Jebjerg – Lyby skoledistrikt 2013

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Det nære og naturlige næste skridt
Trivsel - et fokusområde
Hjerterum og opsøgende funktion
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Ørestad Skoles værdier
8. december 2010 på Egegård Skole
Forældremøde på Stestrup Skole
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Informationsaften Aftenens program:
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Forædremøde den
Velkommen til Lagoni SFO
Forældremøder 2010 Egeskovskolen
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Kære forældre Hermed orientering om status i forbindelse med Pilehaveskolens udbygning og flytning til Verninge i skoleåret 2013/2014. I foråret 2013 har.
I NABOSKABET.DK Børn og Unge. Naboskab i forskellige højder  Integration og sammenhængskraft i boligområdet handler ikke kun.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Jeg støtter barnet ved:
Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i.
Fælles forældremøde Thurø
Demografidebat Roslev 21. maj 2013.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Tilfredshedsundersøgelse
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Nyborg kommune Brugerundersøgelse på Skoleområdet 2014 DANEHOFSKOLEN
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
Forhistorie. Indtil Tidligere amtsskole med tilknyttet ”fælles kommunal” SFO. ”fælles kommunal” SFO. 2 adskilte budgetter. Lærerne arbejdede.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 8. november 2011.
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Børnehavens og skolens samarbejde er godt.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
For førskolegruppens forældre
Orientering om fremtidig struktur i skolen
Fritidspas.
Dialogmøde 17. januar 2011.
Indskrivning Velkommen 2.Havbakkeskolen 3.Skoleparathed - Skoleverdenen - Skoleparathed 4. Skolens forventninger til forældrene 5. Gruppesamtale.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Præsentation af forårs-sfo
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Dagtilbud til børn Opgaver uden for årsafrapporteringen Udvalget for børn Marts 2010.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Områdeforældrebestyrelsens arbejde
Skoleindskrivningsmøde
Kolding dagpleje
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Årsberetning for Gjessøs Børn
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Jebjerg – Lyby skoledistrikt 2013 Demografidebat Jebjerg – Lyby skoledistrikt 2013

Forudsætninger for løsningsforslag En bunden opgave, hvor der skal tages hensyn til: Fokus på opgaveløsning, service og kvalitet Opsætte kriterier for gode, bæredygtige og faglige servicetilbud i en decentral kommune – Jebjerg – Lyby skoledistrikt Eksempelvis samarbejdsstrukturer ledelsesstrukturer økonomiske effektiviseringsgevinster højere grad af bygningsmæssig ressourceudnyttelse mv.

Forarbejdet 2 møder på kommunal niveau, (Formand, næstformand, SKB rep. fra skolen og skolens ledelse). 2 møder med hele skolebestyrelsen. 1 møde fælles med Dagplejen og Børnehaven Mange mails og telefonsamtaler. Forvaltnings udregninger. Teknisk forvaltning gennemgang af skolen.

Borgermøde Dagplejen Jebjerg Børnehus Jebjerg Skole Jebjerg borgerforening Almindelige interessenter I alt godt 80 personer deltog

Forslag – Landsbyordninger (1) Udtrykket ”landsbyordninger” bliver brugt som en fællesbetegnelse for de projekter eller ordninger, som de senere år er opstået rundt omkring i landet i de landområder/landsbyer, hvor man finder det formålstjenligt, at skole og dagtilbud (børnehave) arbejder endnu tættere sammen. Landsbyordningerne etableres bl.a. for at skabe en endnu større sammenhæng mellem enhederne, for at sikre en bedre bæredygtighed og nogle steder selvfølgelig også for at sikre lokalområdets kulturelle samlingspunkt, der skaber sammenhængskraften i lokalområdet.

2. Forslag – Landsbyordninger (2) Fordelen ved landsbyordningerne er også, at der opnås en meget større mulighed for fleksibilitet for og med det pædagogiske personale, når de både kan virke i børnehave, SFO og klubområdet. Ligeledes kan det pædagogiske personale opnå nogle bedre jobs med flere timer og en mere sammen-hængende arbejdsdag.

Forslag – Landsbyordninger (3) Landsbyordningerne er udformet efter mange forskellige modeller, som er tilpasset det lokale områdes ønsker og behov. De kan være baseret på forskellige paragraffer rent juridisk. Nogle steder har man også inddraget dagplejen under landsbyordningen. Ligeledes er man langt fremme flere steder med at inddrage det lokale foreningsliv i tæt samarbejde med landsbyordningen – og endda være krumtappen eller omdrejningspunktet i dette samarbejde.

2. Forslag – Landsbyordninger (4) Modellerne   Én model er den såkaldte ”den udvidede skolefritidsordning”, hvor man kører efter Folkeskolelovens §55, hvor man populært sagt lægger børnehaven ”ind under” skolen, som en afdeling af skolen.   Den anden model er den såkaldte ”samdriftmodel” efter §24A, hvor børnehave-delen fortsat kører efter dagtilbudsloven. Her bibeholdes fortsat et særskilt regnskab/budget for såvel skole, som for børnehavedelen. Men der kan dog køres nogle af udgifter sammen. I praksis er der nu ikke den store forskel mellem de to modeller.

Forslag – Landsbyordninger (5)   Model ” den udvide SFO” § 55 Model ”samdrift” § 24 Børnehavetilsyn efter Folkeskoleloven Dagtilbudsloven Økonomi En samlet økonomi Adskilt økonomi, men mulighed for hensigtsmæssig samkøring Ledelse Én ledelse Bestyrelse Én bestyrelse MED-organisation Ét MED-udvalg

Forslag – Landsbyordninger (6) Skoleleder Leder af landsbyordningen Skolen Skoleleder (samme person som er leder af landsbyordningen) Afdelingsleder SFO og pasningstilbud

Forslag – Landsbyordninger (7) Hvorfor ”I dagligdagen?”   Landsbyerne vil i fremtiden - som nu - danne ramme om mange forskellige menneskers hverdag. Også den travle børnefamilie, hvor nogle har hjemmearbejdsplads, men også mange der har langt til arbejde. Der vil sandsynligvis være flere, som bevidst foretager et tilvalg af landsbyen, som ønsker en tryg, overskuelig, nærværende og levende ramme omkring hjem og familie. Set i det perspektiv har landsbyerne en fremtid, og landsbyordningerne - med dens ”lodrette” struktur - er løsningen på, hvorledes der skaffes offentlig service i landsbyerne, som så også er bæredygtig i enhver henseende.

Forslag – Landsbyordninger (8) Familiens tryghed - fælles fysiske og overskuelige rammer fra 3 til 13 år.  Vores børn kender såvel børnehaven som skolen og benytter alle lokaler. Udearealet er et aktiv for området i fritiden.  Kendskab til det fælles værdigrundlag og ”den røde tråd” i barnelivet.  Vores børn lærer stedets omgangstone og kultur og skal ikke lære en ny, når det skal videre.  En ”rød tråd” går igennem forløbet – med nærvær, ansvarlighed, faglighed og plads til forskellighed.  At børnehaven forbereder og gør vores fælles børn nysgerrige til det kommende skoleforløb. De små går tur i skolen, ser hvad skolebørnene laver i dagligdagen og kan bliver inviteret med i undervisningen

Forslag – Landsbyordninger (9) At børnehaven og skolen i perioder vægter de samme ting – bevægelse, sprog, natur og har fælles emneuger mm. Det giver et godt fællesskab i familien, når alle kan snakke med ved aftensmaden om det samme. Kendskab til personalet på tværs af institutionen.  Vores børn lærer alle de voksne at kende i mange sammenhænge ved morgenpasning, samlinger og tilfældige møder.  Forældrene kan altid tage kontakt til en ansat, som kender Deres barn, én som De føler sig tryg ved og kan vende en problemstilling med.

2. Forslag – Landsbyordninger (10) Kendskab til børn og mulighed for kontakt til forældre - på tværs af institutionen, stuer og klasser. De ansatte kender og møder forældre fra hele institutionen, da der afleveres samme sted, og der mulighed for fælles traditioner og møder.  De mindre børn lærer de større børn at kende som venner.  De store børn går i børnehaven og leger med de mindre børn i frikvarterer, ved ventetider mm.  De store elever drager omsorg for de mindre både i hverdagen og ved fælles arrangementer.  Samarbejde og koordination omkring de sårbare børn.  Søskende er under de samme rammer.  Er der er sat foranstaltninger i gang om det barn, føres det videre i systemet dvs. der spildes ikke kostbar tid.

2. Forslag – Landsbyordninger (11) Børn kan komme videre til fritidsinteresser og tilbage igen til institutionen.  Overgangene bliver trygge, men alligevel spændende for barnet.  Et barn kan altid ”vende tilbage” til det mere kendte eksempelvis aflevering i børnehaven om morgenen for SFO–børn og ældre børn, der har behov herfor.  Fælles vikardækning - det begrænser mængden af ”nye” ansigter.  Kendte vikarer, da personalet i børnehaven og SFO – ofte dækker hinanden, hvilket giver tryghed.  Ensartet information fra hele institutionen.  

2. Forslag – Landsbyordninger (12)   Skole SFO Børnehave Løn 4.372.000 1.132.000 3.054.000 Drift 2.006.000 Se skolen 1.008.000 Løn Læ/pæ 4.001.000 697.900 2.190.000 Løn Ledelse 471.000 434.500 873.743 Elevtal 581.000 80.900 230.452 M2 1.080.000 569.665 Grundbeløb 345.000 207.557

Forslag – Landsbyordninger (13) Børnehaven beholder egne bygninger og SFO bliver i den gl. skole. Besparelse 50.030 kr. i ledelse og grundtildeling på 207.557 =257.587 kr.

3. forslag Landsbyordning. Den gl. skole rømmes og SFO flytter over i Børnehaven. Der spares 50.030 i ledelse og 207.557 i grundtildeling, samt på kvm tilskuddet til skolen på 248.976 kr. 50.030 + 207.557 + 248.976= 506.563 kr.

4. forslag Landsbyordningen. Børnehaven flytter over i den gl. skole. Ledelse 50.030 kr. + Grundtildeling 207.557 kr. + Areal tilskud 554.165 kr. + Besparelse 811.752 kr.

Men, men…… Kan Børnehaven bruge den gl. skole? En ombygning vil koste (jvf. tekniskforvaltning) mellem 3.200.000 og 3.500.000 kr. Er der plads til børnehaven? Ja. Legepladsen? Der skal laves ny legeplads på skolen inden udgangen af 2014.

Vi kunne også….. Afhænde Børnehaven og gl. skole. Det giver 811.752 + 248.976 = 1.060.728 kr. Bygge en NY fløj til skole med Børnehave, dagplejens hus, legeplads osv. Det udløser et tilskud på kr. 68.000 kr. så den årlige besparelse bliver 992.728 kr. Anslået bygningspris for 250 kvm (250*12.000 = 3.0000 + legeplads 500.000

Tilbage betalingstiden 3.500.000/993.000 = 3,5 år. Åkjær legepladsen på grunden ved den gl. skole.