Aktivt medborgerskab Udvikling og evaluering af samarbejdsmodeller med frivillige i Billund og Ikast-Brande Kommuner Støttebeløb 524.000 kr.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vi skaber positiv forandring !
Advertisements

Palles Gavebod Årsmødet d. 8. maj 2012 I Spinderihallerne, Vejle.
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN 8. December Hotel Scandic Kongens Ege, Randers Afsluttende temadag.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Rykker vi? Eller er alt ved det gamle?
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Ballerup fra 50´erne til i dag Involvering af borgerne 2020-strategien For med og af i praksis.
Byudvikling med kulturfokus
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Møde med KKR den 28. august 2012 Oplæg v/ Johannes Flensted-Jensen & Harald Mikkelsen.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Frivillige på Nørre-Snede Bibliotek
Agenda • Visionen – fra Servicessite til forvaltningssite - v. Service- og vicekommunaldirektør Bjørn Thomsen • Processen og de mange udfordringer - v.
En fortællende frise om Nattergalens BUPL støttede projekt: Hvordan ser dagtilbuddet ud i et drengeperspektiv – fra start til slut.
Kommunikationsstrategi - et strategisk ledelsesværktøj
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Gov 2.0 Fra portaler til borgernes lommer
UDGANGSPUNKT 25. April Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Lærerprofessionen - en definition.
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse Navn på institution: VEU Center Øst.
Ikke et ord om…!! Skanderborg Kommune Ikke et ord om…!!
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Senior Online – Nye veje til digital inklusion
V/ Vibeke Mygind Horsens kommunes biblioteker – Ung og digital et tværgående projekt i Horsens kommune
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
SKP-projektlederværksted 22. nov. 2012, Silkeborg Regina Lamscheck-Nielsen.
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
- sikkert og enkelt netværk for ældre Greve Bibliotek Præsentation af AgeForce med fokus på seniorer, livslang læring og nye.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Opfølgningskonference På vej mod den robuste kommune Niels Johan Juhl-Nielsen PRIMO Danmark, projektleder Høje-Taastrup, den 6. september 2012.
- sikkert og enkelt netværk for ældre
Et fagligt løft af folkeskolen.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
ARCHIBUS til FM Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
- Fritidsvejledning i Viborg Kommune
Fælles opgaveområder mellem Borgerservice og Biblioteker
It-kompetente borgere. Stevns Kommune indbyggere En kommune på kanten Digitaliseringsgrad Stevns Bibliotekerne 3 biblioteker, 70 ugentlige åbningstimer.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Biblioteket som medspiller i det boligsociale arbejde.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
1 1 Vision 2020 Sammen rykker vi verden – med vilje.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Fundament: Ligeværdigt samarbejde LauRie’s Mening, Vision og Værdier At skabe glæde og trivsel for mennesker, som ikke kun har modelmålene At skabe glæde.
Biblioteksstrategi Den 8. maj 2015
S SEK, DH Socialområdet - Januar s Disposition Handicapplan - Strategigrundlaget §118S - Samskabelsesprojekter Bruger- og Pårørendeundersøgelser.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
En dagsorden som er større end dig selv DB 2017.
Langsigtede mål i Assensmodellen 2019
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Præsentationens transcript:

Aktivt medborgerskab Udvikling og evaluering af samarbejdsmodeller med frivillige i Billund og Ikast-Brande Kommuner Støttebeløb 524.000 kr.

Baggrunden Ikast-Brande Bibliotek har samarbejde med ca. 23 frivillige på 4 filialer Billund Bibliotekerne har samarbejde med ca. 48 frivillige på 2 filialer Ikast-Brande Bibliotek startede samarbejdet i Nr. Snede i 2008 De øvrige samarbejder er etableret i løbet af 2011 Økonomi Engagerede medborgere

Organisation Styregruppe, de to bibliotekers ledere og projektleder Projektgruppe, faglige og frivillige Følgeforskere Michael Kristiansson og Henrik Jochumsen fra IVA Følgebiblioteker: Viborg og Silkeborg Kontaktperson i Kulturstyrelsen: Ann Poulsen

Projektplan Opstartskonference i april Kortlægning og nøgletal af biblioteker, kommuner, frivillige og faglige via spørgeskemaundersøgelser Frivilliges kompetencer Fagliges kompetencer Grænser og snitflader I gangsætning af aktiviteter Afsluttende konkurrence 20.11.2012 Frivillighedspolitik Anbefalinger

Hvad kigger vi især på Motivation Rekruttering Opgaver Oplæring Samarbejde Kommunikation Påskønnelse Anerkendelse

Projektets blog www.projekt-aktivt-medborgerskab.dk

?

Online Literacy Fan Art og Fan Fiction Online Literacy Fan Art og Fan Fiction. Udvikling af ny litterær praksis for børn og unge Projektmodning Støttebeløb: 50.000 kr.

Baggunden Medarbejder med ekspertviden Pilotprojekter i foråret 2011 Online Literacy er et udviklingsområde Fan Fiction og Fan Art er redskaberne Vi ønsker at støtte og udvikle på børns skrive og læsekompetencer LEGO fonden er interesserede at støtte børns kreative udvikling Vi ønsker partnerskaber og fokus på bibliotekerne

Samarbejdspartnere Folkeskolerne og skolebibliotekerne 6. Klasser Ønske fra skolerne: 6., 7. , 8. klasserne

Tidsplan Opstartsmøde i april for samarbejdspartnere Konference i september Anne Pedersen, oplægsholder: Fra Fan Fiction til Fan Kultur Projektansøgning i oktober 2012

?

Projekt Rum og Job Nyt kultur- og idrætscenter i Billund Kommune Hovedbiblioteket, Grindsted Bibliotek, skulle placeres her Økonomi. To lederstillinger, Borgerservicechef og Bibliotekschef blev sammenlagt Fusion af 2 organisationer Det nye sted skulle være borgernes indgang til det offentlige

Mission Vi er til for at give borgerne indsigt og viden, så de kan forvalte borgerlivets ret og pligt Og fremme den enkeltes mulighed for aktivt medborgerskab Vi vil pirre og højne interessen for kunst og kultur og dermed give borgerne lyst og evne til at rykke i eget liv Vision Vi vil ha’ det unikke sted Vi vil flytte grænser hos borgeren Vi er fremtidens fyrtårn med Service og kultur under ét Bærende Principper Vi yder tværfaglig service til borgerne Vi er en samarbejdende institution Vi holder dialog og samspil med borgerne Vi er en arbejdsplads med anerkendende tilgang, faglig stolthed og godt socialt fællesskab Vi gør ikke nødvendigvis som vi plejer Vi er tilgængelige for alle borgere Vi understøtter, at borgerne har en indgang til det offentlige via borger.dk Vi giver borgerne værktøjer og redskaber, der gør dem i stand til at klare deres borgermæssige rettigheder og pligter

Organisationsplan Billund Bibliotekerne april 2012- Chef for biblioteker og borgerservice MED- org. Arbejdsmiljø Projektejer Styregruppe Souschef Kultur-konsulent Teknisk administrativt team,Team C Projektleder Projekt-gruppe Teamleder Team A Teamleder Team B Campus- hold Billund- hold IT - hold

Indretningsarkitekt Mette Milling, Aarhus Konsulent Torsten Karlsson, Til at hjælpe os i processen har vi haft Indretningsarkitekt Mette Milling, Aarhus Konsulent Torsten Karlsson, Human House, Aarhus Konsulent Evabeth Mønster, LMI Danmark, Bredsten

Magion Biblioteket åbner søndag d. 17. juni 2012 kl. 12

?

Nye projekter Digital formidling i det åbne rum Biblioteksbetjening af unge uddannelsessøgende, især i et Campusområde Borgerservice og Bibliotek Vi vil gerne være samarbejdspartnere og indbyder til samarbejde Henvendelse: Ole Bisbjerg, obi@billund.dk Anette Skjønnemand, ask@billund.dk