I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
At netværke med talent Nynne Talentarbejde i praksis.
Talentudvikling på Virum Gymnasium Vil du være VG-talent?
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Garantiskolekonference 2013
Kompetenceudvikling set med erhvervslivets øjne. • Bodil Vilmand-Olsen • Adm. Direktør hos Midt Marketing • 6 års erfaring med personale- og kompetenceudvikling.
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Talentvejen Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. 24 virksomheder/15.
Værkstedet En del af inklusions- og trivselsindsatsen på Kærbyskolen og
Talentinternat modul 3..
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Talentvejen på EUC Vest Marts Deltagende indgange 2 undervisere 6 virksomheder Produktion & udvikling 4 undervisere 2 virksomheder Bygge & Anlæg.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Naturvidenskab.
Talentinternat modul 1.. Talentdefinition og udvikling Vi har som mål, at lave en dynamisk definition af talent, som kan hjælpe både virksomheder og erhvervsskoler.
Talent og talentudvikling
Talent Tietgenskolen Deltagende indgang er merkantil Hvor mange undervisere er involveret? – På daglig basis 5 undervisere og 1 fuldtids talentmedarbejder.
Hvordan afgør vi væsentlighed? Kursus: ‘Væsentlighed’ og miljøvurdering Miljøvurderingsdag 2012.
Uddannelsesvejledning i 10.klasse Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Brian Nybo (10.B, 10.C + drenge i 10.D) Tina Krogsdal (10.A,
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Talent udvikling! SkSke herrens vilje! Christian den 3. Men lad os samarbejde om danske erhvervsuddannelser, der udvikler talenter!
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
PRAKTIKFASTHOLDELSE I FRISØR – OG KOSMETIKERUDDANNELSERNE Hold Fast.
Sprog er fremtiden. Fokus på sprogtalenterne.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
1 Motivation Elevgrundlag på SKT.K 110 GF elever – 80 HF elever -40 skolepraktikelever Aldersfordeling 60% af skolens elever har anden etnisk baggrund.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Udfordrer talenterne igennem. Mercantec 2 Udfordrer talenterne igennem Talentvejen.nu Talentaktiviteter på Mercantec.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. Efteråret.
Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med Aalborg Handelsskole, EUC Vest, EUC Syd, IBC, Tietgenskolen, EUC Sjælland, ZBC, Køge Handelsskole,
TALENTUDVIKLING I GYMNASIET MATEMATIK-ØKONOMI-SAMFUNDSFAG  Hvad er talent?  Metoder  Organisation og motivation  Konkrete eksempler  Hvad er talent?
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Strategisk kommunikationsmode, der kan fungere som isbryder og opvarmer overfor virksomhederne Udgangspunkt: En produktionsvirksomhed, der allerede har.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" 9. februar.
Underviserens evaluering af eleven Forståelse af fagligheden: 0____________________________________________________________10 Vilje: 0____________________________________________________________10.
Velkommen 9. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer. 95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Visioner for arbejdet i skolebestyrelsen på Rolloskolen.
Uddannelse – dit barns fremtid
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Iværksættelse af talentudvikling Oplægets formål Med baggrund i vores erfaringer, at inspirere til at få de bedste elever i erhvervs uddannelserne.
Talentspotning og talentudvikling på grundforløbet Workshop Den 23. maj og den 25. maj 2016.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Hvad er talent i EUD Suna Christensen, Nationalt Center for Erhvervspædagogik (NCE), Professionshøjskolen Metropol.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Det frie Gymnasium.
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
FaktaArk Voksenvejlednings- netværkene November 2008
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse – Faglærer, praktikpladskonsulent og virksomhedskonsulent vælger de elever, der skal med i screeningen – på baggrund af vurderinger og observationer – De potentielle talenter udfylder skema – Dialog og endelig udvælgelse samt accept fra eleverne – Andre elever kan komme med – hvis de lever op til talentkravene – Talenter kan ryge ud – hvis de ikke lever op til talentkraven

I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Læringsplan – Talentaktiviteter lægges ind som faste pakker/valgfag • Praktisk undervisning hos virksomhederne – kombineret med opgaver fra skolen • Teori på skolen • Temaundervisning/inspirationsmøder • Differentieret undervisning – opgaver på forskellige niveauer – Diverse ekstra aktiviteter • Fx konkurrencer, virksomhedsopgaver, virksomhedsbesøg, markedsføring m.m. • Tilbud til virksomheder om at få løst specielle opgaver – Innovationsopgave – hos en virksomhed

Hvordan sikres et stimulerende læringsmiljø for talenterne? Kan man arbejde med talent på tværs af flere skoler i et udviklings og læringsfællesskab? Stimulerende læringsmiljø • Udarbejdelse af talentkoncept for de enkelte uddannelser • Sikre udfordringer – både hos virksomhederne og på skolen – og gerne i samarbejde Samarbejde på tværs • Eleverne markedsfører uddannelsen overfor elever på andre skoler • Udveksling af opgaver og undervisningsmateriale • Erfa-netværk – undervisere, virksomheder og elever

Hvordan sikres en positiv opfattelse af talent tankegangen, så den positive spredningseffekt står klart for alle lærere og elever på skolen? Ledelse • Signalere, at det er positivt at arbejde med de stærkeste. ‘Det skal være godt at være en succes’ • Tage ejerskab • Sætte mål – for karakterer, praktikpladser m.m. • Sikre ressourcer til talentarbejdet – tid, penge, opmærksomhed • Sikre at rammerne for talentarbejdet er optimale – fx at der ikke opstår konflikter (fx skemamæssigt) i forbindelse med talentholdene Information • Gør det nemt – rammer, planer, markedsføringsmateriale m.m. • Fortæl den gode historie • Talent i virksomheden (skolen) • Markedsføring overfor andre/yngre elever, gymnasier, UU-vejledere samt folkeskoleelever

Hvordan kan man arbejde med respekt for det enkelte talent, samtidig med, at man anerkender den ikke talentfulde elev? Og hvordan kan man som underviser sikre den talentfulde elevs motivation for at fastholde og udvikle sit talent? Differentieret undervisning – opgaver tilpasset den enkelte elev. Der skal stilles krav til både talenteleven og ikke-talenteleven – på hvert deres niveau og tilpasset den enkelte elevs evner Udfordrende opgaver

• Praktikophold – Kontakt til alle virksomheder med henblik på at evaluere praktikopholdet og eleven • Virksomhedspakker – Aftale om opgaveløsning – Aftale om praktik på HG2 – Aftale om praktik på HF