Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Naturvidenskabeligt grundforløb på Gladsaxe Gymnasium

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Naturvidenskabeligt grundforløb på Gladsaxe Gymnasium"— Præsentationens transcript:

1 Naturvidenskabeligt grundforløb på Gladsaxe Gymnasium

2 Det overordnede fælles emne er Vand. Fagene arbejde parvis sammen:
Fag og emne Det overordnede fælles emne er Vand. Fagene arbejde parvis sammen: Fysik og naturgeografi: Grønlandspumpen og vandets kredsløb Kemi og biologi: osmose og salt, destillation.

3 Vejledning i forbindelse med foredragsopgaven. Individuel prøve
Form Undervisningen afvikles over to uger: fem moduler á 100 minutter pr fag, to fag pr uge i blokke Undervisningen afsluttes med to modulers vejledning: ét til rapportarbejde og et fremadrettet mod den afsluttende prøve og foredraget. I forbindelse med Naturvidenskabsfestivallen i uge 39, overværer alle elever et foredrag og skriver på baggrund af dette en foredragsopgave. Vejledning i forbindelse med foredragsopgaven. Individuel prøve

4 Formål Eleverne skal præsenteres for spændende naturvidenskab og aktuel forskning. De skal se - og blive inspireret af - hvad de naturvidenskabelige fag kan bruges til og forhåbentligt vælge naturvidenskabelige fag og uddannelser. Form og indhold trænes: rapportskrivning, referat, Naturvidenskabelig metode.

5 Eleverne skal vide hvad Naturvidenskabelig Metode går ud på.
Kompetencer Eleverne skal vide hvad Naturvidenskabelig Metode går ud på. Eleverne skal vide hvilke ligheder og forskelle arbejdsmetoderne har i de fire fag fysik, kemi, naturgeografi og biologi. Eleverne skal vide hvordan man kan undersøge en enkelt naturvidenskabelig problemstilling, dvs. kunne identificere variable, indsamle data og hensigtsmæssigt kunne præsentere data for at se sammenhænge.

6 Derfor skal eleverne arbejde med:
Hypoteser, kvalitative og kvantitative eksperimenter, kontrollerede eksperimenter mm. forskelle og ligheder mellem fagene at indsamle data og præsentere data i tabeller og grafer. Eleverne skal se eksempler på hvordan man aflæser og tolker grafer.

7 Én individuel fagrapport i prøvelærerens fag.
Produktkrav Én individuel fagrapport i prøvelærerens fag. Én individuel foredragsopgave til prøvelæreren. Afsluttende individuel prøve. Karakteren i NV er et gennemsnit af de ovenstående præstationer.

8 Fagrapport på 4 elevtimer i NV, et modul afsættes til vejledning.
Skriftlighed Sideløbende med NV, arbejdes i dansk med referatteknik. Referatopgave på 2 elevtimer i dansk. Fagrapport på 4 elevtimer i NV, et modul afsættes til vejledning. Foredragsopgave (referat og perspektivering) på 4 elevtimer i NV, et modul afsættes til vejledning.

9 Der laves løbende journaler over eksperimentelt arbejde.
Rapporten Der laves løbende journaler over eksperimentelt arbejde. Én af disse journaler danner grundlag for én rapport, der afleveres til prøvelæreren. Rapporten skal skrives i prøvelærerens fag. Der afsættes et modul til vejledning i rapportskrivning.

10 1. Referat af foredraget efter dansklærerens retningslinier.
Foredragsopgaven Opgaven er todelt. Første del bedømmes af en dansklærer og anden del bedømmes af en NV-lærer. 1. Referat af foredraget efter dansklærerens retningslinier. 2. Indholdet af foredraget perspektiveres til NV og de tre kompetencepinde.

11 Skriftlig vejledning til rapport og referat udleveres.
Mundtlig vejledning i rapportskrivning (1 modul). Behov for at arbejde med den naturvidenskabelige form. Foredragsopgaven understøttes af arbejdet i dansk. Mundtlig vejledning i foredragsopgaven (1 modul). Hjælper eleverne med at perspektivere form, metode og evt. indhold af foredrag til NV.

12 Skriftlighed justeret i forhold til tidligere
Justeret kvantiteten ned og kvaliteten op: Før: 4 fagrapporter + foredragsopgave. ½ modul vejledning. Resultat: mere fokus på form end indhold, uoverskuelig lektiebyrde. Nu: 1 referatopgave (i dansk) + 1 fagrapport + foredragsopgave. 3 modulers vejledning med dobbeltbemanding. Resultat: skriftlighed forbedret og målrettet, mere fokus på indhold end form.

13 Bedømmelsen skal være uafhængig af prøvelærerens fag eller rapporten.
Prøven Prøvens varighed er 10 min. Referatopgaven afleveres umiddelbart inden. Bedømmelsen skal være uafhængig af prøvelærerens fag eller rapporten. Det skal testes om eleverne har opnået de tre beskrevne kompetencer og kan perspektivere NV til foredraget.


Download ppt "Naturvidenskabeligt grundforløb på Gladsaxe Gymnasium"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google