SFO Den enkelte oplever sig som en værdifuld del af en større helhed Firkløverskolen Give.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Danehofskolens værdigrundlag
”Vi tager børns fritid alvorligt"
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Ørestad Skoles værdier
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Informationsaften Aftenens program:
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Lærerprofessionen.
Læreplaner Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en pædagogisk læreplan som skal give rum for leg, læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan beskriver.
Introduktion til Sprogpakken
Forældremøde X årgang.
Jeg støtter barnet ved:
Tidlig skriftsprog i dagtilbud
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Hvad render vi rundt og laver?
Vesterlunden – et område i det kommunale dagtilbud i Svendborg Mission og fælles referenceramme Inklusion Alle børn har lige adgang til at være aktive.
Præsentation Fagchef for Læring
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Den inkluderende skole
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
Når fritiden kobler til læring- Muligheder i SFO v/ Thomas og Benny Espergærde Skole og SFO 4 blev til én – nye muligheder.
INDSKRIVNINGSMØDE.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Et fagligt løft af folkeskolen.
Pædagogfagets kernefaglighed
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Det brede læringsbånd Ejerslykkeskolen. Ramme Indskoling i 3 spor 235 elever 4 børnehaveklasseledere. 20 lærere 4 pædagogmedhjælpere (6 lektioner) 10.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
AKT på Dybbøl Skolen.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Den pædagogiske læreplan
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

SFO Den enkelte oplever sig som en værdifuld del af en større helhed Firkløverskolen Give

Et lille tilbageblik…

Ansatte Givskud: 93 børn ( SFO1 57 børn, klubben 36 børn ) ½ afdelingsleder (13 timer) 2 skolepædagoger (24 timer) 3 pædagogmedhjælpere (60 timer) 2 (unge) virksomhedspraktikanter Elkjær: 74 børn ( SFO1 31 børn, klubben 43 børn ) ½ afdelingsleder (13 timer) 2 skolepædagoger (19 timer) 1 lønnet pædagogstuderende (17 timer) 2 medhjælpere (57 timer) Give: 301 børn ( SFO1 152 børn, klubben 149 børn ) 2 afdelingsledere (26 timer) 7 skolepædagoger (77 timer) 5 specialpædagoger (71 timer) 1 lønnet pædagogstuderende (19 timer) 3 SFO pædagoger (uddannet) (82 timer) 5 pædagogmedhjælpere (145 timer) 2 i arbejdsprøvning Pædagoguddannet 325 timer Pæd. Studerende 36 timer Pæd.medhjælper 262 timer

I SFOen arbejdes efter: Folkeskoleloven Folkeskolelovens § 40 stk. 4 (oprettelse af skolefritidsordninger) Bekendtgørelse nr 550 af 16. juni 2009 (om krav til indholdet af mål- og indholdsbeskrivelser for SFO) Ny på vej Med afsæt i : 6 principper for skolen i bevægelse Vejle kommunes Børne- og ungepolitik

Konteksten

Mål- og indholdsbeskrivelse - fokusområder Identitet og venskaber Leg, læring og mestring (tidligere legens betydning for identitetsdannelsen) Krop, bevægelse og sundhed Demokrati og medbestemmelse Kreativitet og innovation Samfundet omkring skolen Mangfoldighed og inklusion (tidligere børn er forskellige) Natur og science Digital teknologi

Mål- og indholdsbeskrivelser - fortsat Beskrivelse af: 1. I hvilket omfang og på hvilken måde SFOen tilbyder lektiestøtte 2. I hvilket omfang og på hvilken måde SFOen gør en målrettet indsats i forhold til støtte eller udfordringer til børn med særlige behov, forudsætninger m.v. 3. Om, og i givet fald på hvilken måde arbejdet med dagtilbuddenes pædagogiske lærerplaner videreføres indtil skoleårets start (Førskole) 4. forældresamarbejdet

Overgange Børnehave - skole/SFO Give Givskud Elkjær SFO1 – Klubben Overlevering Besøgsdage Samarbejde klubberne imellem (forberedelse til fællesskab i overbygningsafdelingen) Fælles legedage Sportsturneringer, eks badminton, bordtennis

Den gode medarbejder - Dogmeregler Vi bruger vores faglighed bevidst hver dag Det betyder at: Vi beslutter handling ud fra de observationer, vi gør os og den viden, vi har om det enkelte barn. Vi skaber udviklings- og læringsrum for barnet således, at det udvikler sine sociale kompetencer. Vi skaber relationer og tager ansvaret herfor. Vi dokumenterer vores arbejde Det betyder at: Vi bruger fælles vedtagne redskaber til dokumentation. o Ex SMTTE, logbog, priktest, interview, medier, udstillinger, forestillinger, Tabulex, synlige årsplaner. Vi synliggør vores dokumentation intern og ekstern. Vi anvender vores dokumentation ved evaluering og udvikler dermed vores faglighed. Vi vælger aktivt at være positive Det betyder at: Vores samtaler er positive og konstruktive. o Vi fortæller de gode historier om børnene og hinanden. o Vi bringer problematikkerne hen, hvor de hører til. Vi møder hinanden anerkendende og nærværende. o Ledelse og kolleger. Vi har fokus på glæden i arbejdet. Smil og humor giver energi, der smitter. LEG – GØR DEM GLADE – VÆR NÆRVÆRENDE – VÆLG DIN HOLDNING

Det gode børneliv - Dogmeregler Børnene møder nærværende voksne hver dag Det betyder at: Barnet oplever, at den voksne lytter med opmærksomhed Den voksne prioriterer barnet og styrkelsen af børnefællesskaber frem for andet Den voksne interagerer med børnene såvel enkeltvis som i grupper af børn Børnene tages alvorligt Det betyder at: Den voksne lytter til barnet og handler derpå Den voksne anerkender og respekterer børnene som de mennesker, de er og den habitus de har Barnet mødes der, hvor det er Alle børn udfordres Det betyder at: De voksne i SFOen tilbyder mange forskellige aktiviteter i løbet af året Den voksne motiverer og guider børnene til at deltage De voksne skaber anderledes dage – bryder hverdagen op

Det pædagogiske arbejde i SFO Rammer En del af skolens virke Udarbejde Mål- og indholdsbeskrivelse Overgange (beskrive) Dogmeregler Det gode børneliv Den gode medarbejder Indhold Synlige årsplaner for alle afdelinger Tema (helhedsskolen) Fælles SFOprojekter Spotlight Open Air Legedage Klubmesterskaber Videnudvikling Kollegial supervision Mål for det pædagogiske arbejde i SFO Individuel fælles Fælles redskaber til evaluering Dokumentation Intern Ekstern

Hvad kan man købe for social kapital? Svar: Organisatorisk performance Social kapital styrkes Social kapital operationaliseres i tre dimensioner: TILLID – RETFÆRDIGHED - SAMARBEJDE

Vi glædes over det, vi ser … i os selv og i hinanden Hvad ønsker jeg mig til jul