Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub."— Præsentationens transcript:

1 Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub

2 Hovedpunkter  Præsentation

3 Hovedpunkter  Præsentation  Taekwondo og disciplinær pædagogik

4 Hovedpunkter  Præsentation  Taekwondo og disciplinær pædagogik  En typisk træning

5 Hovedpunkter  Præsentation  Taekwondo og disciplinær pædagogik  En typisk træning  Bagvedliggende ideologier

6 Hovedpunkter  Præsentation  Taekwondo og disciplinær pædagogik  En typisk træning  Bagvedliggende ideologier  Hvem træner her og hvorfor?

7 Hovedpunkter  Præsentation  Taekwondo og disciplinær pædagogik  En typisk træning  Bagvedliggende ideologier  Hvem træner her og hvorfor?  Et bud på vejen til succes

8 Udvikling af børneholdene  Fra: 1 begynder og 1 øvet hold (ca. 10 på hver). Træning 2 x ugentligt  Til: ca. 200 børn og unge, mulig træning hver dag. – Fire forskellige niveau-inddelinger på alm. Børnehold. – Pigehold – Ungdomshold – Puslingehold – Kamphold – Elitehold – café

9 En typisk træning  Almindeligt kaos  Hilser på flag på rækker  Opvarmning  Øvelser/koncentreret  Aktion aktivitet  Udstrækning  Hilser på flag på rækker

10 Nørrebro Taekwondoklubs værdier Respekt Tålmodighed Ansvarlighed Disciplin

11 Udsagn fra nogle af klubbens ældre drenge: ”Vi er de ældste, og der er mange, der ser op til os.” ”Der er nogle af børnene, hvis der er en, der har vundet meget, så ser de op til ham mest. ”Også fordi vi hjælper dem meget rigtig meget med deres problemer, også hvis de har problemer uden for taekwondo, så hjælper vi dem altid. Så de ved, de kan komme til os. ”Man kan godt kalde det, at vi er ligesom en slags storebrødre” ”Vi ved ikke, hvad vi skulle gøre uden trænerne, det er dem der ligesom har skabt os. Vi respekterer dem, og vi kan rigtig godt lide deres væremåde.” ”Jeg prøver at tænke mig om, hvem jeg er sammen med, hvis jeg er sammen med de små, så prøver jeg at styre mig, så bander jeg ikke så meget.” ”Vi prøver at få de små fra klubben til at lade være med at lave ballade.” ” De kigger meget efter, hvad de andre gør, så hvis de ser nogle af de store i Mjølnerparken, der gør noget fx ryger eller sådan noget, så vil de gøre ligesom dem, men vi prøver at få dem til at være ligesom os og holde sig væk fra kriminalitet.”

12 Børnenes udsagn: Hvorfor begyndte jeg? ”Min far havde gået til det” ”Mine brødre gik til det” ”Min onkel havde gået til det” ”Min ven gik til det først, og så begyndte jeg Også” ”Jeg gik først til dans, men min mor ville gerne have, at jeg lærte at forsvare mig selv, og så snakkede hun med Christian” ”Jeg ville gerne vise, at piger også kan være gode til en drengesport”

13 Børnenes udsagn: Hvorfor Taekwondo? ”Man lærer at forsvare sig selv.” ”Det er rigtig sejt.” ”Det er en rigtig sjov sport” ”Det er sjovt at kæmpe.” ”Det er sjovt, fordi jeg er rimelig god til det.” ”Jeg har rigtig mange gode venner heroppe.” ”Det er også hyggeligt at være sammen med sine venner.” ”Det er sejt og man kender mange og sådan.” ”Fordi det er sejt, når man vinder”


Download ppt "Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google