HD Regnskab og økonomistyring Lektor Claus Holm, Ph.D. og Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
fra klasseværelse til cyberspace
Advertisements

Mor På Vej •Fokus på faglige og sociale kompetencer.
Uddannelse til tværfaglighed
NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
5 IT-didaktiske principper
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Undervisningsplanlægning
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Folkeskole-reformen August 2014.
Undervisers hjemmeside som læringsplatform Presenteret af Johnni Olsen, underviser i samfundsvidenskab på socialrådgiveruddannelsen i UCSJ, Nykøbing F.,
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Ph.D. Hvem, Hvad, Hvordan?. Msc. Christian Brandt 2 Oversigt □ Min vej til phd studiet □ Hvad laver jeg □ Fremtidsplaner.
- fortsat midt i en flekstid?
Bibliotek og uddannelse, Hindsgavl, 2005 Udvikling af videnfællesskaber i en uddannelsesinstitution.
Møde i Globaliseringsrådet August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Hvorfor er der et misforhold.
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
’opfundet’ af Dr. Spencer Kagan
E- undervisning Videreuddannelse for fysioterapeuter Diplomuddannelse.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Deltagerstyret undervisning
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Når det at vejlede handler om andet end det faglige Søren Hansen Aalborg Universitet At vejlede i projektprocessen; med fokus på problemformulering, problemanalyse.
Lene Tortzen Bager og Tine Wirenfeldt Jensen
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Alle børn er alles ansvar
- EN TILVALGSMULIGHED FOR DATALOGISTUDERENDE
Lene Tortzen Bager Ph.d., lektor A A R H U S U N I V E R S I T E T Center for Undervisningsudvikling Det Humanistiske Fakultet og Teologi Studieprocessamtale.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Cooperativ learning - også kaldet CL
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
DET GODE UNDEVISNINGSMILJØ Al magt til eleverne. Undervisningen Indflydelse Store rammer Den enkelte elev - fællesskabet Indlæringsformer Boglig - erhvervsfaglig.
+Læringsteori + Lovgivning + Samfund Klare rammer
E-learning – individ og fællesskab Perspektiver på uddannelse, vidensdeling og vidensudvikling som fælles praksis i CSCL-former. Asger Hasle Harlung Konference.
Læreanstalternes Fælles Formidlingskursus 25. November 2001 Faglig formidling gennem netmedier Computer-supported Collaborative Work i reflektionsbaseret,
Accounting - HA-int / Økonomistyring, , Introduktion, s.2 Institut for Regnskab, Tom Hansen I ntroduktion.
: 2KSS Lærerroller i det virtuelle læringsmiljø Robin Cheesman 17. juni 2002 Københavns Socialpædagogiske Seminarium.
Læring, kommunikation og samarbejde
Det udvidet læringsrum En tentitativ beskrivelse af situeret læring i IDEATION som praxisfællesskab Martin Hesseldahl PBA Design & Business IDEATION 13.
Sygeplejerskeuddannelsen på nettet B aggrund/idé L æringssyn & værdier S tudie-og undervisningsformer O rdinær – fjernstudie K ommunikationsplatform E.
Robin Cheesman Hvad er fleksibel uddannelse? Overblik over undervisningsformer Fleksibel Uddannelse på Bornholm Bornholms Akademi 20. januar 2003.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Flere kvinder i forskningen maj 2004 Universitetsledelsens rolle Karen M. Lauridsen Prorektor Handelshøjskolen i Århus.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Idégenereringsproces i Forbindelse med Udvikling af Masteruddannelser Aase Møller Handelshøjskolen i Århus.
Uddannelse på nettet: undervisning // aktiv læring Robin Cheesman Kommunikation, RUC Postbox 260, 4000 Roskilde ~ robin
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Overskrifter: Hvad skal der til for at styrke samarbejdet med forældrene om børns læring, og hvilken effekt har det?  En grundlæggende, forskningsbaseret.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Lederens vandring 1.
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
It i folkeskolens matematikundervisning
Brug af elevdata til udvikling af kvalitet i undervisningen
- Tanker fra en underviser
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Præsentationens transcript:

HD Regnskab og økonomistyring Lektor Claus Holm, Ph.D. og Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen i Århus Lektor Claus Holm, Ph.D. og Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen i Århus

HD Regnskab og økonomistyring Fleksibel læring : Fokus flyttes fra undervisning til læring: –elevrollen ændres til en rolle som studerende –de enkelte studerende bliver i højere grad selv ansvarlige for læringen –underviserens rolle ændres fra at være docerende til at være understøttende

HD Regnskab og økonomistyring Fleksibel læring: Kombination af: –Mødegange - fremmødeundervisning: (samtidig- synkron) Traditionelle overbliksgivende forelæsninger Diskussion af cases i afdelinger og teams –Netlæring - Internetstøttet undervisning: (tidsforskudt - asynkron) Deltagerstyret indlæring Undervisningsdifferentiering –Egne studier: (tidsforskudt - asynkron) + + +

HD Regnskab og økonomistyring Ansvar for læringen: Fremmødeundervisning: –Underviser og de enkelte studerende Netlæring: –Gensidigt ansvar: Underviser for at give udfordringer og feedback Den enkelte studerende ved at være aktiv Kollektivt i team og afdeling ved at presse hinanden til aktivitet Egne studier: –Den enkelte studerende + + +

HD Regnskab og økonomistyring Styrker ved fleksibel læring (1): Processen foregår, når dampen er oppe hos deltagerne, d.v.s. når de har tid og overskud til læring Læringsmålene er brede og omfatter både faglige og personlige kvalifikationer Forløbene er tilrettelagt med vægt på deltagernes selvvirksomhed og på deres arbejde med åbne opgaver og projekter Der lægges vægt på at åbne undervisningsrummet, og på at deltagernes selvvirksomhed kan foregå indenfor vante arbejdsrammer

HD Regnskab og økonomistyring Styrker ved fleksibel læring (2): Der er et socialt og fagligt fællesskab imellem deltagerne som følge af deres indbyrdes samarbejde via nettet Underviserne har en konsultativ og vejledende rolle og er til rådighed via nettet under hele forløbet (coach eller facilitator) Dialogen mellem underviser og deltagere, der har et betydeligt omfang, omfatter både samtaler ansigt til ansigt og netdialog Fuld fart frem

HD Regnskab og økonomistyring Kriterier for succes!!!! at underviseren: –giver et godt overblik over stoffet –udfordrer de studerende med opgaver og cases –giver god feedback og at hver enkelt studerende: –tager udfordringen op –tager aktiv del i læringen –lever op til de fælles ansvar for læring i teams og afdelinger