Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Hvorfor er der et misforhold.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Hvorfor er der et misforhold."— Præsentationens transcript:

1 Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Hvorfor er der et misforhold mellem Regeringens målsætning og grunduddannelsernes effektivitet? Hvorfor har folkeskolen ikke levet op til målsætningen om undervisningsdifferentiering? (i.h.t. Folkeskoleloven af 1993) Hvorfor har Danmark ikke levet op til internationale konventioner om rettighedsbaseret og kvalitetspræget undervisning for alle?

2 Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? På det specialpædagogiske område har Danmark tradition for, at alle kan lære og har ret til at få udviklet det potentiale de har. Der er behov for at udvikle et læringsmiljø, der kan tage højde for værdig inklusion med det normale og ligeværdig samspil med jævnbyrdige. Der er brug for uptodate og fremsynet lærerkvalificering og – uddannelse. Der er brug for at fremme det igangværende paradigmeskifte med vægt på barnets ressourcer og vilkår og i mindre grad fokus på stempling og udskillelse.

3 Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? I undervisning af elever med særlige forudsætninger møder vi barrierer baseret på traditioner, fordomme, og mangelfuld viden og indsigt

4 Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Der er mange kvikke og talentfulde elever i skolen, som ikke trives og som underpræsterer.De bliver ikke identificeret og spottet Nogle talentfulde elever er ”dobbeltramte”, idet de udover et stort indlæringspotentiale kæmper med et eller flere skjulte handicaps (dyslexi, Asperger, DAMP etc.) Nogle har en tydelig asynkroni i deres personlige udvikling Mange tilegner sig mangelfuldt udviklede arbejdsvaner med uheldige følger for deres videre uddannelsesforløb og karriere.

5 Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Mange af børnene savner udfordringer, der imødekommer deres behov og interesser. De mangler pædagogiske anvisninger i, hvordan de kan håndtere og arbejde med et emneområde. De savner opmuntring og inspiration fra lærerne. De savner at få lov til at fordybe sig og accelerere i et fagområde. De mangler accept af, at de kan være ”lidt nørdede” og ikke specielt supergode i alle fag. De har mindst lige så stort behov som andre børn for at blive følelsesmæssigt bekræftet fra de voksne. Nogle er fremragende og andre ikke specielt gode i sociale sammenhænge.

6 Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Et dilemma i den rummelige skole er at fastholde elevens forpligtende tilknytning til fællesskabet i klassen og samtidig skabe et læringsmiljø med forskellige grupper (hold) ud fra fagligt niveau.

7 Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Når læreren målretter og forbereder undervisningen på flere niveauer, så hæver det generelt klassens niveau. At undervise på flere forståelsesniveauer indebærer en ganske anden forberedelse og planlægning, end der har været tradition for.

8 Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Viden (springbrættet til alle former for indlæring) Forståelse (demonstration af forståelse for den erhvervede viden) Anvendelse (evnen til at anvende viden til at løse problemer) Analyse (nedbryde den erhvervede viden i forskellige dele og stadig se sammenhængen) Syntese (sætte viden sammen til ny helhed) Vurdering (kritisere og omvurdere den erhver- vede viden) Bloom’s taxonomi

9 Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Det er et problem, at skolen ikke er gearet til at undervise og arbejde med børn, der tænker mere komplekst og på andre kognitive udviklingstrin end det store gennemsnit. Der er brug for planlægning baseret på team-samarbejde og faglig inspiration aktiv elevinddragelse styrket forældresamarbejde

10 Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Der er behov for at styrke lærerautoriteten via faglig kompetence. Der er behov for at reflektere over effektiviteten i skolens mødekultur. Der er behov for at formulere en fælles forståelse af begrebet undervisningsdifferentiering. Der er behov for at få en formuleret arbejdsetik vedr. arbejdsindsats/holdning hos eleverne.

11 Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Det kan betale sig at investere i børn – fremtidens borgere! Det skal være ”cool” at være klog! Why let them walk when they can fly!


Download ppt "Møde i Globaliseringsrådet - 18. August 2005 Verdens bedste folkeskole Alle elever skal udfordres – hvorfor sker det ikke? Hvorfor er der et misforhold."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google