Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Implementering af SkoleIntra

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Implementering af SkoleIntra"— Præsentationens transcript:

1 Implementering af SkoleIntra
Hvorfor Hvordan OPLÆG: diasshow med musik

2 ”Knowledge is information that changes something or somebody – either by becoming grounds for actions, or by making an individual (or an institution) capable of different or more effective action.” Vi skal meget have os for øje, hvad det er for ACTION vi ønsker med denne videndeling platform SkoleIntra. Kilde: Peter F. Drucker in The New Realities, fra artikel af Peter Busch ”Videndeling – hvorfor og hvordan?”

3 Samarbejde mellem skole og SFO
Hvorfor? Samarbejde mellem skole og SFO med eleven i centrum EKSEMPLER Klasselog Elevplan Pædagoger og lærere får et helhedsindtryk af eleven Der skal nu tilstræbes et øget samarbejde mellem skole og SFO. Nogle steder er der også en fælles ledelse. ELEVEN I CENTRUM nu hedder det ikke længere skole/hjem og SFO/hjem. Alt skal nu være skole/SFO/hjem. KLASSELOG der kan være vigtige informationer lærere og SFOére kan give hinanden ved deres notater i klasseloggen, som kan give en bedre forståelse for, hvad der lige hændermed eleven. ELEVPLAN har jo også en social del, hvor SFOén i høj grad kommer ind i billedet.

4 Kommunikation Med skole Med forældre Med elever
Skolens personale og SFOéns personale arbejder på forskellige tidspunkter af dagen. Det kan være besværligt lige at få snakket sammen, hvis man ikke lige løber forbi hinanden. Kommunikationen bliver synliggjort.

5 Intranettet skal reelt gøre en forskel for medarbejderne,
før de kan se nødvendigheden! HVORDAN? Ledelse af den digitale forandringsproces Definerede klare mål Nyttige daglige informationer, såsom nyhedsformidling, digital telefonbog eller andre digitale værktøjer

6 Hvordan? Plan for samarbejdet i al almindelighed
Plan for fælles struktur på SkoleIntra - Hvilken rolle skal SFOén spille her? SFO-IT tilbydes alle ansatte SFO SkoleIntra workshop Efterfølgende workshops i skoleregi tilbydes ligeledes til SFO personale – dog på rette tidspunkt af dagen Desuden skal man acceptere, at indarbejdningen af brugen af platformen er en proces på lige fod med al anden læring, og processer tager den tid processer skal tage - her under hensyn til den enkeltes kompetencer fra udgangspunktet.

7 Struktureret samarbejde
Samarbejdet mellem lærere og pædagoger foregår ligeværdigt og tager udgangspunkt i de to fags forskellighed med respekt for hinandens kompetencer

8 SFO-IT Kursisten får et grundlæggende computerkendskab og lærer at bruge de mest almindelige programmer. Kursisten får indsigt i, hvordan de integrerer informationsteknologien i deres pædagogiske praksis. Kursisten udarbejder en række beskrivelser af aktivitetsforløb de vil gennemføre i deres daglige praksis.

9 Det er nødvendigt med en basisuddannelse i brugen af IT-redskaber.

10 LÆRER/PÆDAGOG KUN BERØRTE KLASSER Årsplaner koordineres
Planlægningsmøder / samarbejdsmøder mellem pædagoger og lærere skal indgå som skemalagt tid for begge faggrupper. Afholdelse af årlig internat med pædagoger og lærere omhandlende styrkelse af team-tanken. Fælles forældremøder og forældresamtaler. KUN BERØRTE KLASSER

11 ADMINISTRATION SFO en formel placering i skolebestyrelsen og andre råd, hvor det er hensigtsmæssigt og fremmer samarbejdsrelationen. Kurser, der udvikler samarbejdet mellem de forskellige faggrupper og styrker fælles læringsprocesser i indskolingen. Samarbejdets struktur og indhold skal evalueres , herunder værdigrundlag og forventninger til samarbejdet SFO lederen er ansvarlig for, at der jævnligt er et punkt på dagsordenen i SFO, der omhandler samarbejdet med skolen. Ledelsen udarbejder en koordineret årsplan. Forældreråd og personalegruppe evaluerer arbejdet med SFO - virksomhedsplan.

12 PLAN SFO-IT som et tilbud
Der udformes en tidsplan for implementeringen Et udvalg laver en anvendelig struktur i Skoleintra samt plan for evaluering (spørgeskemaundersøgelse) SFO Skoleintra kursus Evaluering løbende (på SFO møder og spørgeskemaundersøgelser)

13 TIDSPLAN 1. ÅR: Øvrige ÅR:
Status på nuværende samarbejde / deling af ressourcer / skolens plan Ledelse af skole/SFO - tidsplan samarbejde (temadannelse) / SkoleIntra Arbejdsgruppe - struktur samt spørgeskema undersøgelse, evalueringsplan Alle medarbejdere på SFO Skoleintra kursus 2 åbne workshops Internat med lærere fra relevante klasser 1. ÅR: Øvrige ÅR: Evalueringer Workshops (sammen med lærere)

14 STRUKTUR MAPPER: fælles, afdelingsopdelt BILLEDMAPPER: fælles, afdelingsopdelt DOKUMENTSKABELONER: fælles

15 MULIGHEDER Oversigt over elever i SFO Aktivitetskalender for SFO
Nyt fra SFO Besked til forældre Ugeplaner for SFO Standardlister Brugerdefinerede lister Elevintra er som portfolio ikke så nødvendigt for SFO personale. Det er meget fagligt, hvad der bliver lagt direkte her. For både Elevintra og Forældreintra gælder dog, at det er smart at SFOérne kan sætte et opslag op, f.eks. i tilfælde af lus o.l.

16 SFOén kan her orientere sig om forløbet af skoledagen
Kalender SFOén kan her orientere sig om forløbet af skoledagen SFOén kan synliggøre aktiviteter for forældre, elever samt skole Det er rart for SFOén at vide, at eleverne har været på tur hele dagen. Så kunne det jo f.eks. Være nødvendigt med rolige aktiviteter (eller omvendt), når de ankommer til SFOén. Det kan også være, at eleverne har været ude hele dagen på en udflugt med skolen i regnvejr, så ved SFOèn at det er en dårlig idé at tage dem med på skovtur, grundet manglende tørt tøj.

17 Skole og SFO kan deles om ressourcerne, som så kan bookes af begge
Reservationer Skole og SFO kan deles om ressourcerne, som så kan bookes af begge Ressource besparende, når begge parter kan benytte de samme ressourcer

18 Databaser Elever Forældre Øvrigt personale
Det er hurtigt at finde kontaktoplysninger på alle

19 Billeder Kan offentliggøres på Skoleporten Lærerintra Forældreintra
Elevintra

20 Samlemapper / dokumenter
Administrativt Ugebreve / månedsbreve Lusevejledninger o.l.


Download ppt "Implementering af SkoleIntra"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google