Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de."— Præsentationens transcript:

1 Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de endelig kommer af sted, men mange har også brug for puffet hjemmefra, for at komme væk fra skræmen, op af sofaen osv. => Forældre er altid gode at få 'med' på idéen om FDF. Og synes forældrene, FDF er en god idé, kan de være årsagen til, at børnene får deres første FDF-oplevelse.

2 Hvorfor sender forældre deres børn til FDF? Ud over at man af og til kan få fornemmelsen af, at forældre kan tro, at FDF er 'børnepasning', så er der andre gode grunde til at sende sit barn til FDF......FDF er et fristed, hvor legen er i centrum....FDF er et sted, hvor voksne sikrer at alle finder plads i fællesskabet....FDF 'kan noget med kristendommen'...FDF er et sted, hvor børn og unge får frisk luft, laver friluftsaktiviteter...FDFs ambition kan vinde genklang hos forældre...og meget andet

3 Tips og tricks - Ambitionen Brug FDFs ambition - ”FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra” til at forklare overfor forældre, hvorfor FDF er vigtigt....diskutér i kredsen, hvad det er, for et ståsted, I gerne vil give børn og unge i jeres kreds. Pointe: Folk kan huske ambitionen – men det er jer, der skal putte 'kød' på fra jeres lokale tilgang.

4 Øvelse - ambitionen 1) Brug ti minutter på i grupper af max fire personer at tale om, hvilket ståsted I gerne vil give børnene. 2) Fremlæg pointer for hinanden 3) Hvordan fortæller vi forældre dette – også forældre, der (endnu) ikke har børn til FDF?

5 Forklaringen til forældrene Øvelse: 1) Prøv i grupper at besvare spørgsmålene: ”Hvordan arbejder vi i til daglig i vores kreds med leg, fællesskab, FDFs formål og aktiviteter (fx friluft)” 2) Hvordan gør vi dette synligt for forældrene? 3) Hvis vi fik adgang til forældre, der endnu ikke har sendt deres børn til FDF – hvordan viser vi så, hvad FDF går ud på? - Har vi billeder? -Hvilken fortælling vil vi knytte til ambitionen, når vi fortæller om kredsen til udenforstående?

6 Hvor findes forældre? Mange kredse har adgang til Skoleintranet. Kan bruges til at invitere sig selv til et forældremøde hvor forældre alligevel er samlede og fortælle/vise FDF frem? Er der allerede B&U-arbejde i kirken? FDF kan være en 'overbygning' – eller være med til at drive arbejdet. Nytænkning: Til Legens Dag / Byfestarrangement / Open By Night osv, skal man måske – ud over at lege / lave snobrød / osv med børn, også have ledere, der taler direkte med forældrene?

7 Kvalitet på kontakt med forældre Det bedste er, hvis man mødes med forældre og får lejlighed til at tale med dem. ”Ægte” relationer er første prioritet – mens 'kvaliteten' på relationer daler, som man går ned af trappen...

8 Handling – forældre! - Find ud af, hvor I kan finde forældre samlede (Skolemøde? Kirken? Arrangementer i byen?) - Prøv at booke jer ind på et tidspunkt, hvor der er forældre samlede. - Find ud af, hvad I vil fortælle / vise, deres børn får ud af at gå til FDF. Mål: At plante drømmen hos forældre om at deres børn får gode oplevelser / god forkyndelse hos FDF! - Hav en enkel folder klar med billeder og kort info om hvor og hvornår 'FDF holder åbent' for de forskellige aldersgrupper – og evt kontaktinfo - FDF skal vises frem – så brug det som en invitation til at forældre kan komme at se FDF i praksis (til FDF-møde, større arrangement eller lign).


Download ppt "Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google