Forældrerådet - En spændende opgave. Forældrerådets opbygning 4 forældre fra klassen -Man sidder 2 år af gangen, med 1 års overlap. -Målet er at alle.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Trivselsgrupper for forældre
Skolebestyrelsens opgaver
Sundhedsprofiler for børn
Elevplaner: Lov f.o.m. 2007/08 Grundlaget nævnes også i ”En guide til arbejdet med elevplaner”, Aalborg Kommune. Brev til forældrene er undervejs, men.
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Lærerprofessionen.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
… DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD
Forældremøder på Kalbyris
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Tværfagligt samarbejde
Skolebestyrelsens årsberetning 2012
Velkommen til valgmøde
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Formålet med aldersblandede hold & rullende skolestart
Forældremøder på Kalbyris
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Velkommen Forældremøde 10. juni 2014.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Idékatalog til Klasseforældrerådet
Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Ansøger EUC Nord og EUC Nordvest Har gennemført tiltag i den faglige undervisning for implementering.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Kokkedal Skolens børnehaveklasse
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
Pædagogisk rådsmøde den 7. marts. Debat om organiseringen 1. Intro ved Kristian (5 min) 2. Oplæg ved skolebestyrelsen (10 min) 3. Gruppediskussioner (20.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008.
STC Støttecenter PPR Pædagogisk Psykologisk Rådgivning.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Visioner for arbejdet i skolebestyrelsen på Rolloskolen.
Den usynlige klassekammerat v. Lysholm Skoles forældrebestyrelse
Skolebestyrelsens skriftlige beretning skoleåret 2014/2015 Lindebjergskolen Lindebjergskolen beretning 2014/2015.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Status: (før projektet gik i gang) Gælder for både elever, forældre og personale. – Manglende sammenhængskraft på.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Åbent hus Skolens navn Dato.
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Princip for kontaktforældre
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Selvevaluering og opfølgningsplan
Præsentationens transcript:

Forældrerådet - En spændende opgave

Forældrerådets opbygning 4 forældre fra klassen -Man sidder 2 år af gangen, med 1 års overlap. -Målet er at alle elever, har haft min. en forældre igennem skoletiden, som har deltaget i forældrerådet. - Det er en fælles opgave, så forældrerådet bør uddelegere opgaver og inddrage de øvrige forældre.

Forældrerådets opgave Skabe gode relationer på tværs af klassen Skabe grobund for et godt samarbejde mellem elever, …forældre og lærer Styrke klassens sociale engagement Skabe involvering af både forældre og elever Skabe fælles retningslinjer og åbenhed

Skolebestyrelsen og Forældrerådene Alle skolebestyrelsesmedlemmer, er tilknytte forskellige årgange. 0 – 1 klasseAnnette Kopp 2 – 3 klasseBirgitte Kristensen 4 klasseJesper Kjelgaard 5 – 6 klasseTom Jepsen 7 – 8 klasseMichael Rauh 9 klasseSussi Hjortsø Vi vil gerne igennem tæt dialog med forældrerådene, sikre at klasserne kommer godt i gang og forsat fastholder den positive udvikling i årgangene.

Tiltag, arrangementer, emner…. - Kun fantasien sætter grænser Det er op til hvert enkelt forældreråd at sætte rammen for, hvad vil man gerne i det kommende skole år. Hvilke sociale arrangementer skal der være, og for hvem. Hvilke emner er der behov for at drøfte, alt afhængig af alderstrin Er der nogle tiltag man ønsker at gøre, for at opnå en endnu bedre udvikling i klasse.

Årsplan - Evalueringsværktøj Forældrerådet skal sammen drøfte hvilke emne, arrangementer osv. der skal finde sted i det kommende skoleår, og ud fra det udarbejdet en årsplan. Årsplanen skal derefter bruges til at evaluerer de forskellige tiltag. - Hvert tiltag skal beskrives og evalueres. Dette med henblik på at det kommende forældreråd kan se hvad er der sket i det foregående år. - Er der nogle emner, tiltag, man bør tage op eller genopfriske eller blot gentage pga. stor succes Alt sammen for at styrke klassens trivsel og udvikling. Samtidig er værktøjet med til at bringe de gode ideér videre, så alle får glæde heraf.

Sidste års gode ideér….. Biografaften Diskotekaften Fisketur Sheltertur med overnatning Linedance undervisning for forældre Forældrefest uden børn Legegrupper på tværs af klassen Happy Meal Fastelavnsfest Aften arrangement med SSP konsulent Klassefester med forskellige temaer Sportsdag for hele familien Grillaften i Kølvrå svømmebad Søndergårdshave Baboon City / Legeland Og meget meget mere….