Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Workshop Cooperative learning
Vision Ganløse og Slagslunde Skole
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Når lærere samarbejder med forældre
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen
Undervisningsplanlægning
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Forældremøde X årgang.
Skolereform august 2014………………
Team 9 gruppe eksamen, evalueringsproces
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Værkstedet En del af inklusions- og trivselsindsatsen på Kærbyskolen og
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
26. MARTS 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Effekter af den specialundervisning, der gives som supplement til den almindelige.
Faglig fordybelse i indskolingen
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Øget fokus på differen- tierede CL struktureres anvendelighed i forhold til en generel kønsspecifik indlæringsproblematik Nye arbejdsmetoder/nyt værktøj.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
SIP 3 Når hele skolen er med: KLAR-PARAT-STUDIERETNING
Overskrift Max 1 linje v/Petrea Busck og Gitte Aagaard Hvad betyder skolereformen for færdselsundervisningen?
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Ny nordisk skole Mandag den 2. februar 2015
Årsplan – en kort en lang
Udviklingen i Nalunnguarfiup Atuarfia Nalunnguarfiup Atuarfia Atuarfimmik inerisaaneq QANOQ ? SOOQ ? KIMUT ? KIKKUT ? Skoleudvikling HVORDAN? HVORFOR ?
FFM og årsplaner Vemmedrup
Søren Kierkegaard 2. Eksistentialisme.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Den dynamiske årsplan - Elevprofil
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Målstyret undervisning
Højere kvalitet gennem forøget brug af læringsmål?
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Formativ evaluering Workshop Kort repetition  Formativ evaluering  den lærende skal have indsigt i sin egen læreproces  Formativ evaluering.
John Hattie.
Kompetence-, færdigheds- og vidensmål
UNIVERSITY OF COPENHAGEN
Kompetenceudvikling – fokus på forberedelse og effekt
- Kom tættere på dit barns skolegang
Formativ vurdering i undervisningen.
Oplæg fra Evalueringsudvalget
- Kom tættere på dit barns skolegang
Læringsmålstyret undervisning - målpilen som værktøj
og få alle elever med Odense Lærerforening, 12. november 2015
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Præsentationens transcript:

Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan Dagsorden 25.03.2015 Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan Feedback – hvad, hvem og hvorfor? Eksempel på en pædagogisk feedback-model (Hattie & Timperley) Den dynamiske årsplan som værktøj Erfaringerne fra Ontario vedr. målstyret undervisning

Feedback

Hvad er feedback? Ifølge de pædagogiske forskere John Hattie & Helen Timperley (2012: 14) Feedback er ”information, der gives af en agent (for eksempel lærer, kammerat, bog, forælder, en selv, erfaringen) med hensyn til aspekter af ens præstationer eller forståelse. En lærer eller en forælder kan give information for at klargøre ideer, en forælder kan give opmuntring, og en elev kan slå et svar op for at vurdere korrektheden af det. Feedback er således en ”konsekvens” af en præstation.”

At give Feedback – til hvem? Det pædagogiske personales feedback Klassen Den enkelte elev Forældre Kolleger Ledelsen

Hvorfor give feedback? ”Feedback er et af de mest effektive redskaber til læring og præstationer, men denne virkning kan være både positiv og negativ” (Hattie & Timperley, 2013: 13) ”Feedback har ingen effekt i et vakuum. For at virke effektivt må der være en læringskontekst, som feedback anvendes i. Feedback er blot en del af undervisningsprocessen og er det, der sker sekundært – efter at en elev har reageret på den indledende instruktion – når der gives information om et eller flere aspekter af elevens arbejde.” (Hattie & Timperley, 2013: 14)

Tre vigtige spørgsmål 1) Hvor er jeg på vej hen? – Feed up “Hvilke mål gav god mening meget hurtigt og hvilke var vanskeligere at få styr på?” 2) Hvordan klarer jeg mig? – Feedback “Hvad gjorde du som gav dig et positivt skub?” 3) Hvor skal jeg hen herfra? – Feed forward “Hvad skal du huske næste gang, for at få et endnu bedre resultat?”

EKSEMPEL PÅ PÆDAGOGISK FEEDBACK-MODEL:

Den dynamiske årsplan

Den dynamiske årsplan Evalueringens formål ift aktiviteter i faget – læg planer og se på bestanddele…

Dynamisk? Planer, som i det daglige arbejde er: synlige tilgængelige løbende udvikles gennem skoleåret i et tæt samarbejde mellem team, lærer, elev og forældre … Opnå en dynamisk vekselvirkning mellem evaluering, læringsmål og aktiviteter … Planerne skal også være dynamiske!

Skabelon til den dynamiske årsplan Fagligt overblik: Hvilke kompetenceområder og kompetencemål i hvilken rækkefølge? Progression og sammenhæng mellem fagene? Foreløbige overvejelser om læringsmål? Færdigheds- og vidensmål omsættes til læringsmål (jf. målpilen) Hvilke aktiviteter støtter eleverne i at nå læringsmålene? Samarbejdet med eleverne – Hvad skal vi kunne? Hvordan? Progression i de 3 niveauer (jf. målpilen) Praktiske hensyn…

Få Overblik over enkeltlektioner LÆRINGSMÅL UNDERVISNINGS-AKTIVITETER EVALUERING TEGN PÅ LÆRING

Få overblik over enkeltlektioner

Målpilen og den dynamiske årsplan Relatere til flere færdigheds- og vidensmål Overordnet beskrivelse af mål Niveau 3 Niveau 2 Niveau 1

Walk & Talk + Eksempel Rikke Osbahr Ebsen, 4. marts 2015

Samtaler… Tænk på jeres nuværende årsplaner… Hvordan tilgodeser jeres nuværende årsplaner en læringsmålstyret undervisning? Hvordan kan årsplanen bidrage til læringsmålstyret undervisning og effektiv feedback? Hvordan arbejder den enkelte lærer og teamet med den statiske og dynamiske del af årsplanen? Hvordan inddrages eleverne og forældrene i arbejdet med årsplanen? Eksempel og ? på http://Nyfolkeskole.wordpress.com