Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til Round Table

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til Round Table"— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til Round Table
Rikke Vestergaard Koncerndirektør, Region Syddanmark

2 Velkommen til Round Table 2016
Jeg er glad for at stå her i dag Det tværsektorielle - høj prioritet Nøglen er samarbejde – vi har den samme kerneopgave: Borgerne i Region Syddanmark – deres behov, ønsker og drømme Det tværsektorielle samarbejde har meget høj prioritet – både for Region Syddanmark og for mig Nøglen til at lykkes med vores kerneopgave er samarbejde.

3 Vi skal skabe den gode historie sammen
De dårlige er der nok af…. Region og kommuner sikrer 69 ekstra pladser på SOSU-uddannelsen I efteråret ansættes ekstra 69 elever på social- og sundhedsassistentuddannelsen i de syddanske kommuner. Det skyldes et effektivt samarbejde mellem Region Syddanmark, de syddanske kommuner og social- og sundhedsskolerne – og det gavner borgerne i Region Syddanmark.  Når det kan lade sig gøre at skaffe ekstra 69 elevpladser, er det fordi, at social- og sundhedsassistentuddannelsen ændres fra I overgangsfasen til den ny uddannelse er der opstået en enestående mulighed for at uddanne ekstra elever på de syddanske social- og sundhedsskoler. Ud over at 69 flere kan få deres ønskeuddannelse, betyder det også, at der sikres flere kompetente og varme hænder til de syddanske borgere.   Det er kommunerne, der ansætter og aflønner de ekstra elever. Region og kommuner stiller praktikpladser til rådighed, og SOSU-skolerne bidrager med den teoretiske uddannelse for de ekstra social- og sundhedsassistentelever. Samarbejde sikrer studiepladser Det glæder regionsrådsformand Stephanie Lose (V), at det er lykkes at samarbejde om at etablere de ekstra pladser i løbet af kort tid: - Denne chance for at uddanne så mange ekstra assistenter får vi én gang. Derfor et det positivt, at alle parter har arbejdet så målrettet, for at få det til at lykkes. Det viser en vilje til at gøre lidt ekstra for at styrke det tværsektorielle samarbejde, som jo ultimativt handler om, at vi forbedrer kvaliteten over for borgerne. Og så vil jeg da også lige tilføje, at det er dejligt, at det netop er i Region Syddanmark, at vi i samarbejdet med kommunerne har fundet disse muligheder, som jeg håber, at man vil lade sig inspirere af i resten af landet.

4 Gode historier Flere varme hænder Region og kommuner sikrer 69 ekstra
Dårlige historier har vi nok af Sammen kan vi skabe nogen, der er bedre: Flere varme hænder Region og kommuner sikrer 69 ekstra pladser på SOSU-uddannelsen. De ekstra elevstillinger ventes opslået og besat fra oktober til december 2016. Jeg startede som koncerndirektør i Region Syddanmark den 1. maj 2016 – der har været nok af dårlige historier…Bios, Nyt OUH, ansættelseskontrakter, fejludbetaling… Vi er allerede i gang. 69 ekstra elever til kommunerne – det krævede at vi lagde hovederne i blød, men så var det heller ikke sværere. For borgeren gør de en forskel Man kunne drømme om mange flere af sådan nogle nyheder. Små hverdagseksempler på at vi lykkes bedre sammen

5 Hinandens forudsætning
Borgeren er patient Patienten er borger Eleven bliver morgendagens medarbejder Medarbejderen videreuddanner sig Sygehusene behandler patienten, men må se og møde borgeren også Borgeren i kommunen er indimellem patient i regionen Uddannelsesinstitutionerne uddanner elever og studerende – morgendagens medarbejdere Medarbejderne må også indimellem blive studerende og bevæge fagligheden videre I dag handler om, hvordan vi får gavn af hinanden til glæde for borgeren.

6 Forstå hinanden Siloer nedbrydes når vi kender hinanden bedre – vi skal forstå hinandens perspektiver Det er vigtigt, at vi er opmærksom på, at fx de 22 kommuner er forskellige, hvilket betyder at vi ikke skal lave det samme for alle, men tilpasse indsatser efter organisationen.

7 Samarbejde = øget værdi
Samarbejdet er mere end ”Whats in it for me?” Hvis vi alle tænker som Sten har samarbejdet korte udsigter - vi skal ville det mere end, whats in it for me! Når vi kender hinanden bedre giver det en forståelse for hinanden. I dag handler om, at vi går sammen og øger værdien.

8 De gode eksempler Forløbskoordinatorer der sikrer sammenhængen mellem den kommunale misbrugsbehandling og den regionale psykiatriske behandling Studerende der arbejder med udvikling af praksis som del af deres uddannelse til praksis Medarbejdere der hver dag ser borgeren og finder individuelle løsninger – som ingen leder har tænkt på at bede dem om Vi skal ville det mere end, whats in it for me! Når vi kender hinanden bedre giver det en forståelse for hinanden. I dag handler om, at vi går sammen og øger værdien: Fremskudt visitation Særligt svækkede ældre medicinske patienter har gavn af, at Vejle kommune og Vejle sygehus arbejder tæt sammen om det videre forløb, når patienten udskrives fra sygehuset. I nogle tilfælde kan patienterne også undgå indlæggelser og det kan gøres uden ekstraudgifter for kommunen. Kommune og sygehus bør prioriterer at have udskrivningsansvarlige brobyggere, der samarbejder hen over sektorovergangene. Det er med til at give kontinuitet, fælles fokus og tætte relationer på tværs af den vigtige overgang fra sygehus til kommune. (Kora Svendborg + UC (borgerforløb + borgeren i centrum)? Den kan jeg ikke finde!? Vi skal understøtte det strategisk arbejde og forpligte hinanden!

9 Difficult roads often leads to beautiful destinations
Vi er på vej ind i en ”farlig” fase nu. Vi må ikke tabe det hele på gulvet. Strategien har været længe undervejs – men vi er faktisk enige om intentionerne. Succesen er ikke kun afhængig af de konkrete projekter nu og her…men også at vi tænker tankerne ind i alt det andet vi laver sammen.


Download ppt "Velkommen til Round Table"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google