KLINISKE BIOANALYTIKERUNDERVISER

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gitte Rosholm Advice A/S
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Baggrund for projektet
Verden ind i undervisningen
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Blended learning – hvordan?
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Lederudvikling.
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
Erfaringer fra brugerpanelet i Onkologisk Klinik
Standardrum: CT/MR-rum/interventionsrum: 90 m2
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
Jørn Nielsen klinisk psykolog ph.d.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
INFORMATIONSFORMIDLING KRÆVER EN PLAN SKANKOMP VIBORG LOUNGE TIRSDAG DEN 5. OKTOBER 2010.
Kommunikationsstrategi - et strategisk ledelsesværktøj
Statens Museum for Kunst Præsentation på AUTO seminar d Helene Brøndholt Nielsen, SMK digital Louise Bugge Jacobsen, u.l.k.
Bibliotek og uddannelse, Hindsgavl, 2005 Udvikling af videnfællesskaber i en uddannelsesinstitution.
Sygeplejerskens virke
360 graders evaluering i den lægelige videreuddannelse
Feedback i den lægelige videreuddannelse
Sygeplejeruddannelsen
Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg
Professionsidentitet – og masteruddannelse
Visioner for udvikling af brugen af it i laboratoriespecialerne Nu i et nyt perspektiv…! 1 Dansk Selskab for Klinisk Biokemi ∙ Middelfart ∙
Ledelse af LP-modellen Workshop, LP-landskonference 2014 Hotel Opus, Horsens. Institutionsleder, Alan Martinsen.
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
CUPP konference Roskilde 9. november 2010 Sundhedsuddannelserne Campus Næstved.
Strategi for Udvikling af Sygeplejen
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 27 FEBRUAR. GOD KVALITET.
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Bioanalytiker-uddannelsen Næstved
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Set fra to studerende Lene Delf Nielsen og Tine Abildgaard Poulsen Studerende fra UCL, Odense.
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Kodeks for offentlig topledelse
Social- og sundhedsuddannelsen - et kvalitetsløft til velfærdsområdet Kjeld Martinussen Vicesundhedsdirektør, Region Midtjylland.
En opfølgning Herlev Sygepleje- og Radiografuddannelse 9.Marts 2006
Odense Universitetshospital Kvalitetskoordinator Bodil Harder Afdeling for Klinisk Patologi.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Indvielse af Center for Kliniske Retningslinier
Udarbejdet af Dorthe Overgaard, seniorforsker og forskningsleder ”Vores fælles gode fortælling” ved Dorthe Overgaard, seniorforsker og forskningsleder.
Tove Laasholdt Censorrollen Bioanalytikerunderviser
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 20 FEBRUAR. GOD KVALITET.
Velkommen til valgfaget: ”Kliniske retningslinjer – kvalitetsudvikling herunder implementering, sundhedsinformatik og evidens Udarbejdet af Lea D. Nielsen,
”De bedste arbejdspladser” kan rekruttere, fastholde og kompetenceudvikle tilfredse medarbejdere – men hvordan? Personalepolitisk Messe 2010 – Bella Center.
Den attraktive arbejdsplads!
XX-afd Feedback i den lægelige videreuddannelse. Oversigt Hvad er 360°’s feedback Metoden –elektronisk model –papirmodel Spørgsmål og kommentarer.
Uddannelsespolitik set i et kommunalt perspektiv
Sygeplejersken Vi er modul 5 studerende og går på Via University College i Silkeborg. I vores klasse er vi 40 piger og 2 drenge.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
Læreren som læringsleder
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Fundament: Ligeværdigt samarbejde LauRie’s Mening, Vision og Værdier At skabe glæde og trivsel for mennesker, som ikke kun har modelmålene At skabe glæde.
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Pressalit Sports Academy Fra perioden til
Kompetenceprofil Arbejdsinstruktører. Hvornår er man en god instruktør? Hvilke personlige egenskaber skal den gode instruktør besidde?
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Aktuel forskning om fremmende og hæmmende faktorer i forbindelse med implementeringen af evidensbaseret praksis Temamøde Implementering af ergoterapeutiske.
Bachelorprojektvejledning?
Uddannelsesgivende afdelinger
Professionsidentitet og teori/praksis
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
- Projekt om sygehusportører
Når jobsamtale ikke bare er en samtale!!!!
Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje
Præsentationens transcript:

KLINISKE BIOANALYTIKERUNDERVISER De tre styrker PROFILERING AF DEN KLINISKE BIOANALYTIKERUNDERVISER

Ad hoc arbejdsgruppe Bioanalytikerundervisere: Kenneth Kristiansen, Klinisk Biokemi, Nykøbing Falster Sygehus Marianne Birkekær Christensen, Klinisk Biokemi, Næstved Sygehus Anne Munch Jensen, Patologisk Anatomi, Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Anne Bonde Jensen, Klinisk Mikrobiologi, Slagelse Sygehus Tanja Würtz Mathiasen, Klinisk Biokemi, Horsens Sygehus Lasse Krogh Nielsen, Klinisk fysiologi/ Nuklearmedicinsk, Holbæk Sygehus Fra Danske Bioanalytikere Lotte Gårdbo, Næstformand Kay Clausen, Konsulent

Arbejdsgruppens formål at fremhæve de arbejdsopgaver og funktioner der for os har gjort underviserstillingen mere attraktiv. hvordan deltagere i gruppen oplever dét at være forholdsvis ny underviser i faget. at arbejde med bioanalytikerundervisernes brand. Som noget helt unikt for bioanalytikeruddannelsen har vi altid haft uddannede bioanalytikerundervisere ansat til at varetage den kliniske undervisning, og dermed sikre sammenhængen  mellem teori og praksis i grunduddannelsen. For at kunne bibeholde denne styrke i uddannelsen er det nødvendigt, at vi fortsat kan rekruttere bioanalytikere til underviserstillingerne. Bioanalytikerundervisernes høje anciennitet skærper yderligere behovet for rekruttering af undervisere. På den baggrund har Danske Bioanalytikere besluttet, at tiden nu er inde til at gøre en ekstra indsats for at skabe et stærkere brand omkring bioanalytikerunderviserne. Vi har derfor besluttet at nedsætte en ad hoc arbejdsgruppe, som skal arbejde med bioanalytikerundervisernes brand – bl.a. med henblik på en videre drøftelse på Underviser Dag 2009. Du er en af seks bioanalytikerundervisere, som vi har inviteret til at deltage i arbejdsgruppen. I er alle med en meget lille anciennitet som undervisere, idet vi netop søger viden om, hvad det er, som tiltrækker bioanalytikere til funktionen som bioanalytikerunderviser. Jeg deltager i arbejdsgruppen fra forretningsudvalget, og herudover vil afdelingsleder Kay Clausen deltage i arbejdsgruppen.

Processens formål at sikre fortsat rekruttering af bioanalytikere til underviserstillingerne bla. pga undervisernes høje anciennitet. hvordan branding af underviserstillingen? at øge opmærksomheden omkring underviserstillingen både i forhold til ledelse, bioanalytiker og uddannelsesinstitutionerne. Som noget helt unikt for bioanalytikeruddannelsen har vi altid haft uddannede bioanalytikerundervisere ansat til at varetage den kliniske undervisning, og dermed sikre sammenhængen  mellem teori og praksis i grunduddannelsen. For at kunne bibeholde denne styrke i uddannelsen er det nødvendigt, at vi fortsat kan rekruttere bioanalytikere til underviserstillingerne. Bioanalytikerundervisernes høje anciennitet skærper yderligere behovet for rekruttering af undervisere. På den baggrund har Danske Bioanalytikere besluttet, at tiden nu er inde til at gøre en ekstra indsats for at skabe et stærkere brand omkring bioanalytikerunderviserne. Vi har derfor besluttet at nedsætte en ad hoc arbejdsgruppe, som skal arbejde med bioanalytikerundervisernes brand – bl.a. med henblik på en videre drøftelse på Underviser Dag 2009. Du er en af seks bioanalytikerundervisere, som vi har inviteret til at deltage i arbejdsgruppen. I er alle med en meget lille anciennitet som undervisere, idet vi netop søger viden om, hvad det er, som tiltrækker bioanalytikere til funktionen som bioanalytikerunderviser. Jeg deltager i arbejdsgruppen fra forretningsudvalget, og herudover vil afdelingsleder Kay Clausen deltage i arbejdsgruppen.

Processen arbejdsgruppen har afholdt 2 møder forud for undervisernes dag. udfaldet af møderne er forelagt Dbio’s kommunikationsafdeling. tilbagemelding resulterede i 5 styrker efter flere overvejelser har vi samlet dem i ”De 3 styrker”……..

Coacher (rolle-model) Klinisk underviser Faglighed Sam-arbejds-partner Coacher (rolle-model) Klinisk underviser i centrum med besiddelse af 3 forskellige styrker.

Faglighed Den kliniske underviser: Nøgleord: Faglighed brænder for sit fag og samtidig også for de unge mennesker Faglighed er i fokus, men det er faglighed i forhold til det praksisnære og i forhold til et læringsmiljø, baseret på anvendt forskning. er til stede i sit fag og udviser et engagement og passion for sit fag. Fagligheden rækker ud over eget laboratoriespeciale og indgår i en tværfaglig kontekst med de øvrige laboratorieområder og kliniske afdelinger. deltager aktivt i implementering af nyeste viden i uddannelsen i samarbejde med skolerne. Nøgleord: Faglighed

Coacher (Rollemodel) Den kliniske underviser: deltager aktivt i de relationsfremmende aktiviteter, det være sig med de studerende og med uddannelsens øvrige interessenter. udviser med andre ord nærvær og tilstedeværelse. har forståelse for, og arbejder aktivt med de sociale og psykologiske mekanismer, som stimulerer de studerende personlige udvikling. brænder for at opbygge den studerendes professionsidentitet som bioanalytiker. Dette sker ved at skabe læringsrum og fungere som rollemodel for de studerende, og ved at underviseren kobler teori med professionens udøvelse, så de studerende kan udvikle professionelle kompetencer som bioanalytiker. Nøgleord: Coacher, Rollemodel

Samarbejdspartner Den kliniske underviser: Nøgleord: Samarbejdspartner er samarbejdspartner med laboratorieledelsen, de andre bioanalytikere på laboratoriet, skolerne og andre sundhedsfaglige grupper i forbindelse med tilrettelæggelsen og afviklingen af de studerendes kliniske uddannelsesforløb. har frihed til at arbejde selvstændigt. Nøgleord: Samarbejdspartner

Coacher (rolle-model) Gruppearbejde Diskuter om I kan genkende de tre styrker i Jeres eget underviserjob. - Hvorfor/ hvorfor ikke? Hvordan får vi budskabet ud til bioanalytikere, ledende bioanalytiker og evt. studerende? Klinisk underviser Faglighed Sam-arbejds-partner Coacher (rolle-model)