Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud"— Præsentationens transcript:

1 Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Et projekt der skal være med til at gøre overgangen fra børnehave til skole og sfo lettere både for børn og forældre

2 Hvad går projektet ud på?
At børn og forældre vænner sig til at komme på skolen. At alle de kommende skolestartere lære hinanden og skolen/sfoén at kende. At børnene lærer skolens/sfoéns normer og rutiner at kende. At vi får givet børnene en god overgang fra børnehave til skole og får skabt en god sammenhæng i børnenes liv.

3 Aflevering og afhentning
Ved ankomst skal dit barn gå i ”containeren” krydse sig ind, tage sin vesten på –gå i Nordgården. Her gives en voksen ”tomlen” . Personalet krydser også barnet ind. Ved afhentning skal barnet hænge sin vest på sin knage, krydse sig ud. Komme og give ”tomlen” så personalet kan se barnet er gået.

4 Hvad skal hverdagen indeholde?
Der åbnes ved containeren/Nordgården Vi åbner kl. 6,30- husk at spise morgenmad hjemmefra Fra kl. 9 laves aktiviteter som tager udgangspunkt i læreplanstemaerne Vi går alle i SFO om eftermiddagen Vi lukker kl

5 Dagsrytme for skoleprojektet
Nordgården 6.30 Åbner Nordgården Leger og hygger Rydder op og samles Skolen 9.00 Samling og ud i grupperne (rød, blå og grøn) Aktiviteter (læreplanstemaer) Frokost Frikvarter /leger vi ude SFOerne SFO aktiviteter Samling ved/i 2. klasses lokalerne /16.30 16.00/ Samles ved 2. klasses lokalerne (hvis andet ikke aftales)

6 Dagsrytmen mellem kl. 9-11 Her deles børnene op i 3 grp. rød, blå, grøn. De første grp. er ikke kommende skole kl. Kl. 9 begynder dagens aktivitet i grupperne. Mandag og fredag er alle grupper sammen hele dagen. Alle grupper har en tur dag, hvor vi første skal være i SFO kl Vi mødes alle kl til eftermiddagsmad.

7 Aktiviteterne Vi vil arbejde med læreplanstemaerne
Krop og bevægelse Sprog Kultur og kulturelleudtryksformer Natur og naturfænomener Alsidig personligudvikling Sociale kompetencer Derud over skal vi være i bhv. Klasserne 6-7 børn af gangen, på skift hver onsdag frem til sommerferien. Om eftermiddagen er vi sammen med sfoerne og deltager i deres aktiviteter/hverdag.

8 Overordnet ugeplan for mandag
Fælles aktiviteter Frokost og frikvarter Eftermiddagsmad Sfoen   

9 Overordnet plan for tirsdag:
Rød gruppe på tur Blå og grøn tema arb Frokost og frikvarter Sfo (blå og grøn) Eftermiddagsmad SFO(blå og grøn) SFO (rød)

10 Overordnet plan for onsdag:
Besøge 0.kl Blå gruppe på tur De sidste børn arb. med temaer Frokost og frikvarter Sfo (rød og grøn) Eftermiddagsmad SFO(rød og grøn) SFO (blå)

11 Overordnet plan for torsdag:
Grøn gruppe på tur Blå og rød tema arb Frokost og frikvarter Sfo (blå og rød) Eftermiddagsmad SFO(blå og rød) SFO (grøn)

12 Overordnet plan for fredag:
Fællesdag- togvognen og hullet Frokost og frikvarter SFO Eftermiddagsmad SFO

13 Praktiske ting Hvert barn skal have en lille tur rygsæk
Hvert barn skal have tøj med/på som passer til vejrudsigten. Lidt skifte tøj. Hvert barn skal have en drikkedunk med Madpakke til frokost og eftermiddag( Vi køber frokost madpakken af jer forældre- så I skal udfylde en kontrakt med Helle) HUSK NAVN I OG PÅ ALT. Ingen legesager

14 Fødselsdage Vi forslår at dit barn har noget med til at dele ude på dagen. Det er IKKE muligt at komme til fødselsdag i hjemmene. Giv besked om morgenen, hvis dit barn skal med et andet barn hjem.

15 Kosten/ madpakker Vi har søgt om, at købe madpakker af jer (Galaksen, Sabro bhv.)forældre og vores ansøgning er gået igennem. Hver enkelt af jer skal lave en kontrakt , hvori vi aftaler at vi køber en madpakke af jer, til jeres barn hver dag og så vil I få 15 kr. pr hverdag dag retur i maj og juni måned. Kontrakten udfyldes i aften d. 19/4-12

16 Fra 1. juli er det muligt at børnene indskrives i SFOen.
Fredag d er sidste dag i skole projektet. Fra mandag d. 2. juli overtager SFOen ”pasningen” af børnene Derfor skal vi vide om, I skal bruge pasning i juli mdr. eller der holdes ferie.

17 Informationer til forældrene
Alle vigtige informationer kommer på skoleintra (Forældrene får en kode inden start) Vi ligger dem også på dagtilbuddets hjemmeside. Ved containeren/afkrydsningssedlerne er der også en tavle, hvor I kan se, hvor jeres barn er på skolen (hvilken SFO/rum barnet opholder sig i ) Vi lover ikke, at I får daglige informationer, men håber at, I i stedet får en god snak/kommunikation med jeres børn om deres hverdag. Hvis vi tager billeder kommer de på skoleintra.


Download ppt "Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google