Hvor står vi nu? udkast til en fremtidsvision. Det ved vi allerede Enorm praktisk viden om indsatser En del ’slutmålinger’ og slutmålingsredskaber Mange.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Definition på evaluering
Advertisements

V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Forskning i og med praksis
Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Workshop 5.
Hvad kom der ud af TUPVAK?
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
New Insight - Noter til præsentation
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
1 Opkvalificering af den tidlige indsats Opsporingsprojektet Børnekonferencen 21. Marts 2011.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Når effektmåling rammer organisationen
Tele- hjem ordningen Faxe, Greve, Køge, Lejre,
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
Kristen Kistrup, formand for Dansk Selskab for Distriktspsykiatri og
3 bud på, hvad god forskning er: Objektiv, evidensbaseret viden Kritisk forandringsorienteret viden Pragmatisk forandringsorienteret viden.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Kvalitetssikring og forskning
En integreret, rehabiliterings- og helhedsorienteret indsats i et dokumentations og evidensperspektiv Konference november 2012 Socialstyrelsen og SFI.
Brug af progressionstræ i fagteam og netværk Martin K. Sillasen
Hans Jørgen Limborg & Hans Hvenegaard
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Ole Gregersen Afdelingsleder Socialforskningsinstituttet
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
SKANKOMP ARBEJDSPAKKE Opstartsworkshop blev afviklet i oktober med 55 deltagere fra Skandinavien. Her havde vi oplægsholdere og tid i arbejdsgrupper.
PROFESSIONSETIK mellem forvaltnings-, forretnings- og faglig fornuft.
APRIL 2010 AARHUS UNIVERSITET PÆDAGOGER OG FAGRESSOURCER.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
CARMA- konference Jobcenterpraksis og kvalificering til arbejdet januar Karsten Simensen - Beskæftigelsesregion Nordjylland.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Fremtidens Socialpsykiatri – i andre klæder!
Præsentation af KORA. Hvem er KORA?  Analyse, forskning og rådgivning inden for kommunernes og regionernes velfærdsområder  Formål: At fremme kvalitetsudvikling,
Workshop om evaluering 19. januar FORMÅL OG PROGRAM Blive klædt lidt bedre på til at planlægge og gennemføre evalueringer Udgangspunkt i akkrediteringskravene,
KORT OM KVIS Temadag fredag den 29. januar Odense Temadag 29. januar Odense.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Vi lever vores liv. Gør dét vi vil. Vi tænker ikke engang over, at vi klarer os selv. Også for mennesker, der er født med et handicap, og ikke har prøvet.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Virksomhedsindsats for de mest udsatte Erfaringer fra VC2, marts 2015.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Karen Nielsen Breidahl Peter Kragh Jespersen Heidi Houlberg Salomonsen Institut for Økonomi, Politik.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Lær at tackle job og sygdom Lea Hegaard chefkonsulent, Komiteen for Sundhedsoplysning Malene Norborg senior projektkoordinator, Komiteen for Sundhedsoplysning.
Evaluering af innovation En grønspættebog Hjælp! Jeg skal evaluere et innovativt tiltag! COI-konference 19. november 2015 Professor Peter Dahler-Larsen.
Anne Bjørkmann, studievejleder, IBOS Synsfaglige netværksdage 2016
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Ishøj-projektets pilotstudie
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Hvordan møder praksis de nye lærere?
Vidensbaseret praksis i botilbud
Fra visitator til borgerkonsulent
FINN AMBY Underviser og forsker ved VIA University College, Aarhus.
Forandringsagenter.
BASELINEUNDERSØGELSEN 2015 – forældre til folkeskoleelever
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Progressionsmålinger og realkompetencevurderinger
Præsentationens transcript:

Hvor står vi nu? udkast til en fremtidsvision

Det ved vi allerede Enorm praktisk viden om indsatser En del ’slutmålinger’ og slutmålingsredskaber Mange kvalitative rapporter om enkelte projekter Nogle kvalitative undersøgelser Et første bud på et progressionsmålingsredskab

Det har vi hørt i dag ”Effektmåling er Guds gave til menneskeheden” Der er intet nyt her – vi gør det allerede Man kan ikke sætte borgerforløb på tal – hvem skal vurdere det? Man er nødt til at have kontrollerede forsøg ellers er det bare lirum larum Vi vil hjem og bruge det i en ny indsats for en ny målgruppe, hvor vi bruger en anden udbyder til samme opgave, som vi selv har løst tidligere Det her minder mere om et LEAN projekt end noget vi umiddelbart kan bruge

Det har vi også hørt.. Er spørgeskemaerne en god metode eller er de et selvstændigt mål, som fx skal vedlægges en rapport? Hvad gør vi når der ikke er progression? Balance mellem dataindsamlingslyst og redskabet som faglig metode med borger Er målet at samle flere data ind eller at skabe en model, hvor borger og medarbejder sammen skaber forløbet og meningen med det? Hvordan håndterer man forskelle mellem borgers og konsulents svar? Vil bruge det som kravsspecifikation i næste udbud Hvordan flyttes dialogen mellem aktør og jobcenter væk fra kontrakter og over mod faglig refleksion?

Hvor henter vi inspiration fra? Udlandet – fx Holland – database med forskningsadgang Andre sektorer – misbrugsområdet – Addiction Severity Index (ASI) eller Det sociale indikatorprojekt på anbringelsesområdet Metoder – evaluering som intervention – antropologi, systemisk tilgang m.m.

Organisering Forskningsmiljø med universitet og praktikere Videnscenter Faglig branchesammenslutning med kontingent, der bruges til forskning Tværfagligt samarbejde mellem praktikere, uddannelser, økonomer, statistikere, sociologer, psykologer, DPU m.m.

Progressionsmåling som fænomen Progressoins- måling SlutmålingerDeleffekter Borger- oplevelser Borger- tilfredshed Dokumentat- tion Samarbejds- evne Etik og værdier

Invitation prøv det af som en nem praksis tænk det i alle faser og aspekter af forløb lav noget bedre på baggrund af i dag skub på, hvor I kan kontakt os for sparring, udvikling, erfaringer, næste skridt – hvem vil være med?