Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Livets Ord September 2009.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Livets Ord September 2009."— Præsentationens transcript:

1 Livets Ord September 2009

2 "Søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift." (Mt 6,33)

3 Hele Evangeliet er en revolution
Hele Evangeliet er en revolution. Der er ingen af Jesu ord der ligner menneskenes ord.

4 Lyt bare her: "Søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift.”

5 Menneskets primære bekymring er for det meste at sikre sig den mest trygge og sikre fremtid. Måske er det også sådan for dig.

6 Jesus konfronterer dig med sin måde at se tingene på og foreslår dig sin handlemåde. Han opfordrer dig til en holdning, der er helt forskellig fra den, som er almindelig i samfundet. Og ikke kun en enkelt gang, nej hele tiden. Han opfordrer dig til først at søge Guds rige.

7 Når du med hele dit væsen er orienteret mod Gud og gør dit bedste for at Han skal råde (det vil sige styre dit liv med sine love) i dig og i andre, så vil Faderen dag for dag give dig det, du har brug for.

8 Hvis du derimod frem for alt tænker på dig selv, ender du med primært at bekymre dig om denne verdens ting og falder som offer for dem. Du ender med at betragte denne verdens goder som dit egentlige problem, målet for alle dine anstrengelser. Og inden i dig opstår den alvorlige fristelse til kun at stole på dig selv og ikke regne med Gud.

9 "Søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift."

10 Jesus vender situationen på hovedet
Jesus vender situationen på hovedet. Hvis din første bekymring er Ham, at leve for Ham, så vil resten ikke længere være hoved problemet i dit liv, men et "appendiks", noget "ekstra".

11 Lyder det som en utopi? Ord der ikke er til at realisere for et moderne menneske som dig, i vore dage, i en industrialiseret verden hvor konkurrencen hersker, og hvor der ofte er økonomisk krise?

12 Så husk på at problemerne med at skaffe sig det fornødne ikke var meget mindre for folk i Galilæa, da Jesus udtalte disse ord.

13 Det er ikke spørgsmål om en utopi eller ej, Jesus konfronterer dig med dit livs grundholdning: vil du leve for dig selv, eller vil du leve for Gud?

14 Lad os forsøge at forstå meningen med disse ord: "Søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift.”

15 Jesus opfordrer dig ikke til at være passiv overfor de jordiske goder eller til en uansvarlig eller overfladisk adfærd på dit arbejde. Jesus ønsker ikke at du er optaget af tingene, men at du tager dig af dem. Han vil ændre din bekymring til omsorg. Han vil fjerne det febrilske, det hektiske og frygten.

16 Han siger jo: "Søg først Guds rige"!
Betydningen af "først" er "frem for andet". Din søgen efter Guds rige skal indtage førstepladsen, og det udelukker ikke at de kristne også skal beskæftige sig med livets praktiske sider.

17 ”Søg først Guds rige og hans retfærdighed," betyder så at handle i overensstemmelse med Guds ønsker, sådan som Jesus åbenbarer dem i Evangeliet. De kristne vil kun erfare Guds vidunderlige kraft, som virker til deres fordel, hvis de først søger Guds rige.

18 Jeg vil give et eksempel
Jeg vil give et eksempel. Det er nogen tid siden, men det er alligevel utrolig aktuelt. Jeg kender faktisk mange unge mennesker, der handler som denne unge pige gjorde.

19 Hun hed Elvira. Hun gik på seminariet og var fattig
Hun hed Elvira. Hun gik på seminariet og var fattig. Kun en højere middelkarakter kunne sikre hendes fortsatte studier. Hun havde en stærk tro.

20 Hendes lærer i filosofi var ateist, og han fremstillede ofte Kristi og Kirkens sandheder let fordrejede, for ikke at sige forvrængede. Pigens hjerte kogte. Ikke for hendes egen skyld, men af kærlighed til Gud, til sandheden og til hendes klassekammerater. Selv om hun vidste at hun risikerede at få en dårlig karakter ved at modsige sin lærer, var det hun følte indeni, alligevel stærkere.

21 Ved adskillige lejligheder rakte hun hånden i vejret og sagde: "Det passer ikke." Nogle gange havde hun måske ikke alle argumenterne klar til at hamle op med læreren, men alene hendes "det er ikke sandt" indeholdte hendes tro, der er en sandhedens gave og får en til at tænke.

22 Hendes klassekammerater, der holdt meget af hende, prøvede at overtale hende til at holde mund, fordi hun kunne skade sig selv, men det lykkedes ikke. Efter nogle måneder fik de deres karakterer. Pigen tog papiret og rystede. Så lød et glad udbrud, hun havde fået 10 - den højeste karakter. Hun havde forsøgt først og fremmest at give Gud og Hans sandhed første pladsen, og resten havde hun fået i tilgift.

23 Hvis også du søger Faderens rige, vil du opleve at Guds forsyn sørger for alle livets behov. Du vil opdage, at hvis du lever Evangeliet, bliver det usædvanlige ganske naturligt.

24 “Livets Ord”, månedlig publikation af Focolare-bevægelsen.
"Søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift.” “Livets Ord”, månedlig publikation af Focolare-bevægelsen. Tekst af: Chiara Lubich, Maj 1979 Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien - Italien)


Download ppt "Livets Ord September 2009."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google