Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kredsen i centrum En gennemgang af din kreds!. Kredsen i centrum, intro • Undersøgelsen består af 6 emner med 2-3 underemner • Vi diskuterer et underemne.
Advertisements

Leg og lektier Idéer til 2-4 piger Alder 4. klasse
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
FDF FAMILIE Kom godt i gang! Foto: Kim Djernæs.
Velkommen til dialogmøde!. ”Der skal skabes et levende og aktivt bymiljø på Rønne Store Torv” ”Der skal ske en nytænkning af de muligheder, de unge har.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
BAGSVÆRD FORT´s INFO-SKÆRM.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Vingsted den 4. november 2011 Peter Westmark
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Anette Schjødt Thorsen
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Den gode klasse Forældrenes rolle
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub.
Arbejdspladsudvikling
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Skolereformen Overordnede mål:
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Transport på landet Konference 5.november Transport på landet • Kompliceret • Ingen nemme løsninger • Mangler nytænkning Tendens: Find selv på løsninger.
FDF.dk/landslejr. Indledning •Struktur og planlægning –Hvad skal holdlederen overveje inden lejren –Hvad er holdlederens rolle på lejren •Alle skal trives.
Innovation og iværksætteri
Introduktionsaften 10. klasse på Hjalleseskolen
1 Fastholdelse og fodbold Indhold: -”Farvel til fodbold” -”Årgang 1992 – hvad har de gang i?” -Erfaringer fra tidligere fastholdelsesprojekter.
Kredsens udviklingsplan del 2
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Nye mad- og bevægelsesvaner i klassen
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.
Relationer – børn imellem
Program - ICDP International Childhood Development Program
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Fællesskab og relAtioner i fdf
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Kredsens udviklingsplan Del 2. Strategi og manøvrer - Er vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Disposition Præsentation af emne Mobning
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Lærings- og praksisfortælling
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Struktur Økonomi Tidsplan Pædagogik. PROGRAM – forældreworkshop 1. marts kl – i gymnastiksalen Kl Velkommen v/ Lance Luscombe (skoleleder)
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Børn og voksnes rettigheder.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Pressalit Sports Academy Fra perioden til
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de.
Åbent hus Skolens navn Dato.
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Præsentationens transcript:

Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder Oplæg ved Bitten Schjødt Kjær/ bitten@fdf.dk formand for FDFs lederuddannelsesudvalg tumlingeleder i FDF Aalborg 9. Vejgaard afdelingsleder på Tofthøjskolen, Sejlflod mor til 2 – en tumling og en væbner

Tidsplan for aftenen 19.30 - Sang og velkomst 19.40 - Indledning med lille opgave 20.00 - Oplæg om idéudvikling i FDF - Oplæg om lederuddannelse - Aktiviteter og relationer 20.30 - Gruppearbejde 21.10 - Kaffepause 21.20 - Opsamling på gruppearbejde 21.45 - Hvad kan vi gøre hjemme i kredsen? 22.00 - Afslutning og aftenandagt

Indledning Aktiviteter og relationer At være god til at få ideer At være god til at plænlægge At være sig selv At være noget for andre

Den lille opgave I skal nu lave en invitation i kredsen til: 1 ) Ballonfest med konkurrencer 2) Møde i FDF med super ledere Skriv de 5 vigtigste ord til hver indbydelse

FDFs idé - idéudvikling Drømmeren og planlæggeren Thornøe og Valentiner Idræt, ture, foredrag, religiøsitet At tage drengene alvorligt At tage på sommerlejr Inddragelse af andre aktiviteter

Idérigdom Ideer afføder aktiviteter Samtaler afføder relationer disciplinen afløses af pædagogikken Samtaler afføder relationer - relationer skaber behov for lederuddannelse

Lederuddannelse Sammenhæng og fordybelse Forkyndelse og pædagogik Ideer og samvær i fællesskab At møde andre og sig selv Viden og forståelse

Lederne – engagerede og kompetente, tak! Lederen Lederne – engagerede og kompetente, tak! Fire ud ti unge mener, at det er vigtigt, at man kan tale med lederne – og her menes der som oftest også om lidt dybere ting end blot dagligdagstrivialiteter. Flere gav udtryk for, at de i praksis bruger ledere som ”sparringspartnere” i forhold til at håndtere nogle af teenagelivets mange udfordringer.

Lederen ”Gode ledere betyder rigtig meget. Vi brugte rigtig meget klubpædagogerne sådan psykolog-agtigt. De skal være gode til at lytte og skal kunne huske tilbage på, hvordan det var for dem selv, så de kan sætte sig ind i situationen. Det er nok bedst, hvis de også selv tager initiativet til samtaler og sådan.” (Pige, 7. kl.)

Lederen Forventninger til lederne: De behøver ikke være unge….. De skal være engagerede og dygtige Det er ikke noget minus, at lederen/træneren kan ”skære igennem” og stille krav til deltagerne – eller som det blev udtrykt: ”En god træner skal kunne slå igennem. Han skal være tough og skal sætte sig igennem. Han skal kunne sætte sig i respekt.” (Dreng, 9. kl) De skal være interesserede på den ”rigtige” måde - hvilket vil sige, at man hverken er omklamrende eller ignorerende….

Den store opgave Omvendt brainstorm: 1) Hvordan kan I dårligst Iave en klassefest med venner et løb et Sille og Sigurd møde en stressaften en bålaften Beskriv både aktiviteter og ledere ! 2) Vend jeres forslag om til det positive og det bedste. 3) Vælg et barn i jeres FDF-klasse. Beskriv hvorfor det barn fortsætter med at komme til FDF. 4) Beskriv din relation til det barn.

Hvad kan vi gøre hjemme i kredsen? Ikke bare et hvad skal vi lave og et hvor skal vi være, men også - et hvordan gør vi det - hvem gør det - og hvorfor gør vi som vi gør Mål for mødet/arrangementet: - at lære nogen at kende både børn og voksne - at have det sjovt - at prøve noget nyt - at have lyst til at komme igen

TAK FOR I DAG!