Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Overskrifter: Hvad skal der til for at styrke samarbejdet med forældrene om børns læring, og hvilken effekt har det?  En grundlæggende, forskningsbaseret.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Overskrifter: Hvad skal der til for at styrke samarbejdet med forældrene om børns læring, og hvilken effekt har det?  En grundlæggende, forskningsbaseret."— Præsentationens transcript:

1 Overskrifter: Hvad skal der til for at styrke samarbejdet med forældrene om børns læring, og hvilken effekt har det?  En grundlæggende, forskningsbaseret viden.  Et forældresyn En gensidig forståelse.  Viden om børns læring 0 – 6 år.  Hvordan ser hjemmelæring ud i praksis?  Professionelle & fagligt kompetente pædagoger – hvordan klædes de på til opgaven? ”Rådet for Børns Læring” 08.04.16 Betina B. Larsen, Områdeleder. Områdekontoret Frødings’ Alle Frødings Alle 6 2860 Søborg gladsaxe.dk Telefon: 21345901 Mail: Dagbla@gladsaxe.dkDagbla@gladsaxe.dk

2 Hvor henter vi vores viden fra? Thomas Nordahl, professor i pædagogik Högskolen i Hedmark Inspiration fra Italien & EnglandCharlotte Højholdt EPPSE forskningen Ingrid Pramling m. fl.

3 ”Fælles ansvar for børns læring” INDSATSOMRÅDE I GLADSAXE KOMMUNE. Politisk fokus. En styrkelse af det fælles ansvar for børns læring. Dagtilbuddet er forpligtiget til at inddrage forældrene i børnenes læring i et tæt samspil-

4 Fælles læring – barnet i centrum Pædagogerne handler på forældrenes viden Deles med pædagogerne Viden fra hjemmet Viden fra pædagogerne Deles med forældrene Forældrene handler på viden fra pædagogerne PEN GREEN LOOP Pengreen centre http://www.pengreen.org/

5 Læring for 0 – 6 år LæringlæreprocesLegudfordringer Socialt samspil Hvordan børn lærer. Børn skal lære at lære. At leg og læring ikke er modsat rettede. Børn skal udfordres – Gøre sig erfaringer. At læring foregår sammen med andre. (Lærings forståelse)

6 At forældre….er de primære: Alle foreldre er en avgjørende ressurs i forhold til egne barns læring og utvikling. Dette gjelder uavhengig av utdanningsnivå, arbeid eller sivilstatus. (Thomas Nordahl)

7 Fælles ansvar for børns læring i praksis – hvordan ser det ud? I børnehuset.I hjemmet.

8 I indretningen inviteres til…

9 Miniforældremøder, i en ny kontekst. ”Hvordan ser man ud når man lytter?” ”Det er min far” ”Hvordan arbejder vi med arbejdstegninger?”

10 Fælles ansvar for børns læring i børnehave – og vuggestueteamet.  Gensidig forståelse.  At ”lære som børnene lære”  At skabe lærings dialog hos forældrene – og forældrene imellem.

11 Sommerferie….

12 Pædagogerne: Derfor er det vigtigt at…. LEDERNE skaber mulighed for:  At der er en grundlæggende viden om betydningen af ”fælles ansvar for børns læring”  At der er mulighed for at øve sig og gøre sig erfaringer med at inddrage forældrene i forhold til børns læring.  At der formidles til forældrene - om hvad børnene er i gang med at lære, hvad der er optagede af..  At forældrene får mulighed for at være nysgerrige på børns læring.  At der er et fagligt grundlag - feedback kultur, og at pædagogerne forpligtiger sig til at udvikle nye ideer, og have det sjovt med børn og forældre.  Være fagligt kompetente, og skal kunne forklare hvorfor…  Kunne omsætte deres praksis til kreative læreprocesser.  Være modige … at vise deres faglighed.  At pædagogerne kender den grundlæggende udviklingspsykologi – så de udfordrer børnenes læring relevant for deres alder.  At alle forældrene er primære for deres børns læring – og udvikling, det skal de støttes i.  Se på fordomme, og lægge de dårlige ned.


Download ppt "Overskrifter: Hvad skal der til for at styrke samarbejdet med forældrene om børns læring, og hvilken effekt har det?  En grundlæggende, forskningsbaseret."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google