- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj 2010 - COPENHAGENLIVINGLAB.COM - DEN TRYGGE KOMMUNE URBAN INNOVATORS 5. MAJ 2010 COPENHAGEN LIVING LAB Njalsgade 106,2.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
TPG handleplans-skema
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
Kreativitet og innovation i ALT
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem
Det her talent foregår i nærheden af mig…
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Lærerprofessionen.
Boligforeningernes strategi for samarbejde med biblioteker og medborgercentre ……
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Anvendelsesorienteret undervisning i Region Syddanmark
Hvor der er fokus på klimaet.
Livets Ord September 2009.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Fortællinger fra kanten
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Sommer hele året? Den anden bolig og forbruget Oplæg på Dansk Byplanmøde, 2012, Kirsten Gram-Hanssen Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet.
Hold fast, hold ud eller hold igen
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Inspiration til reformarbejdet
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Lidt om at flytte bjerge
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Turen går til Kina! - Summer school. Hvad er summer school? For eleverne: årige fra hele området - Klasser på ca. 30elever - Første møde med en.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
Vejlederens kommunikation
Læring i spændingsfeltet mellem det planlagte og det uforudsete Lone Thellesen, adm. direktør i Dacapo Teatret.
I NFORMATIONSMØDE FOR FORÆLDRE PÅ B RØRUPSKOLEN. Onsdag den 14. maj 2014.
Unge og Kirke Hvordan virker vi sammen. Smittende tro… ”2010 har været et helt fantastisk år for mig. Jeg vil huske det igennem hele mit liv for at være.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
At tale om sexualitet.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Læreren som læringsleder
Dybkær Specialskole - ikke for ikke helt almindelige børn.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Trivselsmålingens resultater på vores skole
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Den glade skole på bjerget.
Præsentationens transcript:

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - DEN TRYGGE KOMMUNE URBAN INNOVATORS 5. MAJ 2010 COPENHAGEN LIVING LAB Njalsgade 106,2 DK-2300 Kbh. S

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - COPENHAGEN LIVING LAB Copenhagen Living Lab er en dansk virksomhed, der skaber indsigt og organiserer innovationsprocesser inden for feltet brugerdreven innovation. Vi er en blanding af humanistiske akademikere og innovationspraktikere, der vil reflektere, analysere og forandre for at forbedre.

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - AFSÆT FOR URBAN INNOVATORS : INNOVATION PÅ FLERE FRONTER Overordnede udviklings- målsætninger: IT, web & gaming virksomheder Unge i Urbanplanen Skole Social integration i byen

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - ØRESTAD NORD

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - URBANPLANEN

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - PROJEKT SET-UP 2. skole-halvår, 2008: To 8. kl. fungerer i deres valgfag som medudviklere for to virksomheder: CPH Gaming School: Gaming & dramatik; udvikling af nye spilscenarier i Spore. KOMPAN: Physical Gaming; udvikling af bevægelsesrum med inspiration fra parkour. Specialist-undervisere.

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - SPOR 1: GAMING & DRAMATIK

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - SPOR 2: PHYSICAL GAMING

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - URBAN INNOVATORS: VÆRDISKABENDE KULTURMØDE Et pilotprojekt, et eksperiment, med det primære formål at undersøge om og hvordan to forskellige kulturer – en innovativ virksomhedskultur og ungdomskultur i et belastet boligområde – kan indgå i et gensidigt værdiskabende samarbejde.

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - ”Det er lykkedes utrolig godt at skabe integration mellem de to områder, for flere af de her unge kommer aldrig derover, de er meget stedbundne og kommer ikke engang over broen ind til København. Nu har de set den anden side, og det er godt, men det er ikke nok med en gang, man skal arbejde videre med det – også så de eksempelvis kan se, hvilke fritidsjobsmuligheder der er at finde derovre.” (Projektleder, Partnerskabet)

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - ”Eleverne har fået undervisning i den virkelige verden. Det har flyttet dem rigtig meget og dannet dem. Det har været rigtig succesfuldt. De har fået en anden oplevelse af dem selv som aktører i samfundet, og jeg ser, at det her projekt har fået fat i den lidt svagere elevgruppe.” (Elev, Dyvekeskolen) ”En jeg var på hold med vidste faktisk ikke, hvad hun ville være, og efter UI har hun fundet ud af, at hun gerne vil være IT-ingeniør, så det har faktisk hjulpet hende meget, og hun er fast besluttet på, at hun godt vil være noget med IT nu, og det tror jeg også, der er mange andre, der godt vil. De så den der spændende side bag IT.” (Skoleleder, Dyvekeskolen)

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - ”Eleverne har fået selvtillid ved at bevæge sig ud i andre fremmede miljøer. De kan begå sig i miljøer som ikke er skolen eller Urbanplanen, men som er et IT-firma, et universitet, en kantine, hvor man har en række uskrevne regler for opførsel. De har fået en oplevelse af, at sådan her begår man sig i andre miljøer. Det har været en rigtig god ting. Samtidig har de lært at stå ved deres ting, en tillid til at man kan nogle ting omkring et eller andet, og hvor det ikke er nogen lærere, men nogle helt andre faggrupper fra den virkelige verden som har lært dem noget og forklaret dem, hvad der kræves af dem.” (Skoleleder, Dyvekeskolen)

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - ”Jeg tror nok, vi har lært det der med at kommunikere med andre mennesker. Normalt er det bare sådan noget med at råbe hinanden ind i ansigtet, typisk os 8. klasser. Jeg tror, vi har lært at respektere hinanden på den måde, at vi kan tale ordentlig til hinanden i stedet for: ”hey ræk mig den der, ellers så slår jeg dig”. Jeg tror, der er mere respekt iblandt os nu. Det kan man godt mærke.” (Elev, Dyvekeskolen)

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - ”De føler, de bliver accepteret og set og hørt, og det synes jeg er en enorm værdi, jo flere gange de kan opleve det i livet. Der er faktisk nogen, der gider høre på deres ideer og spørge ind til dem, nogen lægger mærke til det, hvis de bliver tændt på noget og gør noget. Og man kan se, de falder til ro, og de begynder at kræve nogle andre ting. Først så følger de bare efter, senere begynder de at kræve, at de gerne vil have det og det og sådan her. Det viser, at de er faldet ind, men også at de har opdaget, at de kan det der, og at de har noget, der er unikt.” (Designchef, Product Innovation KOMPAN)

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - TRYGHED Tryghed igennem en tro på egne fremtidsmuligheder. Tryghed i det nære for børnene. Tryghed ved at føle sig hjemme i et nyt miljø. Mindske utrygheden i lokalområdet via engagement og ejerskab.

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - ANALYSEMODEL

- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - ANNE SOFIE JOSEPHSEN FOR YDERLIGERE INFORMATION KONTAKT COPENHAGEN LIVING LAB Njalsgade 106,2 DK-2300 Kbh. S TLF: