Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forældremøder på Kalbyris

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forældremøder på Kalbyris"— Præsentationens transcript:

1 Forældremøder på Kalbyris
1.-3. klasse august-september 2013

2 Hvordan hænger det hele sammen?
Forældrerådet Adhoc grupper Juletræsfest Danmarksstafet Sjov på Kalbyris Moonlight bestyrelse Specialklasse forældreråd Klasseråd i hver klasse Trivselsgruppe 1 Trivselsgruppe 2 Trivselsgruppe 3 Skolebestyrelsen Skoleledelsen Sidste år fortalte vi om strukturen på Kalbyrisskolen: Skolebestyrelsen samarbejder med ledelsen om økonomi og drift. Der er valg hvert andet år, og man vælges for 4 år. Forældrerådet som består af en repræsentant fra hver klasse. Vi har tre store arrangementer om året, som forældrene er med til at planlægge – og så Familierarrangementet i oktober, som er vores generalforsamling – mere om det senere. Moonlight er ungdomssklubben på skolen – faktisk for hele byens skoler – diskoteker, moonlords mv. Specialklasse rækken har også et forældreråd, som ser på specialklassen. VI DYKKER I ÅR NED I KLASSERÅDET OG TRIVSELSGRUPPERNE.

3 Er I kommet i gang med at skabe trivsel…?

4 Vigtigt med trivsel… I klassen er det vigtigt at skabe god trivsel – både blandt elever, forældre og lærere Forældresamarbejdet er afgørende for trivslen Og erfaringen viser, at de klasser som kommer i gang fra starten – de har højere trivsel og fungerer bedre igennem hele skolegangen Men det er aldrig for sent….

5 Opret trivselsgrupper i klassen
I skal dele alle forældre i fx 3 grupper Hver gruppe planlægger et arrangement Hver gruppe får en tidsperiode hvor arrangementet skal afholdes indenfor 1) sep-dec, 2) jan-mar og 3) apr-juni Kun fantasien sætter grænser… Grupperne ændres hvert år, så man lærer nogle nye forældre at kende. Efter ovenstående er sagt, så…: Vi vil nu give jer nogle eksempler på sjove trivselsarrangementer, som I er velkomne til at gøre brug af.

6 Fastelavns-arrangement
Eksempler klasse Fastelavns-arrangement Afholdes på skolen (evt. sammen med nabo-klassen) Børn og voksne kommer udklædt Der uddelegeres opgaver vedr. spisning blandt de tilmeldte. Man kan også vælge at alle familier kommer med en ret hver til fælles spisning.

7 Fremvisning af projekt i klassen
Eksempler klasse Fremvisning af projekt i klassen Afholdes på skolen Børnene fremviser hvad de har lavet Alle familier kommer med en ret hver til fælles buffet.

8 Eksempler 0.-3. klasse Gerlev Legepark
Mødes ved skolens p-plads og kører i egne biler til Gerlev Legepark. Ligger ikke langt fra Slagelse. Har man ikke selv bil, så er der sikkert plads hos andre forældre. Book fx en konsulent, som laver gamle lege med alle kort efter ankomst til Legeparken. God måde at ryste hinanden sammen på. Herefter spises den medbragte mad. Der er mulighed for at grille Man kan gå rundt og prøve de mange forskellige aktiviteter i Gerlev Legepark og dyste mod hinanden. En rigtig god dag, som koster ca. 50 kr. pr. person (indgang og konsulent).

9 Sommerfesten – en god afslutning
Eksempler klasse Sommerfesten – en god afslutning Fx på græsplænen ved Hvid Villa. Forældrene medbringer tæpper, mad, drikkelse, te/kaffe og bestik/kopper til egen familie. Udvalgte forældre bager kage til alle. Aktiviteter til en sommerfest: sækkevæddeløb, rundbold, æggeløb mv. Fx grill-aften på Stenlængegården. Stenlængegårdens store grill kan lånes via skolens kontor. Alle medbringer en ret til fællesbordet og eget kød til grillen. Der kan købes øl og sodavand (nogle forældre sørger for dette) Herefter kan der spilles fodbold og rundbold på de tilhørende arealer.

10 Eksempler 0.-3. klasse Andre muligheder…
Forældrearrangement (forbudt for børn) Kun for piger Kun for drenge Legegrupper, hvor børnene er i mindre grupper som leger sammen hos hinanden og afsluttes med at forældre/børn spiser aftensmad sammen (går på skift blandt forældrene i gruppen) Kun fantasien sætter grænser 

11 Godt med en tovholder eller to…
Hvem skal starte trivselsgrupperne op? Her er det godt med et Klasseråd Vælg 3-4 personer De er ansvarlige for nye trivselsgrupper bliver igangsat (fx på første forældremøde) Mange klasser og forældre har ikke kunnet se om man både skal have et klasseråd og trivselsgrupper. Det lægger vi op til. Det er vigtigt at få forklaret sammenhængen mellem klasserådet og trivselsgrupperne. Når man har trivselsgrupper, så er der faktisk ikke noget arbejde for klasserådet andet end planlægge årets trivselsgrupper (fordeling af forældre – bland kortene hvert år) tovholder på 1 trivselsgruppe administrere klassekassen, hvis klassen har en sådan – på den måde bruger trivselsgruppe 1 ikke alle pengene, og så der ikke er noget til de andre arrangementer repræs. til forældrerådet Klasseråd i hver klasse Medlem – tovholder 1 Trivselsgruppe 1 Medlem – tovholder 2 Trivselsgruppe 2 Medlem – tovholder 3 Trivselsgruppe 3

12 Godt med en tovholder eller to…
Ansvarlige for klassekassen, hvis I vælger det (fx 100 kr. pr. barn/år) Og så er en af dem repræs. i Forældrerådet….

13 Forældrerådet Forældrerådet består af en repræsentant fra hver klasse.
Forældrerådet har en bestyrelse som vælges hvert år på generalforsamlingen: Merete Ravn (formand) (6.a) Lisa Andersen (5.a) Mette Jensen (6.b) Kenneth Tønnesen (1.b) Forældrerådet sørger for de sociale arrangementer på skolen på tværs af klasser Vores tema for er ”Sundhed og trivsel” Vi har pt. 3 arbejdsgrupper som arrangerer….. Note om klasserepræs.: - Skal være bindeleddet mellem Forældrerådet og klassen - Skal sætte Forældrerådet på dagsordenen i klassen - Sørge for oprettelse af trivselsgrupper sammen med Klasserådet Medlem af Klasserådet 3 møder om året i Forældrerådet: Oktober generalforsamling - alle skolens forældre må deltage 2. møde i februar 3. møde i maj

14 Valg i jeres klasse Vi skal nu vælge et Klasseråd her i jeres klasse.
Har I et i forvejen? genvalg eller nye? Ellers vælges 3-4 personer Og en af dem skal være klasserepræsentant i Forældrerådet (plus en suppleant) Klasselæreren melder navne ind til skolens kontor. Trivselsgrupper – hvordan vil I gøre det? I dag? Lade Klasserådet dele forældrene?

15 Generalforsamling 10. oktober 2013
Hvem deltager? Alle forældre er velkomne Mens de voksne holder møder, er der aktiviteter for børnene i SFO Gnisten 1. del Skolen og SKB orienterer Skoleledelsen og SKB fortæller om skoleåret (visioner, mål, aktiviteter) Efter orienteringen går alle til klasserne Forældrerådet og Moonlight 2. del Generalforsamling Forældrerådet Generalforsamling Moonlight Spisning 3. del Forældrerådet sørger for mad til alle Fremvisning elever 4. del I uge 41 er der temauge på Kalbyrisskolen Alle elever fremviser resultater fra ugens tema Det her er en reklame for vores generalforsamling, som kommer til at køre på en helt ny måde. Der kommer meget snart en indbydelse til alle


Download ppt "Forældremøder på Kalbyris"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google