Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Advertisements

Besøg fra Norge 12.oktober 2012
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Præsentation af materialer på personalemøde
Erfaringer med kollegavejledning i skolen
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
5 IT-didaktiske principper
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Undervisningsplanlægning
Et væksthus for børn og voksne
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Læringscentret og nye vejledningsformer
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Voksnes læreprocesser – hvad er vigtigt i tilrettelæggelse af kompetenceudvikling for voksne? Norskkonferencen 2013 VOX 24. april 2013 Bjarne Wahlgren.
Digital produktion - leg og læring på begyndertrinnet
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Kollegavejledning Læringscentrene Roskilde. Program • Velkommen igen! Vejledningsværktøjer i teori og praksis – kort oplæg Praksisrefleksioner fra igangværende.
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Uddannelsesforum 2012 Slip dem løs …! Grøndalsvængets skole København Lærer: Elsebet Jakobsen.
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Dansen omkring handicapbegrebet
MÅL OG METODER I MEDIEPÆDAGOGISK ARBEJDE Kultur og mediekultur Medialisering: mediepædagogik og didaktik Receptionsteori: tekst og kontekst Æstetik og.
Otg.dk – CSL Drenge: It redskaber som motivationsfaktor Metoder: ”Det elektroniske klasseværelse” ”One-on-one coaching”/vejledning Design af digitale.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra skolens ledelsesteams’ selvevaluering.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Præsentation af materialer på personalemøde
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Etterutdanningskurs for lærere og ledere Kristiansand.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Madkamp - DM i madkundskab
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Læring, kommunikation og samarbejde
Kollegavejledning i praksis Eksempler til diskussion.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Læring og digitalt billedarbejde
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Voksne i videregående opplæring – tilrettelegging,
Produktion af musikvideoer 8. årgang, dansk, CA, AD, KU, KK Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Otg.dk Læring gennem spiludvikling kan fastholde flere Frank Villa og Claus Scheuer-Larsen, Odense Tekniske Gymnasium, SDE Design af digitale medier:
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Hvad ved vi om voksnes læring? Stavanger, 5. Marts.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Indkøb af digitale læremidler - hvor skulle det ellers ske, hvis ikke på PLC? KARIN DYRENDOM.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Marianne Georgsen E-learning lab, Institut for Kommunikation Aalborg Universitet Adjunkt i IKT og læring Humanistisk informatik og humanstisk datalogi.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen Lavet af Cand. Pæd. Leif Vibild Via University College

Resultater og overvejelser set fra VIA’s position Overskrifter for denne præsentation: Hvad ser ud til at lykkes? Eksempler på udfordringer Opmærksomhedspunkter fremadrettet

Lablærings formål s, 1 Projektet vil udvikle et læringsmiljø, der bygger på de unges styrker og ikke udstiller deres svagheder Projektet bygger på de medievaner og multimediekompetencer, som de unge har, og inddrage disse aktivt i læreprocesserne Tre behov skal knyttes sammen i projektet: 1)De unges behov for nye måder at lære på, individuelt og i teams 2)De unges behov for at lære om livsstilssygdomme og disse betydning for omsorg og pleje på en vedkommende måde 3) Behovet for at knytte læreprocesserne til de unges egen medieverden

Hvad ser ud til at lykkes? Ved at bruge medier i ”Didaktik 2,0 tankegange” kan undervisningen bedre varieres og give adgang til differentierede arbejdsformer samt faglige tilgange, som øger de unges læring og motivation! (Men der er også mange udfordringer - mere om det senere)

Eleverne siger efter 1 lab-forløb 80 % siger, at de koncentrerer sig i længere tid end de plejer 90 % siger, at de arbejder godt sammen med deres kammerater 70 % siger, at de i nogen eller høj grad har fået lyst til at lære mere om livsstilssygdomme 80 % siger, at de kan udnytte det de ved om medier til at lære nye ting

Underviserne siger efter 1 lab-forløb Projektet giver gode muligheder for at differentiere i forhold til fx læringsstile og motivationsfaktorer Det er klart nemmere for en ordblind at arbejde mundtligt med lyd og video end med skreven tekst. Gode differentieringsmuligheder i vejledningssituationen i forbindelse med medieproduktionerne. 70 % af underviserne mener, at såvel svage som stærke elever har opnået større faglig indlæring ved at inddrage medier.

Eksempler på hvad Viagruppen ser efter 1. lab-forløb Der er vist produkteksemplerne, der på fornem vis kobler sig til viden om: Situeret læring Læring via den lærendes aktive deltagelse.(ejerskab, fremmøde til fremlæggelse) Læringsprocesser, der understøtter mange unges lyst og behov for at kommunikere Differentiering i forhold til faglige forskelle, motivationsforskelle, sociale forskelle og medieforkundskaber mm. Der har været mange gode eksempler på brugbare og inspirerende vidensdeling mellem SoSu-skolerne Undervisernes har vist stort engagement i at udvikle: Didaktiske tænkninge(r) 2,0/unge/praksistilknytning mm Koble projektets mål til handlinger i praksis og handle i praksis

Eksempler på udfordringer IT At få it til at fungerer på rette tid og sted - i rette mængde -med de nødvendige licenser, filkonverteringer og tilladelser har været er en stor udfordring på alle skoler Undervisernes kompetenceudvikling i både kendskab til forskellige programmer og deres didaktiske muligheder. Hvor mange programmer er egentlig nødvendig for både undervisere og elever at kende? Store forskelle i elevernes it-kompetencer og interesser. Ikke alle elever er digitale indfødte, og mange ”it-dygtige” har barrierer i forhold til brugen af It i udfordringer læreprocesser. Tid. Fx. Forberedelsestid/ ventetid i timerne/ Kampen om tid – kan vi nå at lave disse produkter? Udvikling af SoSuskolernes læringsmiljø Hvordan udvikles og bidrager lablæring til forbedring af hele SoSuskolens læringsmiljø, så der på fornuftig vis kobles til alle andre udviklingsprojekter og krav i SoSuuddannelsen?

Opmærksomhedspunkter i fremadrettet Kortsigt: (Lab 2) Fra fokus på løsning af konkrete It-barrierer nødvendige it-kompetenceudviklinger hos underviserne Til fokus på didaktisk svar på konkrete udfordringer i forhold til faglig, social og personlig læring hos konkrete SoSuelever motivations og differentieringsudfordringer

Opmærksomhedspunkter i fremadrettet Lang sigt: (Evt. nyt projekt) Fortsætte udviklingen af Sosuskolernes differentierede læringsmiljø og underviseres kompetenceudvikling i forhold til: Didaktik 2,0 tænkninger Motivation og læring for alle typer af elever Bruge erfaringerne og viden fra Lablæring i et nyt vidensudviklende og videsdelende projekt på tværs af SoSu-skoler og sektorer.

Hvad kan andre Sosuskoler lære af lablæring? It handler om nye muligheder for unges aktive deltagelse læreprocesser It kan tilbyde nye muligheder for at arbejde i feltet mellem teori og praksis It kan bidrage med nye værktøjer til at udvikle et differentieret, motiverende og inkluderende læringsmiljø, der medtænker unges forskellighed og muliggør forskellige deltagerbaner i Sosuuddannelsen?

Tak for jeres opmærksomhed Nu er der mulighed for kommentarer og spørgsmål