Kulturstudier S1+LT1 19.04.2013 Introduktion. Præsentation og forventningsafstemning Hvem er vi? Hvad skal vi?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Advertisements

Kandidatuddannelsen i Sygepleje
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
AT efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv.
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Grundlæggende IT, niveau G
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Dagens program  Præsentation af os  Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)  Øvelse:
Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk:
Musikkultur S2+LT2 Køn og seksualitet.
Eksamen og eksamensbilag :
Kulturforståelse niveau C
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
Vibeholmskolen august 2014 Den nye skolereform Udskolingen.
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Virtuelle verdener og rum Lisbeth Klastrup og Troels Degn Johansson IT-højskolen I København F-2002, Design, Kommunikation & Medier.
Kultur- og branchestudier M-KA Genre. Hvad er vigtigst? At definere genre eller at forstå genre?
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
Adgang til lyd: om informationsadfærd i relation til radioarkiver Præsentation af frit modul på kandidatuddannelsen, forår 2013 Mette Skov Sådan ændres.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
MM Projektopgave, vejledning mm.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Generel introduktion til EC
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Mundtlig eksamen Mat B Spørgsmålene til den mundtlige prøve skal offentliggøres i god tid inden prøven Eksaminationstiden er 30 minutter pr. eksaminand.
Musiksociologi MM Opsamling på teori/metode i projektuge. Tilbagemelding på opgaver. Præsentation af emne til afsluttende opgave. Planlægning.
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)
EKSAMEN BUSINESS TO IT ALIGNMENT 2013 Pensum: Curtis R Carlson and William W Wilmot: “Innovation The 5 disciplines for creating what customers want”, Crown.
Tidsplan for eksamen 40s umd
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.) Præsentation.
Eksamen.
Kanondag – forberedelse og dokumentation. Plan for dagen optakt – hvem fortæller en historie? – 1. workshop workshop 12.
Introduktion til 6. semesters temakurser Ved Studievejledningen og undervisere Sådan ændres nummeret for det samlede antal dias i præsentationen: 1.Gå.
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Det Internationale Område
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Årsplan – en kort en lang
Mød Aalborg Universitet
Bacheloropgaven i idræt i ny LU
6. sem. valgkursus Informationsvidenskabens teorier og metoder v./ Martin Thellefsen.
Medier og kommunikation IX Eksamen :o)=. Eksamensform Intern censur, 13-skala, B4: Mundtlig eksamen med skriftlige arbejder men uden forberedelsestid.
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
KNÆK KODEN Selvvalgt problemstilling. Tidsplan TidspunktAktivitet 25. maj (5.-8. lektion) Kursus i synopsis, knæk koden, samt vejledning efter træffetider.
Fra praktik til universitetsopgave Kapitel 12. Agenda At koble teori og praksis Mål for praktikopgaven Typiske krav til praktikopgaven Hierarkiet for.
INFORMATIONSMØDE OM 4. SEMESTER PÅ SIV Forår
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Erfaringer med brug af 7-trins-skalaen, DPU 27. august 2007
Naturvidenskabeligt grundforløb på Gladsaxe Gymnasium
Uge 12: Prøve på grundforløbsprøven
Bedømmelse og karakterer
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Naturfag.
AT-eksamen 2018.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
LU Madkundskab 18. og 19. april Kl. 15:15 – 17:15
Infomøde om synteseopgaven
Om prøveformen Filosofi C.
AT-eksamen 2019.
Præsentationens transcript:

Kulturstudier S1+LT Introduktion

Præsentation og forventningsafstemning Hvem er vi? Hvad skal vi?

Formål Formålet med faget er at give den studerende indsigt til de kulturelle og branchemæssige vilkår, der danner rammen om den studerendes professionelle virke som lydtekniker/sangskriver Der fokuseres på at udvikle den studerendes refleksive kompetencer og give den studerende forudsætninger for at analysere sin egen praksis i forhold til det omgivende musikliv Den studerendes faglige udvikling inden for faget ses i sammenhæng med forløbene inden for fagene Lydstudieproduktion og Liveproduktion/faget Sangskrivning

Mål for læringsudbytte Ved fagets afslutning skal den studerende: – have kendskab til kunst- og kulturrelaterede forhold i musiklivet – have indsigt i musikbranchen og de vilkår, der gælder for et professionelt virke – være i stand til at reflektere, såvel skriftligt som mundtligt, over egen praksis – besidde faglige færdigheder, der udvikler og understøtter den studerendes professionelle praksis – kunne vurdere formidlingsmæssige udfordringer inden for faget samt begrunde og anvende relevante analyse- og løsningsmodeller – kunne anvende og relatere viden om musiklivets kulturelle og kommercielle vilkår i forhold til egen, professionel praksis – kunne identificere egne læringsbehov og selvstændigt kunne tilegne sig ny viden og færdigheder

Indhold Faget er opdelt i to parallelle forløb inden for henholdsvis kultur- og branchestudier Kulturstudier udvikler den studerendes forudsætninger for at forstå og tolke den kunstneriske og kulturelle kontekst, som musik skabes i I et samtidskunstnerisk perspektiv arbejdes der med kreativitet, kunst og kultur, belyst gennem bl.a. æstetiske, historiske, politiske og sociologiske indfaldsvinkler med relevans for uddannelsens overordnede formål I løbet af 5. semester udarbejder den studerende en selvvalgt, skriftlig opgave med udgangspunkt i kulturelle eller kommercielle fænomener i musiklivet. Opgaven kan enten tage afsæt i den studerendes egen professionelle praksis eller i en case af mere generel karakter.

Afsluttende prøve Prøvens indhold – Prøveformen og bedømmelsesgrundlaget er en selvvalgt, skriftlig opgave – Opgaven skal have et omfang af 10 sider – Frist for aflevering af opgaven fremgår af fagets rammeplan Bedømmelse – Præstationen bedømmes med en karakter efter 7-trins-skalaen – Bedømmelsen sker på baggrund af en vurdering af, i hvilken grad præstationen opfylder fagets mål for læringsudbytte Prøvepanel består af Intern censor og intern eksaminator Prøven afvikles i slutningen af 5. semester.

”Musikkultur”? -Forskellige kulturbegreber. -Cultural studies. Hvad kan (ikke) sættes under denne overskrift? 2,5 ECTS

Kursusplan :Indledende bemærkninger, introduktion til kurset : Grundlæggende om musik og samfund (NB. rykkes måske til den 24. om eftermiddagen): Musik som kultur og socialt produkt : Autenticitet (NB. evt. 9-15): Musik og teknologi

Studenteroplæg Lektie til idag: Medbring et stykke musik, som du synes, er interessant i en kulturel sammenhæng. Du skal kunne præsentere en relevant problemstilling ved nummeret på tre minutter.

Opgavens pentagon Den gode opgave, (Samfundslitt., 2008), s. 29

Projektopgaver Den gode opgave, (Samfundslitt., 2008), s. 31

Musik og politik Tre aktuelle eksempler. Tre grundlæggende sammenhænge mellem populærmusik og politik: 1.Pop/rock som opposition til det etablerede. 2.Musik i politikkens tjeneste. 3.Censur.

M Lockout af lærerne

Obama, Beyoncé og den store playbackskandale. DSFrGnQrk 2MTKCLNsY

Ding! Dong! The Witch Is Dead

Gruppearbejde Med udgangspunkt i disse tre cases: 1.Hvilke emner kunne være interessante at dykke ned i? Diskuter denne case. Lav en brainstorm. 2.Vælg tre af emnerne fra jeres brainstorm og kør dem gennem opgavens pentagon. 3.Lav en endeligproblemformulering for de tre emner. Fordel opgaverne i hver gruppe: -En styrer ordet. -En tager notater. -En konkluderer og samler op på hvert punkt; og sørger for, at I overholder tiden (hvert punkt må højest tage ti minutter).

Næste gang (NB. næste uge St. Bededag) : Grundlæggende musiksociologi

Er Danmark for lille til smal Radio? D. 22. april kl. 17. DAB In, DR byen.