Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

En fortællende frise om Nattergalens BUPL støttede projekt: Hvordan ser dagtilbuddet ud i et drengeperspektiv – fra start til slut.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "En fortællende frise om Nattergalens BUPL støttede projekt: Hvordan ser dagtilbuddet ud i et drengeperspektiv – fra start til slut."— Præsentationens transcript:

1 En fortællende frise om Nattergalens BUPL støttede projekt: Hvordan ser dagtilbuddet ud i et drengeperspektiv – fra start til slut.

2 Efter en veloverstået juletid måtte Jens erkende at hans indblik i og viden om hvad 3-6 årige drenge egentlig leger med var begrænset... Fordi hvad er Bakogan, pokemon, ???….Jens tænkte videre – hvordan ser det mon ud i Nattergalen? Ved vi nok om hvad drengene kan lide. Hvordan ser drengeperspektivet ud?

3 Nysgerrigheden og interessen var vakt og Jens kontaktede Henrik Haubro som er konsulent. Sammen byggede de videre på en ide.

4 Drenge – i dagtilbud, vi ville gerne have mere viden. Ideen om at se nærmere på drengeperspektivet i Nattergalen blev skabt og dette førte til en projektansøgning hos BUPL.

5 25. Januar 2012 – BUPL godkendte vores projektansøgning.

6 Fire mål med projektet blev udformet. 1. Fokus på drengeperspektivet i Nattergalen, 2. Udarbejdelse at konkrete læringsguides, 3. Fokus på Nattergalens organisering og implementering, 4. Videreudvikling af allerede etableret hjemmeside – som fælles pædagogisk platform.

7 Projektledelse blev etableret: Jens(leder) Pernille (souschef) og Henrik (konsulent) Koordinatorgruppe: Hamide, Pia, Jytte og Lise-Lotte. Personalegruppen: Hele huset. I samspil mellem de forskellige grupper tog projektet form.

8 På et personalemøde blev drengeperspektivet drøftet; 2 medarbejdere (Andreas og Lise-Lotte) vise fotoserie om aktuelle ture i skoven. Henrik Haubroe holdt oplæg om drenge/pigers udvikling (herunder hjernen) – Samt om læreplanstemaer.

9 Projektledelsen + koordinatorgruppen samlede og arbejdede videre på flere fronter. Drengeskattejagt – med spørgeskema.

10 2. Organisatorisk – alle medarbejdere skal have adgang til outlook + tid til at tjekke mails hver dag.

11 Resultatet af skattejagten viste tydeligt at drengene foretrækker selvstyrede aktiviteter med aktion. Projektledelsen arbejdede videre. Vi havde brug for et værktøj til hurtigt at kunne se på vores aktiviteter i forhold til læreplanstemaerene. Solen som redskab blev udviklet og til at kunne se på det enkle barn.

12 Alle dele i organisationen fik særligt fokus på spændende aktiviteter med aktion.

13 Følgegruppe bestående af Fællestillidsmand BUPL, Pædagogisk konsulent, Dagplejeleder, Talehørekonsulent samt projektledelsen, samledes løbende for at bidrage til projektet. 10 tablets blev bevilliget af kommunen.

14 Digitaliseringsgruppe blev etableret på tværs af husets teams. Gruppens opgave var at indhente viden og bidrage til implementeringen.

15 Introduktion af solen som værktøj foregik via koordinatorerne på forskellige møder. Pædagogmøder blev etableret.

16 I efteråret 2012 afholdt vi team – temalørdage med forskelligt fokus, dog kredsende om projektet.

17 I december fik koordinatorgruppen et endeligt overblik over hvilke læringsguides der skulle skrives.

18 Forskellige samarbejdspartnere blev kontaktet. Nyhedsbrev udkom.

19 Personalemøde med Tigertræning + projektstatus via fremvisning af frise.

20 På personalemødet fortsat drøftelse af drengeperspektivet i Nattergalen, også fremadrettet.

21 Tæt kontakt med forskellige samarbejdspartere.

22 Produktion af diverse læringsguides til vores hjemmeside – www.denup.dk

23 Familiehus i Nattergalen, med Tigertræning for både børn og forældre.

24 Producere til hjemmeside – færdigøre program, plakater mv. Samarbejde med Brøndby kommunes trykkeri.

25 Uge 22: Projektafslutning: Konference og workshops for børn og voksne.

26 Opsamling og evaluering af 22

27 Rapportskrivning og afslutning af projekt.

28 MÅL!


Download ppt "En fortællende frise om Nattergalens BUPL støttede projekt: Hvordan ser dagtilbuddet ud i et drengeperspektiv – fra start til slut."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google