Vejlederkonference 2015

UUDX Eksperiment program 5: Nye Karriereveje I perioden 2013-2014 gennemførte vi eksperimentet, Et personligt entreprenørskab, ved at sætte undervisningsbaseret vejledning på skemaet for mere end 300 elever fordelt på HTX, 10. klasse, EUD og ledighedsforløb i Afklaringscenteret/Way2Go på TEC. Aktionerne foregik i fire forsøgszoner, hvor vejledning som fag, blev faciliteret af 1-2 vejledere/ undervisere, i tilfældigt udvalgte klasser. Vejlederkonference 2015

Det erhvervsrettede uddannelseslaboratorium Baseline Program 5 ”Nye karriereveje” Faglige Fælleskaber Vejledning som fag; Ni temaer Anden gennemgang Det erhvervsrettede uddannelseslaboratorium

Det erhvervsrettede uddannelseslaboratorium Eksperimentets overordnede hypotese ”Med vejledning som et fag tilbyder vi elevgrupper vejledning i et bredere perspektiv, hvor fokus flyttes fra individet til også at omhandle strukturelle forhold, såvel på skolen som i samfundet. Vejledning som fag vil tilføre eleverne en bredere og mere fælles viden, der gør det muligt for dem i højere grad at opnå et personligt entreprenørskab i relation til et uddannelses- og arbejdsmarkedsperspektiv”. Det erhvervsrettede uddannelseslaboratorium

Det erhvervsrettede uddannelseslaboratorium 1. Strategi og planlægning 2. Karriere og kompetencer 3. Økonomi og forventninger 4. Helbred og fysisk træning 5. Information og teknologi 6. Identitet og selvopfattelse 7. Valgprocesser og sandsynligheder 8. Netværk og leverum 9. Præsentation og kommunikation     Det erhvervsrettede uddannelseslaboratorium

Det erhvervsrettede uddannelseslaboratorium Fund (blandt elever) Eleverne oplevede udbyttet af den undervisningsbaserede vejledning som: - givende idet de kunne diskutere nutiden og fremtidens udfordringer med hinanden i en fast ramme - anvendelig idet de kunne bruge kammeraternes input til at løse egne problemer og selv bidrage med løsninger - informativ, fordi de,, fik et større indblik i vejledningsrelateret emner og vejledningen på TEC. Det erhvervsrettede uddannelseslaboratorium

Fund (blandt vejledere) Den undervisningsbaserede undervisning medførte følgende; - flere henvendelser i vejledningen - Kontakt med elever som ellers normalt ikke var kommet til vejledning - vejlederne er kommet tættere på eleverne, der deltog i eksperimentet Sidegevinst; De vejledningsrelaterede temaer og tilgange, gav et godt oplæg til faglig diskussion – potentielt grundlag for en øget professionalisering. UU Dialogmøde 2015

NU Vi er nu i fuld gang gentænke de erfaringer vi har gjort os , i forbindelse med udviklingen vores nye områder; Unge, vejledning og erhverv – herunder introduktion, brobygning, grundforløb del 1 og (way2go ledighedsforløb), i en samlet indsats rettet imod GF2 og det videre forløb. Kobling til Invitationen CMS på dagordnen; ”En trend som i øvrigt understøttes af det nye emne i grundskolen, Uddannelse & Job og eu-politikkens sætten lighedstegn mellem vejledning og karrierelæring, med udvikling af Career Management Skills som perspektiv” (citat fra indbydelsen til vejledningskonferencen 2015). UU Dialogmøde 2015

CMS Det handler om at fremme kompetencer, der hjælper den enkelte og grupper med at samle, analysere, sammenfatte og tilrettelægge oplysninger af personlig-, uddannelsesmæssig og beskæftigelsesmæssig karakter samt med at træffe og gennemføre beslutninger og overgange, der kendetegner nutidens uddannelses- og arbejdsforløb (The European Lifelong Guidance Policy Network, ELGPN 2009 s.14). UU Dialogmøde 2015

8 Nøgle kompetencer (EU, Livslang læring 2006) Kommunikativ kompetence på modersmålet  Kommunikativ kompetence på fremmedsprog Matematisk kompetence, naturvidenskabelig og teknologisk basiskompetence. Digital kompetence  Læringskompetencen  Sociale kompetencer og medborgerkompetencer Initiativ og iværksætterånd  Kulturel bevidsthed og udtryksevne  Nøglekompetencerne er alle indbyrdes afhængige, og for dem alle er der lagt vægt på kritisk tænkning, kreativitet, initiativ, problemløsning, risikovurdering, beslutningstagning og konstruktiv håndtering af følelser. Vejlederkonference 2015

Bill Laws DOTS model (Law og Watts 1977, 1999) Vejlederkonference 2015

Mål: Hvad vil vi gerne opnå? SMTTE-modellens 5 elementer Sammenhæng: Hvad er vilkårene?  Evaluering: Nåede vi vores mål? Hvorfor/hvorfor ikke? Mål: Hvad vil vi gerne opnå?  Tiltag: Hvilke handlinger/aktiviteter skal igangsættes for at nå målet?  Tegn: Hvordan kan vi se (høre), at vi er på vej mod målet?  Vejlederkonference 2015