Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Broen til Bedre Sundhed Projektleder Sund Uddannelse, Gitte Porsmose

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Broen til Bedre Sundhed Projektleder Sund Uddannelse, Gitte Porsmose"— Præsentationens transcript:

1 Broen til Bedre Sundhed Projektleder Sund Uddannelse, Gitte Porsmose

2 Mød Kristoffer og Lærke

3 Hvad er Broen. Herunder partnerskab, triple Aim og indsatsområder
Hvad er Broen? Herunder partnerskab, triple Aim og indsatsområder. Evidensbaseret tilgang.

4 Baggrund: Broen til Bedre Sundhed arbejder for at skabe
bedre sundhed og mindske uligheden i sundhed hos befolkningen på Lolland og Falster Ulighed er en stor udfordring for folkesundheden også blandt børn og unge, hvor der ses en sammenhæng mellem socio-økonomiske faktorer og sundhed & trivsel Formålet har været at udvikle og implementere en intervention til fremme af elevernes sundhed og trivsel baseret på tankerne omkring strukturel forebyggelse, hvor det sunde valg bliver det nemme valg Hensigten er at få skabt et koncept skolerne kan fortsætte med kan udbredes lokalt og nationalt TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr.

5 Sund Uddannelse Samtidige indsatser
Tanken var at flere velafprøvede delindsatser samtidig, ville skabe en synergieffekt. Målet er, fremme sundhed og trivsel for alle Børn på LF øget viden handlekompetencer mere hensigtsmæssig sundhedsadfærd Supplerende indsatser mental sundhed Reach out – TrivNU/gruppe Du bestemmer/individ TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr.

6 Sund Uddannelse – tydelige mål og planlægning
Alle indsatser har eget driverdiagram TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr.

7 Organisationsstrukturen forener de forskellige parter om projektets fælles mål
Programteori mål og indikatorer 2040 Direktion Tværkommunal og tværsektoriel Sektorchefer: folkesundhed, skole og sundhedspleje. (½ årlige møder) Skoleledere, viceskoleledere og SFO-ledere. Kvalitetssikring af forandringsteorien Netværk på tværs af skoler vidensdeling og koordinering (møder hver 2. måned) Planlægning og koordinering TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr. Projektgruppe: tværkommunal og tværfaglig (møder hver 2. måned) Lokale sundhedsudvalg: Bestyrelse, elev, personale, ledelse og sundhedsplejerske Sundhedspædagogiske dage Koordinering af årshjul

8 Rollefordeling og opgaver
Det er vigtigt, at der en fællesforståelse af indsatserne og kvaliteten Det er vigtigt at deltagerne orienteres om, hvad der forventes af dem. Tydelig kommunikation om: Formål, sammensætning, oprindelse, format, kvalitetskriterier og kvalitetsmetode. Arbejdsindsats, ressourcer, afhængigheder og planlægning af indsatserne.

9 Vedligeholde tillid til at projektet er: ønskværdigt - levedygtigt - opnåeligt
Skolerne: bruger koncepterne og ønsker effekterne. Eksterne og interne Konsulenter leverer den nødvendige ekspertviden. Projektleder: ansvar for ledelse af koordinatorernes arbejde & projektsupport Styregruppen: bakker op om målsætningerne og sikre at indsatsen betaler sig. Det er vigtigt at der tages ved lære af erfaringer i alle dele af projektet. Erfaringer bør indgå i al planlægning. Mulighederne for at indføre forbedringer opsøges under hele projektforløbet. Løbende forbedringer er en måde at effektivisere på. Alle deltager i erfaringsopsamlingen omkring: Kan projektet levere konceptet? Kan konceptet levere udbyttet? (målbare forbedringer) Kan skolerne/lærerne bruge konceptet? Er det pengene værd? Metode Broen til Bedre Sundhed – Forbedringsmetoden med Triple Aim TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr.

10 Sund Uddannelse som databaseret koncept:
Indhold Pakke af delindsatser baseret på bedst mulig viden, som kan implementeres på skoler Støtte til udvælgelse af alternative delindsatser ud fra sundhedsdata. Proces Meningsskabelse Elev-, forældre og lærerinddragelse Tværkommunalt forvaltningssamarbejde TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr.

11 Spørgsmål?


Download ppt "Broen til Bedre Sundhed Projektleder Sund Uddannelse, Gitte Porsmose"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google