SundhedsFagligt Indhold SFI gruppen.  Mange klinikere, fagligt forum, ikke alle føler sig forpligtet af beslutninger man er med til at tage  Styregruppe.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Center for Kliniske Retningslinjer - en ny spiller i sygeplejen
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
Risici for SAPA-projektet
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Præsentation af MidtEPJ ved Anæstesiologisk Afdeling
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Hvordan opnår vi succes? Vision og fællesskab om EPJ i regionen EPJ messedag, den 9. april 2013 Cheflæge, dr. med. Jørgen Schøler Kristensen, Hospitalsenheden.
BEHANDLING I HJEMMET? - Seminar om patientinvolvering inden for hjemmedialyse ONSDAG D. 6. JUNI 2012 KL – Hele forhistorien til hvorfor.
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Hvad er mål/resultat (output)?
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Matematik. » varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen.
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Udvikling af sygeplejeprofessionen – DASYS 13. maj 2009 Vibeke Deding Chefsygeplejerske.
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
DB SYD Kvalitetsreformen – hvad kommer den os ved? v. Afdelingschef, Lars Holte, KL.
Velkommen til Lægedage
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Hovedpunkterne i en ny strategi
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Accelerationsmidlerne Hvordan er de blevet prioriteret? Niels Henrik Pedersen.
18. Strategisk analyse af interne forhold
SÅR- KOMMUNIKATIONSREDSKAB I REGION HOVEDSTADEN
Regions Midtjyllands elektroniske patientjournal
Indkøbs- og logistikchef, Region Midtjylland
Implementering i Region Midt
Nytænkning, konkurrence og mest kvalitet for pengene Temamøde Regionsrådet, 14. marts 2007.
Hospitalsenheden Vest Ledelse i Akutafdelingen Per Østergaard Jensen Cheflæge Hospitalsenheden Vest.
IT-strategi i Glostrup Kommune - Nu og i fremtiden Henriette Graff Nielsen Maria Hvenegaard Carsten M. Smidt Peter Haargaard Morten Lind.
Organisation, opgaver, arbejdsform, formidling
Inspiration til SFI Anæstesiologisk Afdeling Hermed en oversigt over standardplaner + SFI’er = aktiviteter. Dette kun til inspiration, så i har en fornemmelse.
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Landsseminar 2015 Workshop om Børn og Unge med hjertesygdom.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Rehabiliteringsteamets arbejde Oplæg: Søren Thygesen socialrådgiver – faglig konsulent Holbæk Kommune Kompetencecentret - Jobservice.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Projekt Ny styring i et patientperspektiv Mette Jensen, Koncernøkonomi Region Midtjylland.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Kvalitetsarbejde på sygehusene Data og ledelse – ledelse og data Jørgen Schøler Kristensen Lægefaglig direktør, dr.med. Hospitalsenheden Horsens.
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland. dk Værktøjskassen: Triple Aim og PDSA-cirkler Jens Bejer Damgaard Kontorchef, Nære Sundhedstilbud.
Dokumentstyringssystem Dokument formalia Håndtering af dokumenter Peter Jezek.
Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Møde i udviklingsgruppen Møde i udviklingsgruppen
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Hvorfor en Sundhedsplatform?
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Broen til Bedre Sundhed Projektleder Sund Uddannelse, Gitte Porsmose
Øget professionalisme som resultat af fokuseret uddannelse v
Statens HR – Implementeringskoncept
Præsentationens transcript:

SundhedsFagligt Indhold SFI gruppen

 Mange klinikere, fagligt forum, ikke alle føler sig forpligtet af beslutninger man er med til at tage  Styregruppe med en fra hvert hospital, gerne flere fagligheder  Ikke andre der styrer SFI  Gruppen prioriterer indsatser og styrer, men laver ikke arbejdet  Hospitaler kommer med forslag bakker op

Fokus for gruppen  Dannelse af nye SFI’er og forsøg på regionalisering  Oprydning i eksisterende og øget regionalisering – hvor nødvendigt

Oprydning  Intet kendskab til antal og brug  Fuld brugsstatistik, proces til oprydning via høring, væk med dem der ikke bruges  STOP og så GÅ, frem for GÅ.

Kommunikation  Tværfagligt dokumentationsråd  Hovedpostkasse  EPJ Hjørnet  Opdateret offentligt katalog

Workshops til regionalisering  Styret af EPJ P og deltagere i SFI gruppen samt specielt inviterede  Styret af kvalitetscheferne på hospitalerne på tværs af hospitaler – med EPJ P  Regional retningslinje K&S

Regionale retningslinjer  En regional SFI behøver ingen regional retningslinje – medmindre nogen har lyst til at lave den  Konkret stillingtagen hver gang, og en forventning om at der kommer retningslinje  Retningslinje for retningslinjer K&S

 slut

Status på SFI  800 til aktive,  de ubrugte eller næsten  500 Workshops ?  Fra 13 til 3 på sår  50 regionale på 9 mdr  Svært at implementere  Data ud er kommet i fokus

Hvem fylder dem ud ? Konklusion: Læger 1, terapeut og sekretær 4, sygeplejersker 12

Konklusioner  Mange er regionale fra start  Mange skal aldrig være regionale  Manko er langt overvejende SFI til sygeplejerskers dokumentation – nationalt?  Bevar SFI arbejdet tæt på klinikken - det vigtigste værktøj for alle  Dernæst data ud aggregeret om morgenen til kvalitetssikring i klinikken  Dernæst data ud til overordnet ledelsesformål,

 Faglig høring af udkast til fælles regionale SFI’er skal ske via hovedpostkasser. Det har tidligere været faglig høring via dokumentationsråd og workshopdeltagere.  Der bør altid tages stilling til, om der til SFI’en bør være et regionalt retningsgivende dokument, eller om der allerede eksisterer et sådant, som SFI’en skal tage hensyn til. Der er en regional retningslinje undervejs.  Lokale kvalitetsafdelinger på hospitalerne tiltænkes en rolle med at sikre etablering af og fremdrift i de nødvendige workshops. Der er en regional retningslinje undervejs.  Behov for øget deltagelse i opgaven fra EPJ-Produkter. Der skal prioriteres og afsættes ressourcer til regionalisering af SFI arbejdet, herunder:  Udarbejdelse af fælles SFI’er.  Afvikling af workshops.  Sagsbehandling af punkter til Den regionale SFI-gruppe.  Forberedelse af og deltagelse i planlægningsmøder o.l.  Den regionale SFI-gruppe skal ”genetableres” som en styregruppe i form af en klinisk ledet faglig styregruppe med deltagelse af hospitalsrepræsentanter og EPJ-Produkter og sekretariatsbetjent af Kvalitet og Sundhedsdata. Formandskabet er cheflæge Jørgen Schøler Kristensen og chefsygeplejerske Inge Pia Christensen. SFI Styregruppen refererer til Strategisk Sundhedsledelsesforum, når det gælder sager af større økonomisk og organisatorisk art. Kontakt support Copyright © 2012Kontakt support