Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik."— Præsentationens transcript:

1 Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik

2 Krav til indholdet i den digitale præsentation
Fra Læreplan Dramatik C pkt. 3.2 Arbejdsformer Projektarbejdet dokumenteres i en digital præsentation, der skal forklare og argumentere for projektarbejdets idé, beskrive og reflektere over realisationsprocessen, forholde sig til målgruppens reaktioner og vurdere proces og produkt.

3 Hvad stod der? Idé - forklaring og argumentation
Realisationsproces - beskrivelse og refleksion Målgruppe - reaktion Vurdering - både proces og produkt

4 Krav til design af den digitale præsentation

5 Digital præsentation som STØTTE for det mundtlige oplæg
Fra Læreplan Dramatik C pkt. 4.2 Prøveform Den faglige samtale om projektarbejdet indledes med et kort oplæg fra eksaminanden/eksaminanderne med inddragelse af den digitale præsentation, jf. pkt. 3.2.

6 Digital præsentation som STØTTE for det mundtlige oplæg
Fra vejledningen Dramatik C pkt 4.2.1 Samtalen om projektarbejdet handler om den sceniske realisation og om de fagligt funderede refleksioner, eleverne har gjort sig i processen hen imod den sceniske realisation. Elevernes evne til at anvende det analytiske blik og den teoretiske viden i faget i forhold til praksis kommer altså i spil her. Samtalen skal tage udgangspunkt i elevernes digitale præsentation af projektet. Eleverne kan starte med at holde et kort oplæg, hvor de taler ud fra udvalgt materiale fra deres præsentation. Det er vigtigt, at eleverne fordeler taletid nogenlunde ligeligt og sørger for, at alle får mulighed for at formidle nogle relevante, væsentlige pointer fra projektarbejdet.

7 sådan har vi jo altid gjort. Hvorfor nu digitalt?

8 sådan har vi jo altid gjort. Hvorfor nu digitalt?
dramatik skal, som alle andre fag, bidrage til udviklingen af elevernes digitale kompetencer. Det skal fremgå af læreplanen hvordan.

9 sådan har vi jo altid gjort. Hvorfor nu digitalt?
dramatik skal, som alle andre fag, bidrage til udviklingen af elevernes digitale kompetencer. Det skal fremgå af læreplanen hvordan. udarbejdelsen af en gennemtænkt disposition for det mundtlige oplæg med tydelige overskrifter og suppleret med relevante billeder, figurer, modeller, skitser osv. kan skærpe elevernes bevidsthed om egen proces og produkt.

10 sådan har vi jo altid gjort. Hvorfor nu digitalt?
dramatik skal, som alle andre fag, bidrage til udviklingen af elevernes digitale kompetencer. Det skal fremgå af læreplanen hvordan. udarbejdelsen af en gennemtænkt disposition for det mundtlige oplæg med tydelige overskrifter og suppleret med relevante billeder, figurer, modeller, skitser osv. kan skærpe elevernes bevidsthed om egen proces og produkt. en levende mundtlig fremlæggelse baseret på ovenstående forekommer som en naturlig forlængelse af elevernes praktiske og teoretiske arbejde i faget.

11 sådan har vi jo altid gjort. Hvorfor nu digitalt?
dramatik skal, som alle andre fag, bidrage til udviklingen af elevernes digitale kompetencer. Det skal fremgå af læreplanen hvordan. udarbejdelsen af en gennemtænkt disposition for det mundtlige oplæg med tydelige overskrifter og suppleret med relevante billeder, figurer, modeller, skitser osv. kan skærpe elevernes bevidsthed om egen proces og produkt. en levende mundtlig fremlæggelse baseret på ovenstående forekommer som en naturlig forlængelse af elevernes praktiske og teoretiske arbejde i faget. hellere obligatorisk inddragelse af it her end fx som led i det praktiske arbejde, som obligatorisk emne o.lign., som kan begrænse lærere og elevers muligheder for at vælge faglige fokusområder.

12 Hvordan digitalt? Hold fokus rettet mod indholdet
Idé - forklaring og argumentation Realisationsproces - beskrivelse og refleksion Målgruppe - reaktion Vurdering - både proces og produkt Udlevér - eller fremstil i samarbejde med eleverne en skabelon for indholdet i den gode præsentation

13 og hvad med formen? Mange elever er allerede hjemmevante i diverse præsentationsprogammer lad dem vælge selv (og forklar dem ærligt, at de altså ikke kan få teknisk assistance fra dig, hvis de vælger et digitalt præsentationsprogram, som du ikke behersker!) Lav evt. en skabelon, som du selv er tryg ved lad eleverne udfylde, redigere og re-designe

14 Gode vejledninger til kendte formater findes på EMU
PowerPoint - EMU Prezi Pecha Kucha (fx i PPt el. Prezi)

15 Pecha Kucha-principperne
20 slides og 20 sekunder til hvert slide = et skarpt time-lock på den mundtlige fremlæggelse. kan være fine at holde sig for øje, men nok i en tilpasset form. Vores elever skal ikke “pitche”, men forklare, uddybe, argumentere og vurdere. små grupper har mindre samtaletid, så de skal øve sig i at få det absolut vigtigste med større grupper har god tid, som skal udnyttes til at komme i dybden. De skal fordele stoffet imellem sig

16 Workshop Vælg et format til digital præsentation, du kan arbejde i
ELLER Vælg et format, du gerne vil blive klogere på Find dine ligesindede (alle i samme gruppe – men så vidt muligt pararbejde) Lav en skabelon der kan støtte og strukturere elevernes arbejde med den digitale præsentation. Produkterne deles på…. / sendes til


Download ppt "Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google