Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Set i forældreperspektiv
Inddrag nu Kick-off møde
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Trivselspolitik på Løsning Skole
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Et barns relationer og fællesskabets betydning ”At være udenfor”
Hierarki for styringsredskaber
Psykoedukation til unge i OPUS
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
TIP TEAMET Teamet for inkluderende pædagogik
Fra integration til inklusion
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Børn, bevægelse og motivation
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Inklusion i Børneinstitution Højme
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Mad, Måltider og Pædagogik
Tilfredshedsundersøgelse
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Hans Jørgen Limborg & Hans Hvenegaard
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Opdagende skriftsprog i et inklusionsperspektiv
ICF Rønnegården i Gørløse i Nordsjælland.
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
Virkeligheden er ikke en case Mangfoldighed er ikke til stede som viden – skal udforskes Mange historier – perspektiver og interesser Et barn – tilfældigheder.
Lærerprofessionen.
Hva er god klasseledelse ?
”Morten vil til demonstration” Morten bor på det bosted, hvor I arbejder. Gennem lang tid har I forsøgt at motivere Morten til at komme lidt ud og deltage.
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Social kompetence Oplæg den 28. Oktober 2008 Kildevældsskolen Per Schultz Jørgensen.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Inklusion og inkluderende processer
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Skoleforvaltningen Inklusion Inkluderende miljø på Kærbyskolen.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Vælg layout 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
SUF - gevinstrealisering
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Robusthedsforløb med årige drenge
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Strategiske pejlemærker
Omsorgskultur i daginstitutioner
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff (studerende, VIA) Annette Axelsen (Lektor, VIA)

Centrale mål: at dokumentere medarbejderes inkluderende praksis at dokumentere brugernes fællesskaber og venskaber afdække faktorer (pædagogiske/psykologiske), som støtter brugernes inklusion undersøge medarbejderes forståelse af, og holdninger til inklusion (se institutionens projektbeskrivelse) støtte den studerendes kompetencer i forhold til observationsmetodik og interviewmetodik støtte institutionens udvikling af inkluderende praksis (”Best practice”)

Små eksempler på resultater af undersøgelsen Kontakt og inddragelse kræver tålmodighed og god tid Sang ved morgensamlingen i kørestolsgruppen: Det er tydeligt, at brugerne har meget forskellige forudsætninger for deltagelse i denne aktivitet, men medarbejderne opgiver ikke at få kontakt til den enkelte bruger undervejs i aktiviteten – og der skal en meget vedholdende indsats til, i forhold til flere brugere. En bruger følger tydeligt med – kan finde den foreslåede sang i sangbogen, synger mange strofer undervejs, og har klart oplevelsen af ”at være med”, hvilket så også støttes af medarbejderne ved at han skal tælle for.

At skabe tryghed og trivsel Det har betydning for brugernes indbyrdes relationer, at de adfærdsformer, der kan virke skræmmende på andre brugere bemærkes og styres af medarbejderne. Nogle brugere har en så voldsom adfærd, at andre brugere trækker sig tilbage fra dem. Her er det helt afgørende, at medarbejderne styrer, skærmer og afdramatiserer situationerne, så brugerne føler sig trygge på trods af andre brugeres voldsomme adfærd

At skabe og fastholde relationer Medarbejderne er meget opmærksomme på relationerne brugerne imellem, og de forskellige typer relationer brugerne har til medarbejderne og de andre brugere. At arbejdet med brugernes relationer i et andet interview kaldes et ”puslespil” er et udtryk for dette. Der bliver lagt vægt på, at de brugere, der har en positiv relation får mulighed for at være sammen, og at medarbejderne arbejder aktivt på at give sådanne muligheder.