Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Problemløsningsteknikker

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Problemløsningsteknikker"— Præsentationens transcript:

1 Problemløsningsteknikker
2.BK Odense Byggetekniske Højskole

2 Hvorfor skal du lære om problemløsningsteknikker ?
Den primære årsag er at når du er færdig med studiet, så kan du ikke pakke dine lærere ned i din taske. Vi fås endnu ikke som transportabel lommeudgave. DERFOR er det vigtigt at du selv kan løse nye opgaver, også opgaver som du ikke er blevet undervist i,- hvordan du løser ! Men det er også vigtigt at du lærer om problemløsningsteknikker i forhold til studiet, da det jo gør dig uafhængig af lærerens tilstedeværelse, når du skal løse opgaver. Problemløsningsteknikker lærer dig også at afgrænse opgavens art og omfang samt giver dig mulighed for at vælge den rigtige metode til belysning af et problem eller opgave.

3 Flere gode grunde til at tage dette alvorligt !
Hvis tid er penge…. Så er det vigtigt at målet er klart. Problemløsningsteknikker lærer dig at fastlægge målet ! Hvis man ikke ved hvor man skal hen, er enhver vej lige god ! Problemløsningsteknik sikrer at du vælger den bedste metode til opgaveløsning. Du lærer at arbejde metodisk og dermed disciplineret, dette sparer dig selv for meget unødigt informationssøgning. Husk informationer bliver først til viden når du har bearbejdet dem. Du lærer kritisk kildeudvælgelse Du kan træffe selvstændige valg, p.b.a metodiske overvejelser.

4 Man skal bruge en problemløsningsmetode hver gang man står overfor en opgave, som ikke er rutine.

5 Det første man skal finde ud af er : Hvad er problemet ?
Problemstillingen kan indledes med : Det er et problem at ... Problemformuleringen beskriver den situation som problemstillingen udspringer af

6 Eksempel på Problemstilling
Det er et problem at konstruktørstuderende på 1. år på Odense Byggetekniske Højskole, F2001, ikke behersker problemløsningsteknikker. Det er en hypotese at dette kan afhjælpes gennem træning.

7 Problemstillingen Det er vigtigt at problemstillingen er afgrænset i :
TID RUM BEGREB Såfremt man ikke afgrænser problemstillingen, vil denne ikke kunne fungere som styringsredskab i udvælgelse af relevant litteratur, kilder og metoder.

8 Eksempel på Afgrænsning
Det er et problem at konstruktørstuderende på 1.år, på Odense Byggetekniske Højskole, F2001 ikke behersker problemløsningsteknikker. Tid : Her afgrænses det klart hvilket tidsrum der er tale om Rum :Her afgrænses det klart hvor problemstillingen har relevans Begreb : Her afgrænses det klart hvad det er problemstillingen skal belyse Begreb : her afgrænses det klart hvem det er problemstillingen omhandler.

9 Hypoteser Hypoteser kan med fordel anvendes som arbejdsredskaber, der hjælper en med at formulere dele af problemstillingen. Hypoteser handler om de antagelser man har vedr. emnet, - løsningen på opgaven. Hypoteser er gode fordi de enten kan be- eller afkræftes i undersøgelsen. For at arbejde med hypoteser, kræver det at man har tænkt sig om,- og det er oftest en fordel når man skal løse problemer eller opgaver.


Download ppt "Problemløsningsteknikker"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google