Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Portfolioeksamen Studieområde 2
Advertisements

AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Har I verdens bedste uddannelser?
Verden ind i undervisningen
5 IT-didaktiske principper
Kristendom på stx og hf Christina Egholm og Helle Dreyer Møller.
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Progression i samfundsfag
Økonomiske fag på handelsgymnasiet
Dansk og historie i Studieretningsprojektet
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Undervisningsplanlægning
Grundlæggende IT, niveau G
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Roskilde Tekniske Gymnasium
Innovation C Oplæg til lærersamarbejdet
Geografi BeskriveJorden. Geografi SamfundsfagFysikGeologiBiologiMatematikKemiHistorie.
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Kulturforståelse niveau C
SPROGFAG – DIDAKTIK OG METODE
Matematik. Matematik er et grundfag på 75 lektioner. Det er bestemt af de faglige udvalg indenfor de enkelte håndværksfag hvilke grundfag eleverne skal.
IT i undervisningen.
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Generel introduktion til EC
1 Procesoperatøruddannelsen INNOVATION – Hvad er det ? OECD definerer innovation som implementeringen af et nyt eller væsentligt forbedret.
Fra sanseindtryk til fagudtryk
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Tidsplan for eksamen 40s umd
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Problemorienteret projektarbejde
Fagdidaktisk kursus i biologi
Social- og sundhedshjælper retning
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
Om projektarbejdet ved Keld Helsgaun. Disposition Formål Tidsmæssigt omfang Gruppedannelse Valg af projektemne Arbejdsforløbet Vejlederens rolle(r) Projektrapporten.
Lærersamarbejde Erhvervsfag på htx op til 2004 Erhvervsfag erstattede et EUD-grundforløb til en bestemt EUD- uddannelse Eleverne skulle ved juletid beslutte.
M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz
Mundtlig matematik eksamen
Matematik A på hhx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
Læremidler til MADKAMP Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt/ Læreruddannelsen på Fyn.
Læremidler til MADKAMP Connie Greffel Frerks UC Syd/ Læreruddannelsen, Esbjerg.
Præsentation af Akademiuddannelsen i Løn- og personaleadministration
”NETFORSØ GET” – Forsøg med digitale opgaver CMU-konference Maj 2016.
Overblik Mål Målet med udviklingsprojektet: At skabe et konkret undervisningsforløb, der i fremtiden kan tilbydes ungdomsuddannelser. Målet med selve.
Erhvervsskolen Nordsjælland Milnersvej Hillerød telefon Projekt om teknisk tegning, design og produktudvikling.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Erfaringer med brug af 7-trins-skalaen, DPU 27. august 2007
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
Grundfaget teknologi i EUD
Fagdidaktisk kursus i biologi
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
Virksomhedssamarbejde
Matematikvejlederens virke Matematikvejlederuddannelsen ved UCSYD Modulet: ”Elever med særlige behov”
Fysik og Astronomi Fysiklærerdag, AU 24. jan Titeldias.
Naturfag.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Hvorfor dansk på GF1?.
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Prøven i Natur/teknologi
Herunder typisk med en MEKA-opgørelse
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor? Identitet Faget teknologi beskæftiger sig med udvikling og fremstilling af produkter, materielle som immaterielle, og forudsætningerne herfor. Heri indgår viden om metoden i produktudviklingsprocessen, og viden om fremstillingsprocessen, der fører frem til et produkt. Produkterne, der kan være materielle eller immaterielle, skal fremstilles i værksted eller laboratorium; og for at kunne udvikle og fremstille produkter skal eleverne gøre brug af deres teknisk/naturvidenskabelige viden. Et materielt produkt er en ting, et fysisk produkt, mens et immaterielt produkt fx er et forsøg eller en laboratorieundersøgelse.

Formålet med faget er at give eleverne bedre forudsætninger for at uddanne sig indenfor det teknisk/naturvidenskabelige fagområde, som teknikeruddannelserne, ingeniøruddannelserne eller cand. scient. uddannelserne. Faget skal bl.a. give eleverne en forståelse for sammenhængen mellem teori og praksis, at naturvidenskabelige teorier er en forudsætning for det praktiske arbejde i værksteder og laboratorier.

På den baggrund er de krav, der stilles til produktet i læreplanen, meget centrale i faget teknologi. Eleverne skal nå frem til produktet gennem en produktudviklingsproces, og i forbindelse med udviklings- og fremstillingsprocessen skal eleven gøre brug af teknisk/naturvidenskabelig viden.

Eleverne skal kunne: anvende professionelle værktøjer og metoder ved fremstilling af produkter i skolens værksteder og laboratorier fremstille produkter af god kvalitet og vurdere og dokumentere kvaliteten af produktet anvende naturvidenskabelig metode til opstilling af forsøgsserier redegøre for relevant naturvidenskabelig teori i forbindelse med udvikling af produkter og fremstillingsprocesser Eleverne skal have mulighed for at fremstille deres produkter i skolens værksteder og laboratorier, med professionelle værktøjer og metoder.

Kernestoffet er følgende: Materialer og bearbejdningsprocesser udvalgte materialer, deres egenskaber, opbygning og egnethed i forskellige sammenhænge udvalgte elektroniske komponenter, deres opbygning, virkemåde og anvendelse teorien bag forskellige enhedsoperationer, processer, bearbejdnings- og sammenføjningsmetoder i tilknytning til de udvalgte materialer Produktudvikling fremstillingsprocessens elementer, teknik, viden og organisation Dels skal eleverne undervises i de ”byggestene” de har til rådighed til at fremstille produkter, udvalgte materialer og elektroniske komponenter, og dels skal eleverne undervises i forskellige fremstillingsprocesser som enhedsoperationer, bearbejdnings- og sammenføjningsmetoder. I fremstillingsprocessen vil der indgå teknisk/naturvidenskabelig viden.

Didaktiske principper I projektarbejdet skal arbejde i værksteder eller laboratorier indgå i væsentligt omfang. Arbejdsformer I teknologi arbejder flere elever i grupper med op til 4 deltagere og værksteds- og laboratoriearbejde indgår som en væsentlig del af undervisningen. Undervisningen tilrettelægges med et antal projekter, som omfatter bearbejdning af valgte problemstillinger, produktudvikling, den praktiske udførelse af produktet, teknisk og naturvidenskabelig viden, miljøvurdering og de samfundsmæssige konsekvenser af løsningen. Prøveform Projektprøve med skriftlig rapport, produkt eller procesforløb og tilhørende mundtlig prøve.

Ifølge læreplanen skal et teknologiprojekt have følgende indhold: Bearbejdning af valgte problemstillinger Produktudvikling Den praktiske udførelse af produktet Teknisk/naturvidenskabelig viden Miljøvurdering De samfundsmæssige konsekvenser af løsningen

Produktet i teknologi kan defineres på denne måde: Et produkt i teknologi kan være materielt eller immaterielt. Det er fremkommet gennem en produktudviklingsproces. Det er fremstillet i skolens værksteder med professionelle værktøjer og metoder. I produktudviklings- og fremstillingsprocessen gør eleven brug af teknisk/naturvidenskabelig viden, som eleven har erhvervet enten i faget teknologi, i andre af uddannelsens fag, eller som eleven selv har sat sig ind i.