AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Kulturmøder og kulturforskelle
Projekt - Litteratursøgning og skriftlighed
Kristendom på stx og hf Christina Egholm og Helle Dreyer Møller.
Hvad skaber det hele menneske? (Fælles mindmap på tavlen)
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Problemløsningsteknikker
John.M.Nielsen Metode & Co.
Metode i AT Religion.
Fra formel til funktionel undervisning
Det Internationale Område Studieområde 3/
Evalueringskriterier for artikel
Undervisningsplanlægning
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
Almen studieforberedelse
AT-1 - efterspil 2013.
Danskforløb i 10. klasse Gentofte Ungdomsskole
Religion og Oldtidskundskab
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
LEARNING ENGLISH AT HRS 2KOK1041/42. WHY?  Verdenssprog  Globalisering  Engelsk talende kolleger  Mobilitet.
De skriftlige eksamensopgaver i engelsk
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Eksamen og eksamensbilag :
Teori, begreber, faglige metoder og undersøgelsesmetode
Almen sTudieforberedelse - AT
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Dansk og historie i Studieretningsprojektet - efterår 2007 Fagkonsulent Susan Mose Fagkonsulent Torben Jakobsen.
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
Synopsis VIP3/2012.
Insidere og outsidere – den danske models rækkevidde Eksamensform og tips til eksamen og opgaver Steen E. Navrbjerg Dias 1.
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
SRP 2014.
2. semester - informationssøgning 2004/br,ma Vidensøgning og informationshåndtering E69.
AT eksamen 2014 Hvordan kan opgaven løses med de humanistiske fag? HS
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Sprogtilegnelse og sprogpædagogik - at vokse op med mere end et sprog…
- En model til at sætte flere vinkler på en tekst
Videnskabsteoretisk køreplan til AT på FG
Videnskabsteori - for begyndere 3g AT 2014
Synopsis VIP13 HH3.
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
Hvad er humaniora? Søren Hattesen Balle Lokale: 1.104Mandag d. 9.10:
Ophavsret Hensyn til skaberen >< hensyn til samfundet –betaling for indsats >< fri information –fortsat informationsstrøm >> betaling for indsats –  betaling.
Verdens syv udfordringer
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Tasks.
SKABELON.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Virksomhedskontakter, fag og studieretninger - Nogle overvejelser og eksempler.
KNÆK KODEN Selvvalgt problemstilling. Tidsplan TidspunktAktivitet 25. maj (5.-8. lektion) Kursus i synopsis, knæk koden, samt vejledning efter træffetider.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
KNÆK KODEN. Tidsplan TidspunktAktivitet 12. april Information om intern prøve i Studieområdet Del 1 Lodtrækning om område i klasserne 29 april Valg af.
Fra praktik til universitetsopgave Kapitel 12. Agenda At koble teori og praksis Mål for praktikopgaven Typiske krav til praktikopgaven Hierarkiet for.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
Hvad er AT – almen studieforberedelse
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
KNÆK KODEN.
KNÆK KODEN.
Den naturvidenskabelige metode
Engelskfagets metoder
Teoretisk pædagogikum
Velkommen til Metode i DIO.
Naturfag.
Infomøde om synteseopgaven
KNÆK KODEN.
Tysk i SRP 2014.
Præsentationens transcript:

AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.

Hvis du vælger opgave B og her vælger at arbejde med et bestemt litterært værk, forventes der så en litterær analyse? Hvis et litterært værk inddrages, er et referat af værket ikke nok. Der skal indgå en analyse/fortolkning af de træk i værket, der er relevante for behandlingen af emnet. Der skal desuden indgå en behandling af værket i en historisk/politisk/samfundsmæssig kontekst samt en vurdering af, hvilken betydning, den forudsigelse/vision man har givet udtryk for i sin problemformulering, har for forståelsen af værket.

Kan engelsk repræsentere andre hovedområder end det humanistiske? Nej. Engelsk er en del af det humanistiske hovedområde.

Kan man bruge engelsk litteratur, der er oversat til dansk, i den del af arbejdet, der berører engelsk? Engelsk som fag har som sit væsentligste grundlag engelsksproget tekst eller tale. I engelsk arbejdes der med sprogligt originale kilder og ikke med fortolkede versioner, som oversættelser altid vil være. Derfor skal der i passende omfang indgå engelsksprogede tekster når engelsk er et af de to bærende fag. At der også kan optræde oversatte tekster i det samlede materialevalg, er helt naturligt.

Kan der kun indgå tekstmateriale i engelsk, eller kan ikke-tekstlige materialer også inddrages? Det materiale, engelsk anvender sine metoder på, er engelsksprogede tekster og/eller fx film, tv-debat og sangtekster. Engelsksprogede film kan eksempelvis omhandle eller illustrere kulturelle fænomener af betydning for forståelsen af det engelsksprogede samfund og dets kultur. Analysegenstanden er så ud over filmen den kulturelle kontekst i det pågældende land. I sådanne tilfælde kan de autentiske film benyttes, uden at der indgår tekstmateriale i form af filmmanuskript, dialogliste el. lign., og engelsksproget tekstmateriale kan inddrages som sekundærlitteratur. Hvis du vælger at henvise til filmen uden tilknyttet manuskript, kan dette foregå vha. transskription. Henvisningerne eller citaterne er altså så på engelsk.

Gode råd i forbindelse med brug af film som primær kilde En engelsksproget film kan også gøres til genstand for en analyse og fortolkning, og i et sådant tilfælde vil det demonstrere din beherskelse af engelskfagets metoder bedst, hvis der anvendes et manuskript, som du kan henvise til og citere fra. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at der er et grundlag, der gør det muligt for dig at de- monstrere faglige metoder inden for engelsk, da du jo skal diskutere valg af materiale, metoder og teorier i de fag, der indgår i opgaven.