HELHED på Enghaveskolen Skoleåret 2011-12. HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Skolepolitiske visioner og mål
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Skolereform august 2014………………
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Velkommen til valgmøde
Skolebestyrelsesmøde Den nye folkeskolereform
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Stormøde om reformen Gjøl skole
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Formålet med aldersblandede hold & rullende skolestart
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Velkommen til informationsaften på Enghaveskolen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Forhistorie. Indtil Tidligere amtsskole med tilknyttet ”fælles kommunal” SFO. ”fælles kommunal” SFO. 2 adskilte budgetter. Lærerne arbejdede.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Skolereform – Fourfeldtskolen 2014 Steffen Lawaetz
Sunds skole Evaluering
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Implementering af SkoleIntra
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Princip for kontaktforældre
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

HELHED på Enghaveskolen Skoleåret

HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling ud fra et helhedssyn skabes på baggrund af genkendelighed, gennemskuelighed, forudsigelighed og enkelthed.

HELHED på Enghaveskolen Værdigrundlaget Helhedsarbejdet er baseret på en samlet pædagogisk indsats for det enkelte barn gennem anvendelse af flere faggruppers kompetencer. Tværfagligt samarbejde mellem alle personalekategorier danner basis for at samordne målene for det enkelte barn på baggrund af referencer, hvor samarbejdet har betydning for udviklingen af en fælles forståelse for det enkelte barn.

HELHED på Enghaveskolen Eleverne skal mødes med respekt og anerkendelse i et trygt læringsmiljø med udgangspunkt i deres individuelle forudsætninger Grundlaget for samarbejdet er lærernes, pædagogernes og andre faggruppers forskellige kompetencer, der samlet skal styrke det enkelte barns udvikling Tværfagligt skal der samarbejdes målrettet og kontinuerligt om det enkelte barn Planlægningen og udførelsen af aktiviteterne, skal ske i en konstruktiv, ligeværdig og anerkendende dialog mellem alle faggrupper

HELHED på Enghaveskolen Værdigrundlaget, fortsat Der skal foregå en løbende proces med henblik på vurdering af eventuelt opståede problemer, vurdering af samarbejdet og evt. nye tiltag Ledelse og medarbejdere sørger for i fællesskab at sikre et fordomsfrit miljø, hvor alle typer af problemstillinger med betydning for arbejdet bringes op i fælles fora

HELHED på Enghaveskolen Udmøntning af værdigrundlaget Et team består af lærere, pædagoger og pædagogmedhjælpere I teamet samarbejder lærere og pædagoger om planlægning og evaluering af aftalte fælles aktiviteter for den enkelte elev - herunder social udvikling og trivsel Den overordnede struktur for den enkelte elev skal være gennemgående Teamet udveksler ideer og forventninger til hinanden, og finder derigennem frem til et fælles udgangspunkt for samarbejdet om den enkelte elevs udvikling

HELHED på Enghaveskolen Udmøntning af værdigrundlaget, fortsat Det forventes, at der oprettes klasselog på Skoleintra for eleverne til gensidig information, videndeling og som punkt for dialog blandt teamets medlemmer, ledelse og andre samarbejdspartnere. Hvert team aftaler og afholder samarbejdsmøder. Der skal være en mødeleder, en dagsorden og en referent Klasselærer og kontaktpædagog aftaler tidspunkt for afholdelse af mindst én fælles forældresamtale

HELHED på Enghaveskolen Udmøntning af værdigrundlaget, fortsat Ved afholdelse af flere samtaler end den fælles obligatoriske, er det klasselærerens og kontaktpædagogens ansvar, at disse forinden og efterfølgende koordineres Hvert team afholder fælles forældremøder Alle i teamet er forpligtiget til at drøfte problemer og konflikter mellem teamets medlemmer Hele teamet dækker de ressourcekrævende elever i tidsrummet kl , således at fordelingen er så ligeligt fordelt som muligt over hele elevens skoledag

HELHED på Enghaveskolen Overenskomstmæssige forhold: Lærerne på Enghaveskolen underviser 17 timer ugentligt svarende til 23,5 lektioner. Undervisningslektioner i henhold til undervisningsministeriet bekendtgørelse, lægges over alle ugens 5 dage under hensyntagen til elevernes behov og ugentlige møder. (se klassens mødedag). Pædagoger på Enghaveskolen har timer elevtid ugentligt. Forberedelse til aktiviteter jvf. arbejdstidsaftalen samt lokale aftaler med den enkelte pædagog i forhold til løsningen af andre opgaver, herunder TR, SR, kommunikationspædagog, koordinator for de studerende o.a. Et antal pædagoger møder kl til morgenåbent for de elever der har behov for det.

HELHED på Enghaveskolen Lærerne har ansvaret for tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af undervisningen jf. undervisningsministeriets bekendtgørelse med dispensationer (fritagelser fra fag) og de lokale læseplaner. Pædagogerne skal dog til enhver tid inddrages i dette, da der skal udarbejdes en samlet målsætning for elevens hele udvikling - elevplanen inkl. periodeplan. Pædagogerne har ansvaret for tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af de daglige læringsaktiviteter jf. De Pædagogiske Læreplaner. Lærerne skal dog til enhver tid inddrages i dette, da der skal udarbejdes en samlet målsætning for elevens sociale og faglige udvikling - elevplanen inkl. periodeplan.

HELHED på Enghaveskolen Lærere og pædagoger skal - med inddragelse af forældre og ressourcepersoner - i et tæt samarbejde, afklare barnets forudsætninger og kompetencer med henblik på, at fastsætte målsætninger for barnets udvikling. Dette beskrives og evalueres i elevplanen inkl. periodeplanen. Lærere og pædagoger er fælles om planlægning og evaluering af klassens årsplan. Lærernes, pædagogernes og andre faggruppers særlige kvalifikationer og kompetencer skal understøtte de aftalte undervisnings-/læringsforløb

HELHED på Enghaveskolen Lærerne og pædagoger samarbejder med andre ressourcepersoner internt og eksternt. Dette foregår i primært i det obligatoriske mødebånd. Såvel lærere som pædagoger skal, udover processen vedr. elevplanen, jævnligt rådgive og vejlede forældre i forhold til elevens udvikling. I teamet afholdes ugentlige møder, hvor undervisning og læringsaktiviteter planlægges og evalueres med udgangspunkt i elevplaner inkl. Periodeplaner Pædagogerne skal varetage de pædagogiske aktiviteter i undervisningsfrie dage/uger.