Kodeord: Praksis - og ’merværdi’ igennem udadvendt anvendelseorientering Nye videnskombinationer = flere fag i spil Dristigt og eksperimenterende arbejde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

NÅR INNOVATION GIVER ARBEJDSGLÆDE. Sav nu bare grenen over du sidder på – du bliver alligevel nødt til at finde en anden.
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
Kreativitet og innovation i ALT
At tænke iværksætteri under sin uddannelse Dette kapitel er inddelt i 5 underafsnit. 1.På pædagogstudiet •Hvad betyder Heidis forestilling om at have sit.
Af Udbudsjurist Janni Hadulla Nielsen
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Digital produktion - leg og læring på begyndertrinnet
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
Videoredigering Hvorfor Udstyr Software Filming og Redigering Visning og Respons.
Bibliotek og uddannelse, Hindsgavl, 2005 Udvikling af videnfællesskaber i en uddannelsesinstitution.
Jeg støtter barnet ved:
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Om feedback og tilbagemeldinger
Forskelle, der gør en forskel - Tanker om kvinder og top-ledelse. Camilla F. Ellehave Institut for Organisation og Arbejdssociologi.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Deltagerstyret undervisning
Bliv nysgerrig på din egen praksis!
Innovationsdidaktik Model for bæredygtigt læringsmiljø
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Ledelse i Praksis Domstolene i det sydlige Jylland 5. Lektion 3. Februar 2014.
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Inspiration til reformarbejdet
Børnekultur der dur, Børnekulturens netværk, d. 26. oktober i Kolding Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Næstved.
Øget fokus på differen- tierede CL struktureres anvendelighed i forhold til en generel kønsspecifik indlæringsproblematik Nye arbejdsmetoder/nyt værktøj.
Mediepædagogiske værktøjer i teori og i praksis
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Problemer eller udfordringer.
Fra forskning til forandring Lektor og udviklingsleder Camilla Hutters Center for Ungdomsforskning, DPU, Aarhus universitet
Niveauer for læring i organisationen
Innovation i AT/SO.
SOSU Grundforløb.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Hvem er Jeg ? Camilla Gyldendahl Jensen
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
Inklusion og inkluderende processer
Design på Christiansfeld Skole 2009/2010. Design er et skemalagt fag på Christiansfeld Skole. Hvilket betyder at design er et fag på lige fod med andre.
Overvejelser for elevernes brug af IT og mobiltelefoner på Østervangsskolen.
Technology as material in design Johan Redström 2005, Design Philosophy Collection Two.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
DIDAKTIKLABORATORIE Et laboratorium der arbejder med at udvikle et planlægningsværktøj. ”Et værktøj”, der kan hjælpe os til at se, hvordan Ord som ”Leg-
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Innovation i biologi og AT Trine Iversen Gl. Hellerup Gymnasium.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
UDVIKLINGSKATALOG - A Lavt “D” kan udvikle sig ved at:
UNIVERSITY OF COPENHAGEN
Evaluering – det kræver læringsmål!
Lokale eksempler på tiltag der skaber positive forventninger.
Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?
WORKSHOP 2, Gribskov Kommune, 2017
Øvelser til DREAM fasen
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Talentudvikling SOSU elever.
Ændring i praktikmål 6 for SSH
Innovation i Naturfaglige fag
Innovation i Naturfaglige fag
IT i undervisningen interaktive assistenter
Din uddannelse – it-baseret November 2018
Præsentationens transcript:

Kodeord: Praksis - og ’merværdi’ igennem udadvendt anvendelseorientering Nye videnskombinationer = flere fag i spil Dristigt og eksperimenterende arbejde = grænseoverskridende ildsjæle

* at skabe forstyrrelse * at være lydhør for andet * teste nye tiltag / eksperimentere * tage små og overskuelige skridt * lege med grænser og regler * evaluere og ændre

 Teori og praksis integreres = analyse og produktivitet (handling og produkt/resultat)  Udvikler anvendelsesorienterede kompetencer: samarbejde, ansvarlighed, idé-udvikling, teknisk kunnen (ex: redigering, kamerahåndtering), disciplin, logistik, evne til at se nye muligheder og hurtig omstillingsparathed.

 1. Idé-udvikling i samarbejde med andre – som har konsekvenser og skal iværksættes til ’et produkt’  2. Flere faser: fra genskabelse til skabelse af nye udtryk (intentionen): det kreative og innovative ’tvinges’ frem gennem benspænds- og forhindringsøvelser. Tvinger eleverne til at udfordre materialer, rum, lyd, billeder osv.

 Visningen/fremførelsen/opførelsen/udstilli ngen af det frembragte = skubber til og inspirerer det kreative og innovative aspekt.  Det giver ’merværdi’ til elevernes læring og øver en anden måde at tænke på smlg. med flere af de andre fag.  Ikke altid produktet er godt eller grænseoverskridende, men processen indeholder de innovative og entreprenørskabende elementer – som kan anvendes i samarbejde med andre fag.

 Lars von Trier og Jørgen Leth: De fem benspænd  CUT – elevfilm på c-niveau  + masser af andre elevfilm