Bilag 4: Oversigt over afsluttede aktiviteter under delprogrammerne Økonomistyring og Økonomisk Balance Dato: 10. april 2007 1.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
God kommunal økonomistyring
Advertisements

Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Roskilde Handelsskoles APV-procedure
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
1 Introduktion til Økonomiudvalgets ansvars- og opgaveområder fastlagt i styrelsesvedtægten.
Bilag 2: Organisationsudvikling
Arbejdsmiljøcertificering
Administrative pejlemærker i BUF
1udbud / februar 2006 Udbud og udlicitering Finansministeriets cirkulære af dec om udbud og udfordring af statslige drifts- og anlægsopgaver:  Ministerierne.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Dato - Dok.nr.1 Engrosmodellen - Kort status Dialogforum
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Budget og regnskab Stenmagle skole
Styringskrav for jobcentre
Status for Økonomisk Balance og Økonomistyirng17. december 2006 Status for Økonomisk Balance og Økonomistyring Regnskab 2006 Redegørelse for årsagerne.
Kommunalreformen VEU som brobygger
Bilag 1-3: Bilag 1: Faglighed for Alle Bilag 2: Organisation Bilag 3: Økonomistyring Bilag til forandringsprogrammets kvartalsvise afrapportering til.
Forslag til planlægning af årets opgaver for kontaktpersonen
Temadag om takstberegning Herning
PRINCIPPER FOR OMKOSTNINGSBEREGNING
Regulering efter vandrammedirektivet
Styringsdialog og dokumentationspakke Agenda Styringsdialog og beboerdemokrati Udvalgte redskaber (værktøjer) Strategier og målsætninger Dokumentationspakken.
Økonomi og organisation
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Randers Kommune Styrbar eller ikke-styrbar - det er spørgsmålet ! Byrådet den 27. august 2009.
Oplæg om 12-timersvagter, FOKUS, 31. januar 2007 Helsingør Hjemmepleje 12 timers vagter Helsingør Hjemmepleje.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
5. februar 2008Idrætsrådet1 Medlemstilskud  Til folkeoplysende foreninger (aktiviteter for kontingentbetalende børn og unge.  Alle medlemmer til og med.
Lederforum Torsdag den 27. november 2008 Dagsorden: Dagens tema God ledelse – Søren Brandi Generel orientering Evaluering af lederforum Sandwich Budgetopfølgning.
Kolding Kommune Børne- og Uddannelsesforvaltningen Nye veje i styring af specialundervisningen.
29. Plan- og budgetlægning
Lederforum Dagsorden: Generel orientering
Plantekongres 2006 kontorchef Hanne Kristensen,
Bevar Andkær Skole Møde den Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem.
MTHSU d. 16. November 2006 Puljer i budget 2007: –Overførsler (mellem årene) –Puljer i det hele taget.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
1 Budgetorientering 13. oktober 2010 v. Borgmester Flemming Eskildsen Kulturcenter Limfjord.
Orientering om fremtidig struktur i skolen
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
Styrings- modelNy økonomi- 25. JUNI 2012 AARHUS UNIVERSITET NY ØKONOMISTYRINGSMODEL - I ETAPER MORTEN VILS SØRENSEN.
Fællesmøde den 10. september 2008 A A R H U S U N I V E R S I T E T Den administrative forandringsproces Den administrative forandringsproces.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
34. Plan- og budgetlægning
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Velkommen i skolebestyrelsesarbejdet 2012.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
September 20031KUP - Projektstyring Formålet med projektstyring Formålet med projektstyring er at planlægge og styre et udviklingsprojekt, således at projektet.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET NY ØKONOMIMODEL Overordnet beskrivelse af formål og proces, marts
Styringsaftale Oversigt over indhold 2012 Styringsaftale for 2012 Fordel for: DriftsherreBetalingskommune 2% reduktion af driftsherrens (kommune og region)
Miljøcertificering på IBOS
Sorø Kommune Side 1 af 6 Regnskab Sorø Kommune Regnskabsopgørelsen ( Minus er udtryk for et underskud) Sorø Kommune Årsregnskabet 2015 Mio. kr.
KAN ØGET INDSIGT I ENHEDSPRISER KVALIFICICERE ØKONOMISTYRINGEN PÅ SYGEHUSNE ?
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Resultatløn og kontrakter i Arbejdsskadestyrelsen Direktør Anne Lind Madsen.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Beskæftigelsesregion Syddanmark Budgetseminar Budgettering og dimensionering af indsatsen for de forsikrede ledige i 2010.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 21. Januar 2010 Budget 2010 Dagtilbud til Børn & Unge.
Ordinært TR møde for BUF 14. april Konvertering af understøttende undervisning til to-voksentimer Fra ministeriet om skoledagens længde (jan.16):
Engrosmodellen - Kort status
Opmærksomhedspunkter
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Juridiske Organisation Byggemodningen (Funktionsprincip)
34. Planlægning og budgetlægning
KONSULENTERNE GUIDER ONLINE:
Opmærksomhedspunkter
Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft FASE 3 - bemandingsproces Styregruppemøde 25. maj 2018.
Regnskab
Benchmark af løn- og bogholderiområdet
Replanlægning GD1 Test & Implementering torsdag d. 18. september 2014
Adresseprogrammet - styregruppemøde
Høring af forslag til Budget
Præsentationens transcript:

Bilag 4: Oversigt over afsluttede aktiviteter under delprogrammerne Økonomistyring og Økonomisk Balance Dato: 10. april 2007 1

Afsluttede aktiviteter (1/3) Aktivitet/resultat Nr. Dokumentation Der skal foretages en analyse af den nuværende bevillingsstyring i BUF, og de væsentligste problemområder skal identificeres og beskrives - Der er udarbejdet et samlet notat, som direktionen har modtaget. De væsentligste konklusioner er præsenteret på et styregruppemøde Den fremtidige bevillingsstyring fastlægges på et overordnet niveau med tilhørende implementeringsplan til gennemførelse fra starten af 2007 Er medtaget i styregruppematerialet af 22. december 2006. Materialet blev drøftet på et styregruppemøde den 5. januar 2007 Der skal foretages en analyse af den nuværende interne budgetstyring i BUF, og de væsentligste problemområder skal identificeres og beskrives Den fremtidige budgetstyring fastlægges på et overordnet niveau med tilhørende implementerIngsplaner til gennemførelse fra starten af 2007 Budgetudmeldinger bør som udgangspunkt ske fra samme organisatoriske enhed, altid i kr. og med klare budgetteringsforudsætninger, De decentrale institutioner skal i overskuelig og let tilgængelig form kunne finde sine tal – f.eks. via en samlet portal 4´* Budgetudmeldingerne for 2007 er sket fra ØP og tallene er tilgængelige på BUFLIS Reguleringerne af skolernes budget i september på baggrund af faktisk indskrivning af elever fastholdes 6 Budgetterne blev reguleret pr. 5. september 2006 Budget- og Regnskabshåndbogens regler om månedlige opfølgninger i budgetansvarlige enheder indskærpes 10 Der er udarbejdet og fremsendt et cirkulære til alle decentrale enheder. Der skal foretages budgetopfølgning i større institutioner i BUF ift. forvaltningens kalkule arbejde og med rapportering ved større budgetafvigelser 11A Er sket gennem 2006 og opgaven er nu overgået til drift Der indføres en ensartet model for håndtering af overførsler for alle forvaltningernes institutioner og skoler, med opgørelse af mer-/mindreforbrug umiddelbart efter regnskabets lukning 18 Modellerne for overførsler for alle decentrale enheder er fastlagt. Det skal foretages budgetopfølgning i decentrale institutioner og skoler med i forhold til forvaltningens kalkulearbejde og med rapportering ved større budgetafvigelser (controlling) 11B Er sket for 3. kvartal af 2006 og ogaven er således nu overgået til drift. Den tekniske lukning af regnskabet for alle budgetansvarlige enheder afsluttes inden kommunens regnskab lukker 17A Alle decentrale regnskaber er aflagt og lukket i overensstemmelse med den udarbejdede tids- og aktivitetsplan Decentrale institutioner, distrikter m.fl. aflægger påtegnede regnskaber til centralforvaltningen, herunder endelige realiserede aktivitetsoplysninger og målopfyldelse 17B *) Nummereringen relaterer sig til 23-punktsplanen som tidligere vedtaget i BUU og ØU

Afsluttede aktiviteter (2/3) Aktivitet/resultat Nr. Dokumentation Det undersøges i hvilket omfang og i hvilken kadence muligheden for at foretage bevillingsmæssige ændringer udnyttes, således at de budgetansvarlige enheder har et opdateret styringsgrundlag 12 Lønsumsstyringen bevares 14 Lønssumsstyringen trådte i kraft pr. 1. januar 2006 for alle skoler og institutioner og vil blive bevaret. Det forslås, at der sker en månedlig opfølgning på indtægtsbudgettet i forhold til faktisk antal belagte pladser 15 Det er besluttet at det fremover skal ske kvartalsvis ifm. udarbejdelsen af prognoser Der skal foretages en analyse af den nuværende brug af enhedspriser i BUF og de væsentligste problemområder skal identificeres og beskrives. - Der er udarbejdet et samlet notat, som direktionen har modtaget. De væsentligste konklusioner er præsenteret på et styregruppemøde Den fremtidige anvendelse af enhedspriser på de enkelte områder fastlægges på et overordnet niveau med tilhørende implementeringsplan til gennemførelse fra starten af 2007. Er medtaget i styregruppematerialet af 22. december 2006. Materialet blev drøftet på et styregruppemøde den 5. januar 2007 Der skal foretages en analyse af den nuværende puljestyring i BUF, og de væsentligste problemområder skal identificeres og beskrives. Den fremtidige puljestyring fastlægges på et overordnet niveau med tilhørende implementeringsplan til gennemførelse fra starten af 2007. Endvidere er der udarbejdet en samlet oversigt over samtlige puljer Der skal foretages en analyse af den nuværende plads- og kapacitetsstyring i BUF, og de væsentligste problemområder Der skal udvikles et Excel-baseret værktøj, der kan understøtte skolerne i deres planlægning af skoleåret, hvilket foregår i marts måned. Værktøjet er udviklet og implementeret hos skolerne. Den fremtidige plads- og kapacitetsstyring fastlægges på et overordnet niveau med tilhørende implementeringsplan til gennemførelse fra starten af 2007 Besvarelser af forespørgsler fra BUU vedrørende regnskabskalkule 2006 Forespørgslerne er blevet besvaret.

Afsluttede aktiviteter (3/3) Aktivitet/resultat Nr. Dokumentation Redegørelse for årsagerne til de økonomiske problemer - Er afsluttet. Notat foreligger – som er politisk behandlet Kvalificeret ansættelsesstop i centralforvaltningen og i distrikterne Er gennemført Administrative besparelser (løn og drift) i centralforvaltning og i distrikter. Er gennemført. Inddragelse af SU, faglige organisationer og berørte medarbejdere. Processen omkring ansættelsesstop og udmøntning af administrative besparelser blev gennemført med inddragelse af SU, faglige organisationer og berørte medarbejdere. Udsættelse af udgiftsposter, tilbageholdenhed, inkl. udmøntning af puljer (alle niveauer i BUF). Er afsluttet Der blev udsendt et brev til alle enheder i forvaltningen mhp. at sikre en opbremsning i udgiftsudviklingen. Økonomisk status for skoler og institutioner. Er udarbejdet Sikring af indtægter i regnskab 2006 (refusioner, afregning til barselsfond). Sikring af indtægter/udgifter i regnskab 2006 vedr. køb/salg af pladser på S/R-området. Afstemning af budgetrammer (inkl. finansiering af FFA og konsekvenser af forhold i 2006). Er gennemført i december 2006 Beregning af konsekvenserne af besparelserne i 2007 for 2008 (for alle niveauer i BUF)