Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forandringsagenter.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forandringsagenter."— Præsentationens transcript:

1 Forandringsagenter

2 SAMSKABELSE I BILLUND KOMMUNE
Sam-skabelse i Billund Kommune handler om, at borgere skal inddrages i beslutninger/initiativer, der vedrører deres eget liv og som aktive medspillere. Det kræver, at vi i kommunen er gode til at samarbejde og koordinere på tværs og at vi tør at gå i dialog med borgerne.

3 SAMARBEJDE VS. SAMSKABELSE

4 DEFINITION Vi samskaber, når vi aktivt involverer borgere, medarbejdere og/eller politikere, og vi i fællesskab formulerer opgaver og skaber robuste innovative løsninger, der bygger på vores forskellige viden og ekspertise.

5 BORGER-FAGLAND-MODELLEN
BORGERLAND Hvad er værdifuldt og hvad giver mening for mig som menneske? Hvad ønsker jeg at bliver sat i stand til at gøre? Sammen med hvem? SAMSKABERLAND Hvor mennesket og systemet mødes. Hvad oplever jeg som borger? Hvordan møder Fagland borgerne? FAGLAND Hvilke værdier, strategier og politikker er afgørende for Fagland? Hvad er værdifuldt for os som medarbejdere? Hvad er vores kerneydelse?

6 NÅR FAGLIGHEDEN BOBLER OVER

7 SKAL JEG KROPSVISITERES?
Ruben er indkaldt til samtale på jobcenteret. Han skal måske i såkaldt Nyttejob. I mødeindkaldelsen til står der ”Indkaldelse til Visitation”. Hvem har lyst til det? tænker Ruben. Visitation – er det ikke det sikkerhedsfolkene gør i Security-tjekket lufthavnen, eller politiet gør ved mistænkte personer? En medarbejder siger: ”Gud ja… Det er da egentlig et frygteligt ord. Det har jeg slet ikke tænkt på. Det er jo bare blevet sådan et hverdagsord for os medarbejdere.”

8 FORSTÅ SKAB VIRK

9

10 Plejecenter af ”hjemlighed”.
”Tryghed” i venteværelset i sygedagpengeafdelingen.

11 GÅ PÅ OPDAGELSE FOR AT FORSTÅ
Vær udspørgende, lyttende og nysgerrig – uanset om udmeldingerne er positive eller negative. Undgå at dømme eller korrigere udmeldingerne – forsøg i stedet at forstå, hvad de bunder i Gem dine løsninger til senere

12 Samskabelsesinitiativer i Billund Bibliotekerne & Borgerservice
Vorbasse Bibliotek Sdr. Omme Bibliotek Renovering af Billund Bibliotek Indretning af børneområde i Magion Biblioteket Lydavisen


Download ppt "Forandringsagenter."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google