Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade."— Præsentationens transcript:

1 Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

2 Læselyst Siden 1. februar har klasserne på Randersgades Skoles mellemtrin læst 20 minutter hver dag. Det bliver de ved med indtil udgangen af marts måned, hvor det vil bliver talt op, hvor mange sider de respektive klasser på trinnet har læst. Den mest læsende klasse vil derefter blive tildelt en vandrepokal. Da forløbet med at læse 20 minutter hver dag er tiltænkt at være tilbagevendende, så får klassen lov til at have pokalen stående fremme i deres lokale indtil projektet bliver afviklet igen. Klassens navn vil derefter blive indgraveret i pokalen Det er første år et sådan projekt afvikles på skolen. Af den grund har målsætningen ikke været så omfattende. Lærerne på mellemtrinnet har ønsket at vække elevernes læselyst, da forskning viser, at det netop er på det tidspunkt, at de ofte mister den. Da de nu har lært at læse. Når forløbet næste gang køres af staben, vil det formentlig være med en anden og mere omfattende målsætning. Allerede nu har flere lærere ytret et ønske om at faglig læsning og de forskellige læsestrategier bliver målsætningen for næste års læselystprojekt. Eleverne har taget særdeles godt i mod projektet – særligt 4. klasserne er meget engagerede. På de følgende sider kan man læse, hvordan eleverne fra 4.v oplever projektet. Teksterne er skrevet i brevform stilet til skolens leders Jørgen Rosdahl. Det er værd at notere sig, hvor glade eleverne er for at læse, samt hvor stor pris de sætter på de 20 min. hvor de læser. Mange vil gerne læse i endnu længere tid. Yderligere så nævner et stort antal elever, at de selv mener, at de er blevet betydeligt bedre til at skrive. Det bliver interessant om dette kan måles i den årlige læseprøver. Bodil Frandsen, Klasselærer 4.v 07/08 Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

3 At skulle læse 20 min. hver dag er en super ide! Det er bare så fedt.
Kære Jørgen At skulle læse 20 min. hver dag er en super ide! Det er bare så fedt. Jeg elsker at læse, måske kunne det være en ide at læse flere minutter, synes jeg. Det er sjovt at kunne læse hver dag i skolen. Jeg håber selvfølgelig, at vores klasse vinder pokalen. Men det er også, fordi det er sjovt at læse. Det er også godt, fordi der er så stille i klassen, når man skal læse. Jeg er måske også blevet lidt bedre til at læse. Jeg kan i hvert fald se, at jeg læser flere og flere sider hver dag. I dag har jeg læst 26½ sider i den bog jeg læser nu. Er det ny rekord? Jeg gad godt vide, hvor mange sider jeg ender med at læse. I sidste uge læste jeg 153 sider. Med venlig hilsen Johannes Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

4 Jeg elsker bare at læse. Det er så fedt, og så at vi læser hver dag!
Kære Jørgen Jeg elsker bare at læse. Det er så fedt, og så at vi læser hver dag! Jeg synes, at jeg er blevet bedre til at læse. Jeg vil gerne have, at vi læser efter det lille frikvarter (som vi gør nu) og så igen efter det store frikvarter. Især når jeg læser en god bog. Den jeg læser nu er nummer 3 i serien Det gyldne kompas, det er Rav Kikkerten. Det var en god ide med læsemåneder, men jeg vil også godt læse hele april måned. Hilsen Gustav Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

5 Men vi vil godt have mere tid til at læse i.
Kære Jørgen Det er sjovt at læse. Men vi vil godt have mere tid til at læse i. Man bliver bedre til at læse. Vi vil godt vinde vandrepokalen. Vi ligger meget højt. Vi tror, at vi vinder og ikke taber. Det er sjovt, hvis man har fundet en god bog. Næsten alle i vores klasse kan lide det. Jeg kan lide det. Hilsen Mikkel Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

6 Jeg synes, at jeg er blevet bedre til at læse.
Kære Jørgen Jeg synes, at jeg er blevet bedre til at læse. I går læste jeg 30 sider, og i dag læste jeg 52 sider, og det er i en Harry Potter bog. Det er dejligt stille og hyggeligt, og jeg synes også, at man kunne læse mere end 20 min. f.eks. 45 min. eller mere. Med venlig hilsen Safia Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

7 Jeg er blevet bedre til at læse i denne her måned.
Kære Jørgen Jeg synes, at det er sjovt at læse, men jeg ville gerne læse noget mere. Jeg er blevet bedre til at læse i denne her måned. Jeg tror, at det her er den måned, jeg har læst mest i hele mit liv. Jeg har ikke kun læst i skolen, jeg har også læst derhjemme. Men det tæller jo ikke i læsekonkurrencen. Jo til læsekontrakten, som ligger inde på elevintra, men her i skolen prøver jeg at læse så meget som muligt. Mange hilsner Sofie Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

8 Jeg har læst en bog, og jeg er i gang med at læse en mere.
Kære Jørgen Jeg har læst en bog, og jeg er i gang med at læse en mere. Jeg synes, at det er sjovt at have læsemåned og læse en masse bøger. Det er sjovt at læse sjove og spændene bøger. Jeg syntes, at vi skal have en halv time at læse i og ikke kun 20 minutter. Jeg håber, at min klasse vinder vandrepokalen. Min klasse fører over 4.u hele tiden. Mange hilsner Magnus Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

9 Der er også mange forskellige bøger at læse i.
Til Jørgen Det er sjovt at læse, især når man er kommet i gang. Jeg synes, at man skal have lidt mere tid til at læse i. Det er nemlig sjovt at læse, og det er også rart at der bliver helt stille, når vi læser. Det er sjovt at læse i de 20 minutter hver dag, og jeg håber, at vi vinder den store vandrepokal. Der er også mange forskellige bøger at læse i. Jeg kan godt lide at læse, og jeg synes at det er hyggelig at læse i de 20 minutter, men det kunne være rart at få længere tid til at læse i. Med venlig hilsen Mille Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

10 At se tv er sjovt, men at læse er næsten sjovere.
Kære Jørgen Jeg synes, at det er sjovt at læse, og jeg har allerede over 100 sider. Jeg har heldigvis fundet en god bog, for det plejer at være et problem. At se tv er sjovt, men at læse er næsten sjovere. Jeg synes, at vi skulle læse lidt mere. Jeg håber, at 4.v vinder vandrepokalen. Det gør vi, tror jeg. Hilsen Alma Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

11 Men Jørgen kan vi ikke læse 30 minutter? Jeg håber, vi vinder pokalen.
Kære Jørgen Jeg synes, at det er en rigtig god ide med en læsemåned. Jeg synes, det er hyggeligt. Man får også læst en masse. Der er dejligt stille, i mens vi læser. Det kan jeg også godt lide. Jeg kan også mærke, at jeg bliver bedre til at læse. For hver dag der går, kan jeg læse flere og flere sider. Det er jeg glad for. Men Jørgen kan vi ikke læse 30 minutter? Jeg håber, vi vinder pokalen. Mange hilsner Bastian Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

12 Kære Jørgen  Jeg kan lide at læse. Det kan være sjove bøger eller gyser bøger, jeg læser. Det kan være masser af bøger. Kan vi ikke læse lidt længere tid? Det er så fantastisk sjovt, og man kan lære meget. Hvis jeg læser lidt længere tid hver dag, så bliver jeg også bedre til at læse, og så kan det være, at jeg læse godnathistorie for min lillebror.  Mange hilsner Anders Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

13 Kære Jørgen  Jeg er blevet meget gladere for at læse, siden vi er begyndt at læse hver dag. Det er en god ide med læsemåneder. Jeg glæder mig til, at vi finder en vinder. Jeg er også blevet bedre til at læse. Men jeg læser aldrig for sjovt, det kunne jeg ikke finde på! Jeg læser for at vinde! Jeg håber vi vinder – for det gør vi.   Mange hilsner Julie   Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

14 Kære Jørgen  Jeg er blevet meget glad for at læse, efter vi er begyndt på læsemåneden. Det kunne være meget sjovt, hvis vi fik lidt mere tid til at læse. Jeg er også blevet bedre til at læse. Jeg læser derhjemme. Jeg har læst alle Harry Potter bøgerne på ikke særlig lang tid – da jeg læste dem, læste jeg fra jeg kom hjem, til jeg skulle spise aftensmad. Nu er jeg gået i gang med Det gyldne kompas. Jeg håber at vores klasse vinder vandrepokalen. Det kunne være vildt sjovt, når vi er de mindste på mellemtrinnet.  Hilsen Caroline Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

15 Kære Jørgen  Jeg synes, at læsemåneden er rigtig sjov, og man lærer rigtig meget, når man læser 20 minutter hver dag. Jeg vil faktisk gerne have længere tid at læse i. Det ville være rigtig godt, hvis 4.v vinder pokalen, fordi vi kæmper hårdt og læser meget.  Hilsen Malte Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

16 Med venlig hilsen Søren
Kære Jørgen  Jeg synes, at det er sjovt at læse, og jeg synes, at vi skulle læse 45 minutter i stedet for 20.  Med venlig hilsen Søren Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

17 Jeg håber, at vi vinder pokalen. Med venlig hilsen Ea 4.v
Kære Jørgen  Jeg synes, at jeg er blevet bedre til at læse. Jeg synes også, at det er sjovt. Hele 4.v synes, at vi skal have flere dage til at læse i. Kunne vi læse i en halv time i stedet for 20 minutter? Jeg håber, at vi vinder pokalen.  Med venlig hilsen Ea 4.v  Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

18 Med venlig hilsen Karoline
Kære Jørgen  Jeg synes, at det er sjovt at læse, og man lærer meget. Hele klassen vil gerne have mere tid til at læse – undtagen Martin. Han vil ikke have mere tid. Man lærer meget ved at læse. Der er mange god bøger, og der er mange der er ikke så gode. Med venlig hilsen Karoline Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:

19 Med venlig hilsen Martin
Kære Jørgen  Læsemåned stinker for vildt. Jeg hader at læse. Jeg kan ikke forstå, at alle de andre fra klassen elsker det. Hvis jeg læser for meget, bliver jeg gal i hovedet. Jeg læser for at vinde pokalen. Jeg må indrømme, at jeg er blevet bedre til at læse. Men det er ikke pga. læsemåneden men pga. læsekontrakten, hvor vi skal læse 500 sider derhjemme hver måned. Med venlig hilsen Martin Randersgades Skole Randersgade København Ø Tlf.:


Download ppt "Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google