Arbejdet med ICF på Kommunikationscentret i Hillerød ?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Optimal anvendelse af STU i forhold til førtidspension
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
”Sæt viden i bevægelse og …” Tema eftermiddag Udvikling af samarbejde, vidensdeling og koordinering • Udvikling af samarbejde, koordinering og vidensdeling.
Nye begreber og styringsredskaber i Socialforvaltningen
Anne K. Lützhøft Projektkoordinator i Thisted Kommune Fysioterapeut på Trænings- og Rehabiliteringsafdelingen.
Et teamprojekt Uddannelsesteam C
Hanne Manata Socialchef Aalborg Kommune
Fra idé til virkelighed - en metode til udvikling af nationale, tværfaglige, evidensbaserede kliniske retningslinjer Ann-Birgit Guldager Nonboe klinisk.
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Kommunikationscentret
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Implementering på Fenrishus
Erfaringer fra Danmark efter 15 år
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
FKO og Masterplanens Resultatdokumentation
Præsentation af resultater fra elev-trivselsundersøgelsen i Team X 2
Kriterier for opstart af handicapkoordinator på borgersag
1-01. Kurser for tillidsrepræsentanter Modul 3 Kommunalreformen: Del 1: Nye kommunale strukturer – DSI og kommunalreformen – opgaver i 2006 Kommunen:
Pårørendetilbud i Københavns Kommune
Kommunalreformen VEU som brobygger
Status på VISOs aktiviteter pr. august 2008 Materiale til Børne- og Kulturchefforeningen og Socialchefforeningen som opfølgning på miniseminar den 1. september.
Velkommen til et stramt program 
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Praksis Kommunen modtager en almen genoptræningsplan fra hospital. Er kommunen enig i, at det er en almen genoptræning? Birgit Svarre, afdelingsleder PPR.
Gefion Gymnasium – Fusion Susanne Rydahl Torp og Annegrete Larsen
Brugerne i centrum for træfsikre løsninger
Geriatri med fokus på funktionsevne
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
John MarquardtSamarbejde og motivation Projekt: Sæt viden i bevægelse Samarbejde og motivation John Marquardt Klinisk psykolog Den 23. maj 2011 Regionsgården.
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
UMV Borbjerg Skole 07/08 Det psykiske arbejdsmiljø.
ICF Rønnegården i Gørløse i Nordsjælland.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Komplekse kommunikationsløsninger - En udfordring for alle IKT messen 2014 Hotel Nyborg Strand Dorte Sylvest Aggerlin.
2-01.
Oplæg om 12-timersvagter, FOKUS, 31. januar 2007 Helsingør Hjemmepleje 12 timers vagter Helsingør Hjemmepleje.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
ICF-projektet forår 2008 – december 2009 Evaluering Afsluttende konference Torvehallerne i Vejle Marianne Engberg,
Etablering af partnerskaber på anbringelsesområdet En opdagelsesrejse.
Hvem er jeg Britta Kempel, leder af det specialiserede socialområde for voksne i Odder Kommune Bestiller ydelser efter Serviceloven: § 101, § 107, § 108,
Introduktion til Region Hovedstaden - Handicap Introseminar den 6. april 2010 v/Direktør Søren Torpegaard Bech.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Hermann Christmann 29. oktober 2011 Stammeforeningen i Danmarks 40-års jubilæumskonference 1 Stammebehandling Fra et brugersynspunkt.
Realkompetence Organisationsudvikling Bruger-ledet-uddannelse Sten Krog Clausen – John Bertelsen Den Sociale Virksomhed Saxenhøj Kompetencestrategier i.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Arbejde for enhver pris? Hvordan kan man i kommunalt regi bruge lovgivningen til at sikre, at arbejdsliv og hverdagslivet i øvrigt hænger bedst sammen?
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Det gode sammenhængende rehabiliteringsforløb Compliance Kommunikation Kvalitetssikring.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvordan påvirkes familien af en hjerneskade?
”Når teknik og taktik ikke rækker - ældre med erhvervet døvblindhed”Når teknik og taktik ikke rækker - ældre med erhvervet døvblindhed DEN 4. SEPTEMBER.
Om Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) Lægeforeningens generalforsamling 4. november 2011.
Borgerens oplevelse af den kommunale forvaltning.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Pårørendesamarbejde Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Karin Andersen og Mogens Vig Frederiksen.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Kvalitetsudvikling og forskningsmæssig forankring
Beskæftigelsesstrategi i Furesø
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Præsentationens transcript:

Arbejdet med ICF på Kommunikationscentret i Hillerød ? Århus 4-10-2011 v. Anne Birgitte Sørensen, afdelingsleder Kommunikationscentret, Hillerød

Et lille oplæg om: Hvad er Kommunikationscentret Hvordan kom vi i gang med ICF? Hvordan har vi arbejdet? Hvad gør vi i dag? Et eksempel: ICF skema for syn voksne Hvad vil være relevant at arbejde videre med? Spørgsmål eller kommentarer

Kommunikationscentret har tilbud til både børn og voksne

Kommunikationscentret Tidligere Frederiksborg Amt -nu drevet af Hillerød kommune, primært takstfinansieret. Ca 70 ansatte Dækker 11 kommuner i Nordsjælland, men løser opgaver i hele landet Lovgrundlag: Folkeskoleloven, Lov om social service, Lov om specialundervisning for voksne og Lov om aktiv beskæftigelse Ydelser ift. voksne med erhvervet hjerneskade, syn- og hørenedsættelse, stammen, udviklingshæmmede, stemmevanskeligheder og borgere med behov for IKT Ydelser ift. børn med sproglige vanskeligheder, stammen, læbe-ganespalte, behov for IKT mm Udviklingsafdeling VIFO – projekter i hele landet VISO-opgaver i hele landet

Hvornår startede det? I slutningen af 1990’erne startede et projekt v. Charlotte Aagaard og Anni Andreasen på Kommunikationscentret Problematik i arbejdet med de sværest afasi-ramte: hvem er mest begrænset ift. aktivitet og deltagelse? Og problematikken om relationen mellem en funktionsnedsættelse og begrænsninger/støtte fra omgivelserne Mundede ud i 2 projekter ift. hjerneskadede: Rehabilitering i hjemmet og God praksis samt FKF testen (Funktionelle kommunikations færdigheder)

Hvordan indgik ICF og GAS i den udvikling vi stod overfor? Kommunalreformen stod for døren Kommunerne skulle overtage visitationen Større krav : bedre beskrivelse af vores arbejde og mål Større fokus på effekt og evidens DTHS: stod for udarbejdelse af God praksis på en række områder indenfor Kommunikationscentrenes arbejdsområde Kommunikationscentret besluttede sig i 2003 for at starte implementeringen af ICF som fælles referenceramme

Formålet med ICF på KC En dynamisk opfattelse af funktionsevne Fælles sprog og referenceramme. Internt: som baggrund for det vi skriver, tænker og gør.Udadtil: i samarbejdet med kommuner, andre faggrupper, pårørende.. Borgeren er ekspert på egen livssituation. Fokus på muligheder frem for begrænsninger, et helhedssyn på indsatsen Sætte præcise,individuelle, målbare mål sammen med borgeren Mulighed for mere systematisk evaluering af effekten

Hvordan arbejdede vi ? 2003-2004 ICF var et projekt for hele KC i perioden 2003-07 med styregruppe og senere en sparringsgruppe med repræsentanter fra alle funktionsgrupper Efteråret 2004 Uddannelsesdage for medarbejderne: ICF v. Jette Haugbølle Individuelle undervisningsplaner v. Charlotte Ringsmose, Vejledningen og den svære samtale v. Bente Højer Evaluerbare mål: ICF og GAS (Goal Attainment Scale) v. Eskild Petersen Foråret 2005 Konstruktivistisk vejledning

Arbejdet fortsat….. Efteråret 2005 Begyndte vi at udarbejde afdækningsskemaer efter ICF i afdelingerne, Dette blev efterfulgt af arbejdet med handleplaner og undervisningsplaner med GAS mål Oktober 2005 udviklingsdag om evidens Foråret 2006 Håndbog i ICF og GAS til medarbejderne Efteråret 2006 ICF og GAS – lektiecafe til gensidig inspiration

Arbejdet fortsat….. Marts 2007 Alle funktionsgrupper fremlægger hvor langt de er kommet med skemaerne Klientsystemet: udarbejdelse af skabeloner, tilretning af breve mv Januar 2008 Arbejdet med ICF og GAS blev evalueret af Eskild Petersen Frem til nu Vi har skrevet artikler, holdt foredrag mange steder i landet mm

Hvor er vi nu? Der er udarbejdet afdækningsskemaer efter ICF i alle funktionsgrupper Der er udarbejdet undervisningsplaner med mål /GAS mål Der er udarbejdet handleplaner og evalueringsskemaer

Hvordan er ICF integreret i vores ydelser? ICF indgår i afdækning og foranstaltningsforslag Inddragelse af borgeren Inddragelse af og samarbejdet med pårørende og netværk Samarbejdet med kommunerne og andre fagpersoner ICF er blevet en integreret del af vores måde at tænke og arbejde på

Afdækningsskema syn voksne

Eksempel: Afdækningsskema syn voksne Der er 4 typer af skemaer: ICF rapport ICF rapport syn og hjerneskade ICF rapport høre og syn ICF rapport med små hjælpemidler

Hvad kan vi arbejde videre med? Integration af ICF-CY – dansk oversættelse Fortsat uddannelse af medarbejderne Sikre at nye medarbejdere uddannes Kritisk gennemgang af egen praksis ift. om vi lever op til tankegangen i ICF

Spørgsmål - Kommentarer

Tak for i dag Vejledning Her kan du se, hvor dine billeder skal placeres.