Job & Uddannelse i Øresundsregionen Projektmål: at øge hverdagsintegrationen og mobiliteten over Øresund.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Orientering om revisionen af social- og sundhedsuddannelsen
Advertisements

Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
1 OECD efterlyser en indsats for fremtiden Overordnede problemstillinger: • Hovedstadsregionen er en lille metropol i et internationalt perspektiv • Vi.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Undervisningsplanlægning
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Job & Uddannelse i Øresundsregionen
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Værktøjskassen Anvendelsesorienteret undervisning
Hvorfor job i Skåne? Øresundskursus
Statens Museum for Kunst Præsentation på AUTO seminar d Helene Brøndholt Nielsen, SMK digital Louise Bugge Jacobsen, u.l.k.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Kort om skolen 1  Udbyder 4 uddannelser:  Grundforløbet  Social- og sundhedshjælper  Social- og sundhedsassistent  Pædagogisk assistent  Kursus-
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
  Anne Holmen Center for internationalisering og parallelsproglighed Engelsksproget undervisning Hvor parallelsproglige.
KL - Danske Regioner – FTF og Professionshøjskolernes Rektorkollegium præsenterer National strategi for velfærdsuddannelserne.
Kompetent til at støtte livet med kræft
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
1 Temadag den 25. marts Lokale uddannelsesudvalg Rolle og opgavefordeling mellem Fagligt udvalg Skoler.
Det Sociale Kapitel
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Konference Internationalisering – velfærd og udvikling ”Internationaliserings perspektiv for rekruttering, efteruddannelse og.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
CARMA- konference Jobcenterpraksis og kvalificering til arbejdet januar Karsten Simensen - Beskæftigelsesregion Nordjylland.
National strategi sammen med KL, Danske Regioner og Rektorkollegiet fordi: −Der er ubalance mellem den arbejdskraft, der er til rådighed, og arbejdsmarkedets.
Grænseløs læring Virtuelle valgfag. Hvem deltager? Undervisere og elever på valgfag i to uddannelser: Pædagogisk assistent (PAU) Social- og sundhedshjælper.
Underviserens evaluering af eleven Forståelse af fagligheden: 0____________________________________________________________10 Vilje: 0____________________________________________________________10.
It i undervisningen Et møde for politikere og ledelsen på landets lærerseminarier. Foregår på Silkeborg seminarium den lørdag 26/ kl
Internationalisering på SUND - strategi At styrke den internationale dimension i fakultetets uddannelser. Studerende skal tilegne sig et globalt perspektiv,
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Energi Øresund | 28. marts | 2011 | Kenneth Løvholt | Gate 21 Formål med aktiviteten om lagring af energi: At løse udfordringerne med at integrere den.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
KVIST projektet og dets udfordringer Lisbeth N. Hansen, seminarielektor, Kolding pædagogseminarium Susanne Minds, kursusleder, sosu-stv.
Forslag til uddannelsesstrategi og handleplan
EPOS Konference Midtjylland 21. sep Hvad kan AMU tilbyde indenfor Social- og sundhedområdet og det pædagogiske område Birthe Bak Andersen
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kvalitet i fremtidens sundhedsuddannelser Uddannelsespolitisk oplæg.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Velkommen til Round Table
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Hvad er fremtidens efter- og videreuddannelsesbehov for eud- og AMU-lærere? Indfrier diplom i erhvervspædagogik fremtidens lærerkvalifikationer på eud/AMU?
Undervisning i kommunikation - på Pædagogisk assistent uddannelsen
Praktikvejleder, PAU- og SOSU-elever – ajourføring
Det kompetente Nordjylland
Bekendtgørelse 2016 Studieordning 2019.
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Job & Uddannelse i Øresundsregionen Projektmål: at øge hverdagsintegrationen og mobiliteten over Øresund

Job & Uddannelse i Øresundsregionen

Aktiviteter i projektet Skabe et mere integreret arbejdsmarked ved at øge de arbejdssøgendes mobilitet og udvikle redskaber, som giver overblik og kan understøtte mobiliteten Øgehverdagsintegrationen ved at etablere et Øresundsbrancheråd inden for byggeri- og sundhedsområderne, som skal forstærke matchning, mobilitet og kompetenseforsyningen i respektive brancher

fortsat Øge integrationen mellem uddannelserne Øge de studerendes kompetecser, ansættelsesmuligheder og mobilitet i Øresundsregionen ved at udvikle og gennemføre forsøg med undervisning og praktik tværs over Øresund

Fire aktivitetsområdenr 1.Redskab som bl a giver bedre overblik over ansættelsesmuligheder 2.Bedre indsats fra arbetsformidlingen i København og i Malmø 3. Øresundsbrancheråd for byggebranchen og for sundhedsområdet 4. Bedre udannelsesindsats – uddannelsesaktiviteter over Sundet

Seminariet ”Bedre uddannelsesindsats” Overordnede mål: Udnytte mulighederne i hele Øresundsregionen Delmål: Forstærke kompetenceforsyningen i regionen Øge udbudet af kompetent arbejdskraft Øge unges muligheder for at få job Vise unge danskere de muligheder som gives i Skåne og øge viljen til at arbejde på ”den anden side”

For at opnå delmålene satser man på Elevudbytte Fælles kurser Praktikudbytte mellem uddannelsessinstitutioner De erfaringer, man gør inden for områderne sygeplejersker, tømrer og social- og sundhedsassistenter, kan inspirere andre uddannelser

Gennem samarbejde vil man Skabe flere praktikpladser Udvikle uddannelser på tværs af Sundet som gør det lettere for de unge at få job i både Skåne og i Hovedstadsregionen

Således håber man kunne Tilbyde danske sosu-assistenter 5 ugers praktik i Skåne Udvikle i et samarbejde mellem danske og svenske elever og lærere, et nyt valgfag; + Kursus Øresund Afdække markedets behov for udveksling af sundhedsprofessionelle indenfor området Afdække forudsætninger og behov for en Øresundssocial- og sundhedsassistentuddannelse

Kompetenceudvikling Lærings- og handlekompetence: Eleverne øger sine handlemuligheder inden sygepleje, rehabilitering og dokumentation (mundtlig og skriftlig) i svensk kontekst. Forandringskompetence: Eleverne kan omstille sig til nye lærings- og arbejdsopgaver, mobilitet i forhold til praktik- og arbejdspladser. Relations- og sproglig kompetence: Eleverne udvikler deres brug af og forståelse af hverdagssvensk og fagsprog sammen ”kollegaer” og patienter. Menings- og refleksionskompetence: Eleverne reflekterer alene eller i dialog sammen med andre over det læringsmæssige udbytte af aktiviteter og situationer i praksis (teori/praktik).

Målgrupper for projektet og for seminariet Undervisere og skoleledere på de involverede uddannelsesinstitutioner samt beslutningstagere Studerende och elever Virksomheder som beskæftiger personer inden for de aktuelle uddannelsesretninger