Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Verden ind i undervisningen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Verden ind i undervisningen"— Præsentationens transcript:

1 Verden ind i undervisningen
Konference KEA d. 8/1-2014 Gerd Christensen, lektor i pædagogik, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

2 Uddannelse og ’verden’: to forskellige ting
Problem: Teori-praksisgabet - Hvorfor lære teori – og hvad skal det bruges til? Og hvordan forholder teori sig til verden derude? Løsning: Projektarbejde - beskæftiger sig med problemer i den virkelige verden. Udfordring I: Tværfaglighed - hvordan skal fagene (dvs. fagenes teori) indgå i projektet og hvorfor? Udfordring II: Problemformuleringen - hvem formulerer problemet – de studerende eller underviseren? Udfordring III: Gruppearbejdet – hvem danner gruppen (underviser eller elever) og ud fra hvilke præmisser. Og hvordan skal gruppen samarbejde?

3 Udfordring I: Tværfaglighed
Hvordan skal fagene (dvs. de teoretiske discipliner) indgå og vægtes? Og hvorfor? På hvilken måde arbejder fagene sammen – opretholder de deres identitet eller smelter de sammen til et fælles tredje? Og hvad sker det herigennem?

4 Udfordring II: Problemformuleringen
Hvem formulerer problemet – de studerende eller underviseren? Og hvilke muligheder og udfordringer er der forbundet med dette? Hvordan forholder den anvendte praksis sig til det, de studerende møder efter deres uddannelse?

5 Udfordring III: Gruppearbejdet
Hvem danner gruppen og ud fra hvilke præmisser – fx ønsker om homogene/heterogene grupper? Og hvilke muligheder og udfordringer ligger der i det anvendte princip? Hvilke redskaber har gruppen til rådighed til at få samarbejdet til at fungere? Og hvordan forholder man sig til spørgsmålet om lederskab? (er der en leder eller er alle lige?)


Download ppt "Verden ind i undervisningen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google